မွ်စ္အစိမ္းကိုဝယ္ျပဳတ္ျပီးေျမပဲေထာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္နဲ႔သုပ္ထားတာပါဗ်။
က်ေနာ္တုိ႔အညာမွာေတာ့ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းနဲ႔သုပ္ၾကတယ္။ႏွမ္းေလွာ္န႔ံေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ပိုလိုက္ဖက္ပါတယ္။
က်ေနာ္တုိ႔ရြာမွာေျမပဲစိုက္မရေတာ့အသုပ္အနည္ဆိုရင္ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းပဲသံုးၾကတယ္။အဲ့ဒီလိုသံုးလို႔ရေအာင္
ႏွမ္းေပၚခါစမွာကတည္းက သဲမပါေအာင္သပ္သပ္ခါယူထားၾကတာ။မီးဖိုေခ်ာင္သံုးအတြက္တစ္ျပည္ေလာက္
ထားျပီးသံုးခါနီးမွ မီးဖိုေပၚေျမအိုးကင္းတည္ျပီးေလွာ္ အေအးခံျပီးငရုတ္ဆုံနဲ႔ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး အသုပ္ထဲထည့္တာ။ခ်က္ခ်က္ေလွာ္ခ်က္ခ်က္သုပ္ဆုိေတာ့အနံ႔ကိုေမႊးေနတာပါပဲ။အခုဟာကေတာ့ရွိတာနဲ႔
ျဖစ္ေအာင္စီမံထားတာပါ။ေျမပဲေလွာ္နဲ႔ဆုိေတာ့လည္းအရသာတစ္မ်ဳိးေပါ့။မွ်စ္သုပ္တခါမွမစားဖူးတဲ့
မႏၱေလးသားညီေလးကေတာ့ပထမဆံုးစားဖူးတာျဖစ္သလိုစားလို႔ေကာင္းလို႔အညာသားလက္ရာကိုစြဲသြားတယ္။
က်ေနာ္တုိ႔အညာမွာေတာ့ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းနဲ႔သုပ္ၾကတယ္။ႏွမ္းေလွာ္န႔ံေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ပိုလိုက္ဖက္ပါတယ္။
က်ေနာ္တုိ႔ရြာမွာေျမပဲစိုက္မရေတာ့အသုပ္အနည္ဆိုရင္ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းပဲသံုးၾကတယ္။အဲ့ဒီလိုသံုးလို႔ရေအာင္
ႏွမ္းေပၚခါစမွာကတည္းက သဲမပါေအာင္သပ္သပ္ခါယူထားၾကတာ။မီးဖိုေခ်ာင္သံုးအတြက္တစ္ျပည္ေလာက္
ထားျပီးသံုးခါနီးမွ မီးဖိုေပၚေျမအိုးကင္းတည္ျပီးေလွာ္ အေအးခံျပီးငရုတ္ဆုံနဲ႔ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး အသုပ္ထဲထည့္တာ။ခ်က္ခ်က္ေလွာ္ခ်က္ခ်က္သုပ္ဆုိေတာ့အနံ႔ကိုေမႊးေနတာပါပဲ။အခုဟာကေတာ့ရွိတာနဲ႔
ျဖစ္ေအာင္စီမံထားတာပါ။ေျမပဲေလွာ္နဲ႔ဆုိေတာ့လည္းအရသာတစ္မ်ဳိးေပါ့။မွ်စ္သုပ္တခါမွမစားဖူးတဲ့
မႏၱေလးသားညီေလးကေတာ့ပထမဆံုးစားဖူးတာျဖစ္သလိုစားလို႔ေကာင္းလို႔အညာသားလက္ရာကိုစြဲသြားတယ္။
လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အြန္လိုင္းမိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားႏွင့္(၇)ရက္သားသမီးအားလံုး
ေဘးဘယာေဝးကြာကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေရႊညာသားကဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား