ဒီေန႔ေတာ့ လာလည္သူေတြကို ကၽြန္ေတာ္ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ အညာဟင္းေလးေတြထဲက တို႔ဟူးသုပ္ေလးနဲ႔ ဧည့္ခံပါမယ္ဗ်ာ။ကၽြန္ေတာ္အေမ့အိမ္ကိုလြမ္းတဲ႔အခါ လုပ္စားျဖစ္တဲ႔အစားေလးတစ္မ်ဳိးပါ။ အညာေဒသမွာတင္မဟုတ္ဘဲ ေဒသအေတာ္မ်ားမ်ားမွာ စားၾကပါတယ္။တခ်ဳိ႕ေဒသမွာေတာ့ တို႔ဟူးကုိ(ခ်ဥ္ေစာ္ကား)လို႔လည္းေခၚၾကပါတယ္။ကၽြန္ေတာ္အခုေရာက္ေနတဲ႔ ေနရာကအာရွအစားအစာ ၀ယ္လုိ႔အရမ္းခက္ပါတယ္။ဗီယက္နမ္ဆိုင္ေလးေတြရိွလို႔ တခ်ဳိ႕အစားအစာေလးေတြေတာ့ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။
ပဲမႈန္႔ကေတာ့ အိႏၵိယလူမ်ဳိးေတြေရာင္းတဲ႔ဆုိင္ကေန ၀ယ္လုိ႔ရတာပါ။ကၽြန္ေတာ္တို႔ဆီက ပဲမႈန္႔ေလာက္ေတာ့ မစစ္ဘူးဗ်။ဒါေပမဲ႔ တုိ႔ဟူးလုပ္စားလို႔ေတာ့ ျဖစ္ပါတယ္။တို႔ဟူးက်ဳိတာကေတာ့ အရမ္းမခက္ပါဘူး။ ကၽြန္ေတာ္က်ဳိတာကေတာ့ ပဲမႈန္႔တစ္ဆေရႏွစ္ဆ ထည့္တယ္။ပဲမႈန္႔ႏို႔ဆီတစ္ဗူးဆုိရင္ ေရကႏွစ္ဗူးထည့္တယ္။ ဒီကပဲမႈန္႔ကေတာ့ အသင့္ပါပဲ။ လက္ေမာင္းတုတ္ ခ်င္ရင္ေတာ့ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီးက်ဳိေပါ့ဗ်ာ။ ပဲမႈန္႔ကိုအရင္ဆံုးေရေလး နဲနဲေလာင္းထည့္ျပီး ပ်စ္သြားေအာင္နယ္ ပဲမႈန္႔အတံုးအခဲေလးေတြ မက်န္ေအာင္ဂရုစိုက္ ေခ်ေပးျပီးေတာ့ အေရာင္ေလးလွေအာင္ ဆႏြင္း(နႏြင္း)မႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီးေတာ့ မီဖိုေပၚမွာတင္ျပီးက်ဳိယံုပါပဲ။မီဖိုေပၚအိုးေရာက္ကတည္းက ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေမႊေပးေနပါ။တျဖည္းျဖည္း ပ်စ္လာတဲ႔အခါ အားထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။တုိ႔ဟူးက်ဳိေနရင္း ေယာက္မကို အနည္းငယ္ေျမွာက္ၾကည့္ေပးပါ။ အဲ့ဒီလိုေျမွာက္ၾကည့္လုိ႔ တို႔ဟူးကအမွ်င္တန္းေနေသးရင္ ဆက္ျပီးက်ဳိပါအံုး။ေနာက္တစ္ခါေျမွာက္ၾကည့္လုိ႔ တို႔ဟူးက အမွ်င္မတန္းေတာ့ဘဲ ခ်က္ခ်င္းျပတ္က်သြားတယ္ဆုိရင္ ခဏေလာက္ထပ္ေမႊေပးျပီး အေအးခံမယ့္ ဗန္းထဲကိုသြန္ထည့္ျပီး အေအးခံထားလိုက္ပါ။တို႔ဟူးသုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္းျပီးဆီခ်က္ခ်က္ပါတယ္။တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ၾကက္သြန္နီလည္းထည့္ျပီးသတ္ပါတယ္။မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ကိုပဲ ထည့္ပါတယ္။အခ်ဥ္အတြက္ မန္က်ည္းမွည့္ကိုေရစိမ္ျပီး အႏွစ္ရေအာင္လုပ္ထားပါ။ဆီခ်က္ခ်က္ျပီးရင္း ဆီခ်က္ကိုပန္းကန္တစ္ခ်ပ္နဲ႔ ထည့္ထားျပီး ဆီခ်က္တဲ႔ဒယ္အိုးထဲကို မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ေလးေလာင္းထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္ထားေပးပါ။ မက်ဳိခ်င္လုိ႔ဒီအတုိင္းထည့္လည္း အဆင္ေျပပါတယ္။ ငံျပာရည္ကိုလည္းထိုးနည္းအတုိင္းလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ရြာမွာေတာ့ တို႔ဟူးသုပ္ေရာင္းတဲ့သူက မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို အေတာင့္လုိက္ေလး အိုးထဲမွာထည့္ျပီးေရစိမ္ထားပါတယ္။ ငံျပာရည္ကိုေတာ့ က်ဳိျပီးေတာ့ပုလင္းနဲ႔ထည့္ထားပါတယ္။ ၀ယ္သူလာရင္ တုိ႔ဟူးေလးထည့္ မန္က်ည္းမွည့္ရည္၊ငံျပာရည္ေလးအရင္ေလာင္းျပီးမွ ဆီခ်က္ကိုေ၀ွ႕ဆမ္းျပီးေတာ့ ဇြန္ဖင္ေလးနဲ႔ပြတ္လုိက္ပါတယ္။ဆီေစ်းၾကီးေတာ့ ဆီကုိအမ်ားၾကီးမထည့္ပါဘူး။ အထက္ကေျပာတာေလးေတြျပင္ဆင္ျပီးရင္ေတာ့ နံနံပင္အနည္းငယ္ကိုလီွးထားပါ၊ငရုတ္သီးေတာင့္ကို ဆီနဲ႔အနည္းငယ္ေၾကာ္ျပီးေထာင္းထားပါ။တုိ႔ဟူးကိုလည္း မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို အရြယ္အစားေလးေတြ လီွးျပီးေတာ့ ပန္းကန္ထဲမွာထည့္၊ ဆီခ်က္၊ငံျပာရည္၊မန္က်ည္းမွည့္၊ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔၊နံနံပင္စတာေလးေတြထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ။ ငရုတ္သီးကေတာ့ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရင္ ထည့္ျပီးေတာ့စားေပါ့။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ငရုတ္သီးမပါရင္ ထမင္းကိုမစားတတ္ေအာင္ပါပဲ။ဒါေၾကာင့္ငရုတ္သီးကိုပါ တစ္ခါထဲထည့္ျပီးေတာ့ သုပ္ပါတယ္။ တုိ႔ဟူးသုပ္ျပီးရင္ေတာ့ ေရေႏြးေသာက္ရင္းအျမည္းျဖစ္ေစ၊ထမင္းနဲ႔ျဖစ္ေစတြဲဖက္ျပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ နံနက္ေစာေစာမွာ ထမင္းပူပူေလးန႔ဲတို႔ဟူးသုပ္တြဲဖက္ျပီးစားရတာကို သေဘာက်ပါတယ္။ကၽြန္ေတာ့္လက္ရာ တုိ႔ဟူးသုပ္ေလးသံုးေဆာင္သြားပါအံုးဗ်ာ...
တို႔ဟူးသုပ္
ဒီပံုေလးကေတာ့အနီးကပ္ရိုက္ထားတာပါ
ဒီပံုေလးကေတာ့အနီးကပ္ရိုက္ထားတာပါ
အ၀စားသြားပါဗ်ာ အားမနာပါနဲ႔။ေရေႏြးကေတာ့ ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔ေမ႔သြားတယ္။ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးစားျပီး ေရေႏြးပူပူေလးေသာက္ရတာလည္း အခုေရာက္ေနတဲ့ ေနရာရဲ႕ရာသီဥတုနဲ႔က အဆင္ေျပတယ္ဗ်။
ေနာက္လည္း ကၽြန္ေတာ္ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔အညာဟင္းေလးေတြကို ဆက္ျပီးေတာ့ေျပာျပေပးပ႔ါမယ္ဗ်ာ။
လာျပီးအားေပးတာကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
1 comments:
နယ္သားေ၇ စားခ်င္ေအာင္ေတာမလုပ္နဲ႔ကြာ.......
Post a Comment