Pages

Sunday, October 15, 2017

က်ေနာ္နဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္း

ဒီဟင္းကုိလည္း အေဆာင္မွာတုန္းက အေမ့ခ်က္တဲ့ထမင္းဟင္းကို လြမ္းလို႔ အိမ္ကိုအလြမ္းေျပခ်က္စားျဖစ္တဲ့
ဟင္းတခြက္ပါ။ ရြာမွာဆုိ အသားငါးဟင္းထက္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္းသည္သာ ပင္တုိင္ဟင္းအျဖစ္စားရေတာ့
ခ်ဥ္ေပါင္ပင္ျမင္ရင္ကို ပါးေစာင္ေတြက်ိန္းလာသလိုခံစားရတယ္။အရြက္ခ်ိန္ဆုိ အရြက္ အသီးခ်ိန္ဆုိ အသီး
ဒါတင္မက အသီးေျခာက္ပါ ပါေသးတယ္။ အေမ့အိမ္မွာဒီလိုဟင္းေတြစားျပီးၾကီးျပင္းလာရေတာ့
အိမ္နဲ႔ေ၀းတဲ့အခ်ိန္အေမ့လက္ရာေလးေတြကိုသတိရတဲ့အခါ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္းကထိပ္ဆံုးကပါတယ္။
အမ်ားေသာအားျဖင့္အေမကခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကိုတျခားအသီးအရြက္ေလးေတြေရာျပီး အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ေလးခ်က္
ငရုတ္သီးစိမ္းကိုၾကက္သြန္ျဖဴပါေလကာနဲ႔ေထာင္း၊ ငါးပိေကာင္ငန္တူးတူးကိုမီးဖုတ္ျပီးဖဲ့ရြဲ႕ဆီေလးပါယံုဆမ္း
အဲ့ဒီသံုးမယ္နဲ႔ထမင္း၀ိုင္းျပီးရတာ။ငါးပိေကာင္မီးဖုတ္က ဆယ္ခါတခါ ပါခဲပါတယ္။ 
ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းကေတာ့ အျမဲတမ္းလိုလိုစားရတယ္။
 တခါတေလ ထမင္းက ေျပာင္းဖူး သို႔မဟုတ္ ေျပာင္းထမင္း ဆုိရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းနဲ႔ ဘယ္လိုမွ တြဲစားလို႔ 
မလိုက္ဖက္ပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ အေမ့အခက္အခဲကို သိေနေတာ့ က်ေနာ္တုိ႔ ညီအစ္ကိုတေတြ မညည္းညဴရက္ပါဘူး။
အေမခ်က္ေကၽြးသမွ် အားပါးတရ စားၾကတာခ်ည္းပါပဲ။ ဆန္ျဖဴ ထမင္းခ်ည္းဆုိ ေခ်ာေခ်ာေမာေမာျမိဳခ်လို႔ရေပမဲ့
ေျပာင္းဖူး ေျပာင္းဆန္ ထမင္းနဲ႔ဆုိ ျမိဳ ခ်လို႔မေခ်ာေမြ႔တာအမွန္ပါ။ 
ဒီလိုထမင္းဟင္းၾကမ္းၾကမ္းနဲ႔ ေလ့က်င့္လာရေတာ့ အခုအရြယ္ေရာက္လာခ်ိန္ ႏူးႏူးညံ့ညံ့အစားအစာေတြဆုိ
သိပ္ျပီးခံတြင္းမေတြ႔လွပါဘူး။အဲ့ဒီအခ်ိန္ဆို အေမ့အိမ္ကေျပာင္းဆန္ထမင္းနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကိုသာ
မ်က္စိထဲ လာလာျမင္ေယာင္မိတယ္။ ဒါေပမဲ့ အေျခအေနနဲ႔ အခ်ိန္အခါအရ ျပန္လုပ္ယူလို႔ မရႏိုင္တဲ့အခါ
ရွိတာနဲ႔ပဲ ျဖစ္ေအာင္စားေသာက္ေျဖရွင္းရတာေပါ့။
ဒါေၾကာင့္ ပြဲေတြတက္တဲ့အခါ အမ်ားအားျဖင့္ ထမင္းပါတဲ့ အမယ္ကိုသာ ဦးစားေပးေရြးတယ္။
ကိတ္တို႔ ေကာ္ဖီတုိ႔ ဘာဂါ တုိ႔ ေပါင္မုန္႔တုိ႔ဆုိ ျဖစ္ႏိုင္ရင္ မေရြးဘူး ထမင္းလံုး၀မပါတဲ့အခါမ်ဳိးမွာသာ
တျခားဟာေတြကို ေရြးတယ္။
တခ်ဳိ႕ကေတာ့ေျပာၾကတယ္ ျမိဳ႕ေရာက္လို႔ အစားအေသာက္ေကာင္းေတြစားေနရေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကို
စားခ်င္ေတာ့မွာမဟုတ္ဘူးေပါ့။ အျမဲတမ္းစားေနရခ်ိန္တုန္းကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကို မုန္းမိတာမွန္ေပမဲ့
တကယ္တမ္းေ၀းကြာရတဲ့အခါ အတမ္းတမိဆံုးက တခ်ိန္ကအမုန္းဆံုးကို ျဖစ္ေနတတ္တာေလ။
ဒါေၾကာင့္လည္း အခြင့္သာလို႔ ေစ်းထဲေရာက္ရင္ေတာင္ ေစ်းေရာင္းတဲ့သူကို အေျခအေနၾကည့္ျပီး 
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္သည္ခ်င္းတူရင္ ရြာဘက္ကလာေရာင္းဟန္တူတဲ့ အသည္ဆီကပဲေရြး၀ယ္တယ္။
အသက္အရြယ္ကြာေနရင္ အသက္ၾကီးတဲ့သူဆီက ၀ယ္တတ္တယ္။ဘာလို႔လဲဆုိေတာ့ အသက္ၾကီးတဲ့
ေစ်းသည္အမ်ဳိးသမီးေတြျမင္ရင္ အေမ့ကိုသတိရလို႔ အေမကိုယ္တုိင္လည္းေစ်းေရာင္းေနတာဆုိေတာ့
ငါ့အေမလည္း သူတုိ႔လိုပဲ ေစ်းေရာင္းေနတာပါလားဆိုတဲ့အသိေၾကာင့္ ကိုယ္သံုးလို႔ရမည့္ဟာ
တမ်ဳိးမက ၀ယ္ျပီးအားေပးတယ္။
မွတ္မိေသးတယ္ ထီလာမွာတုန္းက သြားေနက်မဟုတ္တဲ့ ေစ်းကို လမ္းၾကံဳလို႔၀င္လည္ေတာ့
ကိုယ့္ထံုးစံအတုိင္းအသီးအရြက္တမ္းဘက္ကိုေျခဦးလွည့္တယ္။ ရပ္ကြက္ေစ်းဆုိေပမဲ့
ေစ်းေရာင္းသူအမ်ားစုက အနီးအနားရြာကေနလာေရာင္းၾကတာဆုိေတာ့ ကိုယ့္ယာထြက္
အသီးအႏွံေလးေတြကို တပိုင္တႏိုင္လာေရာင္းၾကတာမ်ားတယ္။ 
အဲ့ဒီထဲမွာ အေမနဲ႔အသက္ရြယ္တူအန္တီၾကီးတစ္ေယာက္
ေခါင္းေပါင္းၾကီးနဲ႔ ေစ်းေရာင္းေနတာ သူ႔ေရွ႕မွာလည္းခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ပုံၾကီးတမ်ဳိးတည္း
တျခားဘာအသီးအရြက္မွမပါဘူး။ လာသမွ်လူကိုေခါင္းေမာ့ျပီး၀ယ္ဖို႔ေခၚရင္း
လက္ကလည္း ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြကို ကိုင္ကိုင္ျပီး လာပါ ပိုပိုသာသာ ေပးမွာေပါ့လို႔ ေျပာ
က်ေနာ္လည္းသူ႔ေရွ႕ေရာက္ေတာ့ ၀ယ္မယ္လို႔မရည္ရြယ္ထားပါပဲ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ဘယ္လိုေရာင္းလဲ
ေမးမိတယ္။ တစ္ရာဖုိး ႏွစ္ရာဖုိးရတယ္လူေလးတဲ့ က်ေနာ္ကစားတာတစ္ေယာက္ထဲဆုိေတာ့
တစ္ရာဖုိးေလာက္ပဲထည့္ေပးပါေပါ့။ ပါလာတဲ့လက္ဆြဲျခင္းကိုယူျပီး ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္တစ္ရာဖိုးထည့္ေပးတာ
ျခင္းအျပည့္ပါပဲ။အန္တီက ကိုယ့္အခင္းကကိုယ္ရတာပိုပိုသာသာေပးပါ့မယ္ဆုိတဲ့အတုိင္း
တစ္ရာဖုိး လွည္းက်ဳိးေအာင္ရတယ္ ဆုိတဲ့စကားလိုပါပဲ။
က်ေနာ္လည္းသူ႔ေစတနာကို အသိအမွတ္ျပဳျပီးသူထည့္ေပးသေလာက္ယူလာခဲ့တယ္။
အေဆာင္ေရာက္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြဒီေလာက္အမ်ားၾကီး ဘာလုပ္ရမွန္းမသိေတာ့
 ေနာက္ဆံုးမွာ ၾကံရာမရ အရြက္ေတြေရေဆးျပီး သင္ အခန္းထဲမွာပဲ
ေလနဲ႔ႏြမ္းေအာင္လုပ္ျပီး မွ်စ္၀ယ္ထားတာနဲ႔ေရာေၾကာ္ ကိုယ္စားဖို႔လည္းခ်န္
မႏၱေလးမစိုးရိမ္မွာစာ၀ါလိုက္ေနတဲ့ ညီ ဦးဇင္းဆီကို ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္တဗူး၊ ငါးေျခာက္ေၾကာ္တဗူး၊ 
ၾကက္သားမြေၾကာ္တဗူး ေၾကာ္ျပီး လူၾကံဳနဲ႔ထည့္ေပးလိုက္တယ္။
က်န္တာကိုေတာ့ အခုပံုထဲကိုလို ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါေလကာနဲ႔ လံုးခ်က္ငရုတ္သီးစပ္ေလးခ်က္စားလိုက္ပါတယ္။
အေမ့လက္ရာကိုမမီေပမဲ့ အေမ့လက္ရာနီးပါးစားလို႔ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတခြက္ပါ။
 

အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။ လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္။
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခြက္ျမင္ျပီး ဗိုက္ေတြဆာလိုက္တာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားလိုက္ရရင္ ဘယ္ေလာက္မ်ားေကာင္းလိုက္မလဲေနာ္ :)
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား

Tuesday, October 10, 2017

အညာသားလက္ရာ ငါးပိရည္က်ဳိ


ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္တဲ့ တႏွစ္ေက်ာ္ကာလအတြင္း ပထမဆံုးက်ဳိစားျဖစ္တဲ့ ငါးပိရည္က်ဳိပါ။အေ၀းေရာက္ေနခ်ိန္
ငါးပိရည္က်ဳိးကို တမ္းတမ္းတတရွိေပမဲ့ ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ေတာ့ဆုိင္မွာစားျဖစ္တဲ့အခါေလာက္ပဲ 
ငါးပိရည္က်ဳိကိုစားျဖစ္တယ္။ဒီငါးပိရည္က်ဳိစားျဖစ္တဲ့ေန႔ကလည္းမရည္ရြယ္ပါပဲ လုပ္ျဖစ္သြားတာပါ။ 
နံနက္ပိုင္းေစ်းကေန ျပန္၀ယ္ထားျပီး ညေနခင္းမွာျပန္ေရာင္းတဲ့ ေစ်းသည္ေလးေတြရွိရာကိုခဏေရာက္ခိုက္
ဘာဟင္းခ်က္ရမွန္းေ၀ခြဲလို႔မရျဖစ္ေနခ်ိန္ ေခါင္းထဲေရာက္လာတဲ့အေတြးေၾကာင့္ ငါးပိရည္က်ဳိ က်ဳိဖို႔ဆုံုးျဖတ္ျပီး
တုိ႔စရာတတ္ႏို္င္သမွ်စံုေအာင္၀ယ္ခဲ့လိုက္တယ္။
အရင္ဆံုး ငါးပိရည္က်ဳိ တထုပ္ကို နႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္းထည့္ျပီးအရည္က်ဳိ။ မွ်စ္ကိုျပန္ျပဳတ္ျပီးေတာ့ေရစစ္
ရံုးပတီသီးကိုလည္းေရေႏြးနဲ႔ခဏျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။
ငါးပိရည္က်ဳိထဲ ထည့္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းကိုဒယ္အိုးနဲ႔ေလွာ္ျပီးေထာင္းပါတယ္။
ငရုတ္သီးအမွည့္ကိုလည္းေလွာ္ျပီး သပ္သပ္ေထာင္းပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေနေတာ္ ႏွစ္လံုးကိုျပဳတ္ျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴငရုတ္သီးစိမ္းေလွာ္ေထာင္းနဲ႔ေရာျပီးေထာင္းပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုမီးဖုတ္ရင္ပိုေမႊးပါတယ္။
အညာသားကေတာ့မီးဖိုမရွိလို႔ အလြယ္ျပဳတ္ျပီးေထာင္းလိုက္တာ။


ၾကက္သြန္ျဖဴငရုတ္သီးစိ္မ္းေလွာ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရာေထာင္းတာကို ငါးပိရည္ေဖ်ာ္မည့္ပန္းကန္ထဲအရင္ဆံုးထည့္ပါတယ္
ျပီးမွအေစာကအရည္က်ဳိထားတဲ့ငါးပိရည္ကို အရိုးေတြမပါေအာင္စစ္ျပီးေလာင္းထည့္ပါတယ္။
အရသာမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီးအရသာျမည္းပါတယ္။ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ေတာ့ ငရုတ္သီးမွည့္ေလွာ္ေထာင္းထားတာကို အေပၚကျဖဴးပါတယ္။ငရုတ္သီးစိမ္းကေအာက္ထဲမွာေနေတာ့အေပၚမွာငရုတ္သီးဖတ္မေပၚရင္ 
ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႔မတူဘူးလို႔ ခံစားရလို႔ ထပ္ထည့္တာပါ။ အစပ္ေၾကာက္ရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးေလွ်ာ့ထည့္ပါ။
ျပီးရင္ သံပုရာသီး တျခမ္းေလာက္ အရည္ညွစ္ထည့္လိုက္ပါ။
အငံကိုအခ်ဥ္ေလးနည္းနည္းထည့္ျပီးထိန္းလိုက္ေတာ့ စားရတာပိုေကာင္းပါတယ္။
အားလံုးျပီးျပီဆုိရင္ေတာ့ တုိ႔စရာေတြကို ပန္းကန္ထဲမွာစီထည့္ျပီး ထမင္းနဲ႔ ငါးပိရည္က်ဳိတြဲဖက္ျပီး
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
တုိ႔စရာေတြကေတာ့ - ရံုးပတီသီးျပဳတ္၊မွ်စ္ျပဳတ္၊ခရမ္းကၽြတ္သီး၊ သေဘာၤေဂြးသီး၊ မံုလာဥနီ၊ သခြားသီး၊ 
သံပုယိုရြက္ႏု နဲ႔ ပင္စိမ္းရြက္ ပါ။
ငရုတ္သီးစပ္စပ္နဲ႔အတို႔အျမွဳပ္စံုစံုလင္လင္မို႔ အဲ့ဒီေန႔က ထမင္းေတာ္ေတာ္ကုန္ပါတယ္။ 
ဒီပံုေလးေတြေဖ့စ္ဘြတ္မွာတင္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ပြဲဆူသြားတယ္ ငါးပိရည္က်ဳိနည္းေျပာပါ ေနာက္တခါက်ဳိရင္ 
ေပးစားပါနဲ႔ အဲ့ဒီမွာတုန္းကေတာ့ က်ဳိနည္းအေသးစိတ္မတင္ျဖစ္ဘူး။

အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။လာေရာက္လည္ပတ္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
 

Saturday, October 7, 2017

ေၾကာင္လွွ်ာသီးေၾကာ္္ ဖရံုရြက္မွ်စ္ဆတ္ဟင္းခ်ဳိ


ျမန္မာျပည္မွာတုန္းကခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းေလးေတြ အခုမွပဲျဖည္းျဖည္းခ်င္းျပန္တင္ရေတာ့တယ္
မွ်စ္ေရစိမ္က်ေခၚ မွ်စ္ဆတ္ ေပၚခ်ိန္ ဖရံုရြက္နဲ႔ ဟင္းခ်ဳိခ်က္စားလုိ႔ေကာင္းတဲ့ဟင္းခ်ဳိတမ်ဳိးပါ
ရြာမွာဆုိရင္ေတာ့ ရံုးပတီသီး၊ခ၀ဲသီးႏုမွ်စ္ဆတ္နဲ႔ တခါတရံ ငွက္ဆြတ္မိႈပါ ထည့္ခ်က္တယ္။
မိုးရာသီ အသီးအရြက္ေပါခ်ိန္ မွ်စ္ေပၚခ်ိန္မွာ အျမဲတမ္းလိုလိုစားရတဲ့ဟင္းတခြက္ေပါ့။
ျမိဳ႕ေပၚေရာက္ေတာ့မွ်စ္ဆတ္ရဖို႔မလြယ္လို႔ ေစ်းထဲေတြ႔တုန္းမွာ ၀ယ္ျပီးခ်က္စားျဖစ္တယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကလည္း ရြာမွာအလကားရႏိုင္ေပမဲ့ ျမိဳ႕မွာေတာ့ တစ္ေတာင့္ကို ေလးငါးရာ ေပး၀ယ္ရတယ္။
အၾကိဳက္ဆံုးအသီးေတြထဲက တခုျဖစ္ေတာ့ ျမင္တာနဲ႔ ေစ်းမၾကည့္ဘဲ၀ယ္မိျပန္တယ္။


ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုေတာ့ ရြာမွာ မီးဖုတ္ျပီးမွခ်က္တယ္။ အေတာင့္လိုက္ မီးဖိုေပၚမွာတင္ျပီးမီးဖုတ္ရင္
အေပၚကအခြံေတြပူေပါင္းလိုဖုလာေအာင္ တေတာင့္လံုးကိုမီးဖုတ္ျပီး ေရစိမ္ထားလိုက္ရင္ အခြံေတြကြာကုန္တယ္
အဲ့ဒီေရစိမ္ျပီးသားကို လက္သံုးလံုးခန္႔ အပိုင္းေတြပိုင္းျပီးေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ၊မန္က်ည္းသီးစိမ္းနည္းနည္းေရာျပီးငရုတ္သီးစပ္ခ်က္စားတာ။
အဲ့ဒီလိုခ်က္တာက သိပ္ျပီးမခါးဘဲ ပိုျပီးစားလို႔ေကာင္းတယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုမန္က်ည္းသီးနဲ႔ခ်က္ရင္ပိုစားေကာင္းသလို ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အခ်ဥ္နဲ႔ တြဲစားရင္ေတာ့
ပိုျပီးခါးတာ သတိထားမိတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္နဲ႔ အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္းတြဲစားျဖစ္တဲ့အခါ
သတိထားၾကည့္ပါ။ ထူျခားတာကိုေတြ႔ရလိမ့္မယ္ :)


က်ေနာ္ခ်က္ထားတာကေတာ့ ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုမီးဖုတ္ဖို႔ မီးဖိုမရွိလို႔ အစိမ္းလိုက္ပဲ ပါးပါးလွီးျပီး ဆားနည္းနည္းနဲ႔နယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴနီခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီသတ္ျပီးေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္အနည္းငယ္နဲ႔ လံုးခ်က္ေလးခ်က္ထားတာပါ။
ပုစြန္ဆိတ္အစိုေသးေသးေလးေတြနဲ႔ခ်က္စားလို႔လည္းေကာင္းတယ္ ဒါေပမဲ့ မ်ားမ်ားစားရင္ေတာ့
အေက်ေတာ့တက္ပါတယ္။လူၾကီးေတြအတြက္ဆုိ ပုစြန္ဆိတ္အစိုနဲ႔ခ်က္တာ စားဖို႔မသင့္ပါဘူး။


မွတ္မွတ္ရရ အခုတေခါက္လာဖို႔ ရန္ကုန္ကို မဆင္းခင္ တရက္က ေစ်းထဲေရာက္ေတာ့ ေၾကာင္လွ်ာသီးတေတာင့္
၀ယ္ျပီး အေမကိုခ်က္ေကၽြးခိုင္းေသးတယ္။အထက္ကေျပာသလိုပဲ မီးမဖုတ္ဘဲအစိမ္းလိုက္ပါးပါးလွီးျပီး
ဆားနဲ႔နယ္ ပုစြန္ေျခာက္မရွိိလုိ႔ ငါးနီတူေျခာက္ေလးေတြ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး အေမကငရုတ္သီးစပ္ေလး
ခ်က္ေကၽြးတာ စားလို႔ေကာင္းလိုက္တာဆိုတာမေျပာပါနဲ႔။ ႏိုင္ငံျခားမထြက္ခင္အေမ့လက္ရာေလးစားရတာ
အမွတ္တရပါပဲ။ က်ေနာ္နဲ႔ထမင္းအတူစားတဲ့သူငယ္ခ်င္းက မင္းနဲ႔မင္းအေမခ်က္တာ လက္ရာခ်င္းအတူတူပဲတဲ့
ငါကေတာ့ အေမခ်က္တာက ပိုစားေကာင္းတယ္လို႔ သူငယ္ခ်င္းကိုေျပာလိုက္တယ္။
အခုထိုင္းမွာေတာ့ေက်ာင္းတြင္းေဆာင္မွာေနရတာမို႔ ခ်က္မစားျဖစ္ဘူး။ ကန္တင္းမွာေရာင္းတဲ့ထိုင္းထမင္းဆုိင္ေတြမွာပဲ
၀ယ္စားျဖစ္တယ္။ထိုင္းဟင္းေတြနဲ႔ကိုယ့္အၾကိဳက္နဲ႔ကိုက္ညီေနတာရယ္ အခန္းေဖာ္ကိုလည္း အားနာတာရယ္
စာဘက္ကိုပဲအခ်ိန္ပိုေပးခ်င္တာရယ္ေၾကာင့္ ၀ါသနာအပါဆံုး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းကို
ေလာေလာဆယ္ ဥပုသ္ေစာင့္ထားတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေစ်းကိုေရာက္လို႔ အသီးအရြက္ေတြျမင္ရင္ေတာ့
ပိုးက ထထ လာတာ မနည္းကိုထိန္းရတယ္ :)
ဟင္းေတြလည္းက်န္ေသးတယ္ ဓာတ္ပံုေတြေရာ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းပို႔စ္ေလးေတြတင္ပါမယ္။ အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာ
ခ်မ္းသာျပီးလိုအင္ဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစလို႔ ဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္ဗ်ာ။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္-
ေရႊညာသား

 

Monday, October 2, 2017

ဖက္ပြင့္ေျခာက္ေၾကာ္

 ဒီဟင္းကေတာ့ ဖက္သီးမေပၚခင္ ဖက္ပြင့္ေတြေပါတဲ့အခ်ိန္တုန္းက ဖက္ပြင့္အစိုလည္း၀ယ္ခ်က္
 ေစ်းေပါလာေတာ့ မ်ားမ်ား၀ယ္ျပီး အေျခာက္လွန္းထားတာကို သူ႔ရာသီကုန္သြားခါမွ ျပန္ခ်က္စားတဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။
စားရတာအစုိတုနး္ကေလာက္ေလးေလးပင္ပင္မရွိေပမဲ့ အေတာ္ေလးစားလို႔ေကာင္းတဲ့ဟင္းပါ။
မခ်က္ခင္မွာ ဖက္ပြင့္ေျခာက္ေတြကိုပြလာေအာင္ေရစိမ္ထားျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုးနဲ႔  ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္ ငါးပိ သို႔မဟုတ္ ငံျပာရည္အနညး္ငယ္ထည့္ ဆီသတ္တာေမႊးလာေတာ့ ေရစိမ္ထားတဲ့ဖက္ပြင့္ေျခာက္ကိုေရတခါေလာက္ေဆးျပီးထည့္
ပုစြန္ေျခာက္အေသးေလးေတြနည္းနည္းထည့္ျပီးဆယ္မိနစ္ေလာက္ဟင္းအုိးအဖံုးအုပ္ျပီးထားလိုက္ပါ။
ခဏေနေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းအလံုးကြဲေထာင္းထားတာအုပ္ အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ဟင္းအိုးခ်ခါနီးမွာ 
ပင္စိမ္းရြက္ သို႔မဟုတ္ နံနံပင္ အုပ္ျပီးခ်။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားလို႔ အေတာ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။
က်ေနာ္ကေတာ့ ဒီလိုမ်ဳိးဟင္းနဲ႔ဆုိ ထမင္းပုိကုန္တယ္ :)


အေရာင္ကေတာ့ အမည္းေရာင္ျဖစ္ေနေပမယ့္ စားလို႔အရသာရွိတဲ့ အညာသား ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ဆံုးေသာဟင္းေတြထဲက
ဟင္းတခြက္ပါ။

လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့ခ်စ္မိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ ေရႊညာသားက ဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္။
အစဥ္ေလးစားမႈျဖင့္-
ေရႊညာသား