Pages

Sunday, September 16, 2018

အညာသားလက္ရာ မွ်စ္သုပ္

မွ်စ္အစိမ္းကိုဝယ္ျပဳတ္ျပီးေျမပဲေထာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္နဲ႔သုပ္ထားတာပါဗ်။
က်ေနာ္တုိ႔အညာမွာေတာ့ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းနဲ႔သုပ္ၾကတယ္။ႏွမ္းေလွာ္န႔ံေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ပိုလိုက္ဖက္ပါတယ္။
က်ေနာ္တုိ႔ရြာမွာေျမပဲစိုက္မရေတာ့အသုပ္အနည္ဆိုရင္ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းပဲသံုးၾကတယ္။အဲ့ဒီလိုသံုးလို႔ရေအာင္
ႏွမ္းေပၚခါစမွာကတည္းက သဲမပါေအာင္သပ္သပ္ခါယူထားၾကတာ။မီးဖိုေခ်ာင္သံုးအတြက္တစ္ျပည္ေလာက္
ထားျပီးသံုးခါနီးမွ မီးဖိုေပၚေျမအိုးကင္းတည္ျပီးေလွာ္ အေအးခံျပီးငရုတ္ဆုံနဲ႔ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး အသုပ္ထဲထည့္တာ။ခ်က္ခ်က္ေလွာ္ခ်က္ခ်က္သုပ္ဆုိေတာ့အနံ႔ကိုေမႊးေနတာပါပဲ။အခုဟာကေတာ့ရွိတာနဲ႔
ျဖစ္ေအာင္စီမံထားတာပါ။ေျမပဲေလွာ္နဲ႔ဆုိေတာ့လည္းအရသာတစ္မ်ဳိးေပါ့။မွ်စ္သုပ္တခါမွမစားဖူးတဲ့
မႏၱေလးသားညီေလးကေတာ့ပထမဆံုးစားဖူးတာျဖစ္သလိုစားလို႔ေကာင္းလို႔အညာသားလက္ရာကိုစြဲသြားတယ္။



လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အြန္လိုင္းမိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားႏွင့္(၇)ရက္သားသမီးအားလံုး
ေဘးဘယာေဝးကြာကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေရႊညာသားကဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္

အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား

Thursday, September 6, 2018

ခ်ဥ္ေပါင္အညာခ်က္နဲ႔ ၾကက္ဥသီးစံုေၾကာ္

ျမန္မာဆုိင္ေတြရွိတဲ့ေစ်းကိုေရာက္ျဖစ္တုိင္းခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဝယ္ျပီးအိမ္အလြမ္းေျပအညာဟင္းေလးေတြခ်က္စား
ျဖစ္တယ္။ေရာက္ခါစတုန္းကထိုင္းဟင္းလ်ာေတြနဲ႔အဆင္ေျပေနေပမဲ့တႏွစ္ေလာက္မနားတမ္းစားျပီးတဲ့အခါ
ျငီးေငြ႔လာတယ္။ဒါေၾကာင့္ျမန္မာေစ်းဘက္ေရာက္တဲ့အခါဟင္းသီးဟင္းရြက္ဝယ္ျပီးကိုယ္တုိင္ခ်က္စားျဖစ္တယ္။

ဒီဟင္းကေတာ့ခ်က္မည့္အိုးထဲမွာခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ကေဆာ့သီး၊မွ်စ္၊ခရမ္းသီးနဲ႔ဟင္းခတ္ပစၥည္းအစံုထည့္
ေရနည္းနည္းထည့္ျပီးခ်က္ထားတာပါ။အားလံုးက်က္ခါနီးရင္ငရုတ္သီးစိမ္းထက္ပိုင္းခ်ဳိးထည့္နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး
စားလို႔ရပါျပီ။ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ငါးပိေကာင္ေၾကာ္တို႔နဲ႔ တြဲစားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
က်ေနာ္ကေတာ့ၾကက္ဥကိုၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴငရုတ္သီးစိမ္းနံနံပင္တုိ႔နဲ႔ေရာေမႊျပီးေၾကာ္ထား
ပါတယ္။တြဲဖက္မစံုေပမဲ့စားလို႔ျမိန္တဲ့ဟင္းအညာဟင္းတခြက္ပါဗ်ာ။


 
သီးစံုၾကက္ဥေၾကာ္ း)
ဒါကေတာ့ ေက်ာင္းမွာညဥ့္နက္ေအာင္ေနရတဲ့အခါညေနစာအလြယ္စားလို႔ရေအာင္ ငါးနီတူေျခာက္ ေျမပဲဆံေၾကာ္ကို ထိုင္းေတြေရာငး္တဲ့ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ေရာထားတာ။ ဗူးနဲ႔ထည့္ျပီး ဌာနကေရခဲေသတၱာထဲမွာထားတယ္။ညေနစာကိုေန႔လယ္ထမင္းစားျပီးတာနဲ႔ ထမင္းျဖဴတထုပ္
ပါဆယ္ထုပ္ထားျပီးေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္ထား။အလုပ္ျပီးလို႔ညပိုင္းဗိုက္ဆာမွာ ေရခဲေသတၱာထဲကယူူျပီး မိုက္ခရိုေဝ့နဲ႔ျပန္ေႏႊးစားတယ္။


ျမန္မာဆုိင္ေတြမွာေၾကာ္ေရာင္းတာက ဒီပန္းကန္ထဲကပမာဏပါတဲ့တဗူးကို ဘတ္ ၅၀ ျမန္မာေငြ ၂ ေထာင္နီးပါး။ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔အေခ်ာင္းလိုက္နဲ႔ဗ်။ ကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေတာ့ အားလံုးဘတ္တစ္ရာဖုိးေလာက္က်တာ
တလေလာက္စားရတယ္ း)

အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုအင္ဆႏၵေတြျပည့္ဝၾကပါေစဗ်ာ။ က်ေနာ့္အိမ္ေလးဆီလာလည္တဲ့အတြက္လည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ေနာက္လည္းေရာက္ရင္ ဝင္ခဲ့ပါဗ် း)

အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား