Pages

Saturday, March 29, 2014

သၾကၤန္ၾကိဳပိေတာက္


ဟိုတစ္ခါတင္တဲ႔ပို႔စ္မွာတုန္းကပိေတာက္ပန္းေတြသိပ္မပြင့္ေသးတာထင္တယ္။အဲ႔ဒီအပင္ကပဲအခုတစ္ခါ
ပိေတာက္ေတြ၀ါထိန္ေနေအာင္ပြင့္ေနတာေက်ာင္းသြားရင္းျမင္ရလို႔ဓာတ္ပံုေတြရိုက္ထပ္ရိုက္လာခဲ႔တယ္။
အဆင္ေျပခ်င္ေတာ့စာသင္ေဆာင္ငါးလႊာက၀ရံတာကေနပိေတာက္ပန္းေတြကိုလွမ္းခူးလို႔ရတာမုိ႔
ငါးလႊာမွာကင္မရာတစ္လံုးနဲ႔စိတ္ၾကိဳက္ပံုေတြရိုက္ပစ္တယ္ဗ်ာ။

ဖဦးထုပ္ ေက်ာင္းသားေတြကေတာ့ကြက္ၾကည့္ကြက္ၾကည့္နဲ႔ေပါ့။သူတုိ႔အတြက္မထူးဆန္းေပမဲ႔ကိုယ္ေတြ
အတြက္ကအဓိပၸာယ္ရွိတဲ႔ပန္းေတြေလ၊ေနာက္ျပီးေရျခားေျမျခားမွာပြင့္ေနတုန္းဆုံရတာဆုိေတာ့အမွတ္တရ
အျဖစ္နဲ႔ဓာတ္ပံုရိုက္ျပီးသိမ္းထားဖုိ႔ေလ။ေနာင္တစ္ခ်ိန္က်ေတာ့အလြမ္းေျပစရာေလးေတြျဖစ္ေနမွာမဟုတ္လား။

တစ္ပင္လံုးပြင့္ေနတာလွခ်က္ဗ်ာ...၀ါထိန္ေနတာပဲ...ေလတုိက္ေတာ့ပိေတာက္နံ႔သင္းသင္းကႏွာေခါင္းကိုလာ
ႏႈတ္ဆက္ေသးတယ္။ဓာတ္ပံုရိုက္လိုက္ပိေတာက္ပန္းရနံ႔ေလးပါတဲ႔ေလကိုရႈရိႈက္လိုက္နဲ႔ငါးလႊာက၀ရံတာမွာ
အဆင္ကိုေျပလုိ႔ဗ်။လက္လွမ္းမွီတဲ႔ပိေတာက္ခက္သံုးေလးခက္ကိုခူးေက်ာပိုးအိတ္ထဲထည့္ျပီးစာၾကည့္တုိက္
ထဲကိုသြားနားနားေနေနစာၾကည့္တယ္။ဖြင့္ထားတဲ႔ေက်ာပိုးအိတ္ထဲကထြက္လာတဲ႔ပိေတာက္ရန႔ံေလးေတြကို
ရႈရိႈက္ရင္းေအာင္ရင္ရဲ႕သၾကၤန္သီခ်င္းတုိးတုိးေလးဖြင့္နားၾကပ္တတ္ျပီးေတာ့တစ္ေယာက္ထဲစာၾကည့္တုိက္ရဲ႕
အေႏြးဆံုးေနရာမွာသၾကၤန္က်ရင္းစာဖတ္ရတာသိပ္ေကာင္းတာပဲ။




အေႏြးဆံုးဆုိတာကအဲယားကြန္းေၾကာက္လုိ႔ပါ။အေႏြထည္ပါလည္းမရဘူး။အထဲမွာၾကာၾကာေနရင္ေခါင္းကိုက္
တာ။ဒါေၾကာင့္စာၾကည့္တုိက္သြားရင္အေအးေပါ့နဲ႔ေနရာကိုရွာျပီးေနရတယ္။သူမ်ားေတြကအျပင္မွာပူလု႔ိ
စာၾကည့္တုိက္ထဲမွာအေအးခံရင္းစာလာၾကည့္တာ။ကိုယ္ကေတာ့အေအးေၾကာက္လုိ႔အေအးေပါ့တဲ့ေနရာကို
ရွာျပီးေနရတယ္။


ေလေတြကတုိက္ေနေတာ့မိေအာင္မနည္းဖမ္းျပီးရိုက္ရတယ္...


အဲ႔ဒီေန႔ကရိုက္ခဲ႔တဲ႔ပိေတာက္ပန္းပံုေတြအေ၀းေရာက္ေနတဲ႔ေမာင္ႏွမေတြသၾကၤန္အလြမ္းေျပၾကည့္ရေအာင္
တင္ေပးလိုက္တယ္ဗ်ာ။သၾကၤန္ေရစိုဖုိ႔အခြင့္မၾကံဳေသးေတာ့အေ၀းကေနပဲေမွ်ာ္မွန္းျပီးေမာင္ႏွမတစ္ေတြ
သၾကၤန္ကိုၾကိဳဆုိၾကတာေပါ့ဗ်ာ။

 လက္လွမ္းမီွတာလွမ္းဆြဲျပီးရိုက္ထားတာ


 လက္ပ္ေတာ့ကိုလည္းပန္းပန္ေပးထားတယ္...:)

 သူတုိ႔ကေတာ့ေက်ာပိုးအိတ္ထဲပါလာတယ္ဗ်...:)

ပိေတာက္ပန္းပံုေလးေတြၾကည့္ျပီးသၾကၤန္အလြမ္းေတြေျဖေဖ်ာက္ႏိုင္ၾကပါေစဗ်ာ။လာေရာက္အားေပးၾကတဲ႔
အတြက္လည္းေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္။
ခင္မင္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး

 

Wednesday, March 26, 2014

စကား၀ါလည္းပြင့္ျပီ


ဒီႏွစ္ေတာ့သၾကၤန္မတုိင္ခင္မွာပိေတာက္ပန္းေရာ၊စကား၀ါပန္းေတြေရာမနီလာမွာျမင္ေတြ႔ရတယ္ဗ်ာ။
စကား၀ါပန္းေလးေတြကေတာ့ရပ္ကြက္ထဲမွာညေနပိုင္းလမ္းေလွ်ာက္ထြက္ရင္းနဲ႔ဘုရားေက်ာင္းေရွ႕မွာ
ေရာင္းေနတာေတြ႔လို႔ဘုရားလွဴဖုိ႔၀ယ္လာခဲ႔တာပါ။


ေရႊညာသားေလးတုိ႔ေက်ာင္းထဲမွာလည္းလူတစ္ရပ္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ရွိတဲ႔စကား၀ါပင္ေလးရွိပါတယ္။
ဒါေပမဲ႔သူကပြင့္တဲ႔စကား၀ါပန္းကဒီပန္းလိုအ၀ါေရာင္မဟုတ္ပါဘူး။အျဖဴေရာင္ပြင့္တာပါ။အပင္ကလည္း
အ၀ါပင္နဲ႔တူပါတယ္။အနံ႔ကလည္းအတူတူပါပဲ။ဒါေပမဲ႔သူကေတာ့စကားျဖဴပြင့္တယ္ဗ်။ဖုန္းနဲ႔ဓာတ္ပံုရိုက္ထား
တာရွိပါတယ္။ကြန္ပ်ဴတာထဲကိုကူးဖို႔ၾကိဳးမရွိတာနဲ႔မကူးျဖစ္တာပါ။

ပုပၸားမွာလည္းဒီအခ်ိန္ဆိုစကား၀ါပန္းေတြေပါေနေလာက္ျပီထင္တယ္ဗ်။သၾကၤန္မတုိင္ခင္ဆုိ
ေက်ာက္ပန္းေတာင္းေစ်းထဲမွာစကား၀ါပန္းေတြ၀ယ္လုိ႔ရေနျပီ။

ဒီကစကား၀ါပန္းကေတာ့သူတုိ႔ဘုရားေက်ာင္းမွာေရာင္းတာဆုိေတာ့စံပယ္ဖူးေလးေတြပါေရာျပီးပံုထဲကအတုိင္း
သီကံုးထားတယ္။ဘုရားလွဴစရာပန္း၀ယ္လို႔အဆင္ေျပတာေၾကာင့္အဲ့ဒီဘုရားေက်ာင္းဘက္ကိုမၾကာခဏ
လမ္းေလွ်ာက္ထြက္ျဖစ္တယ္။

အားလံုးက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။သၾကၤန္နီးလာေတာ့သၾကၤန္သီခ်င္းေတြနားဆင္ရင္းစိတ္ေတြတက္ၾကြေန
တယ္။စာၾကည့္ရင္းသၾကၤန္သီခ်င္းေလးတုိးတုိးဖြင့္ထားျပီးကိုယ့္ဘာသာေပ်ာ္ရႊင္မႈကိုဖန္တီးေနပါတယ္။
အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ေရႊညာသားေလး
 

Saturday, March 22, 2014

ႏႈတ္ဆက္ညစာ


ျပီးခဲ႔တဲ႔ေသာၾကာေန႔ညကျပည္ေတာ္ျပန္မည့္စီနီယာအစ္မတစ္ေယာက္ကိုႏႈတ္ဆက္တဲ႔ညစာေလးပါ။
ျမန္မာေက်ာင္းသားေလးေယာက္နဲ႔ကေမၻာဒီးယားတစ္ေယာက္ပါတဲ႔ထမင္း၀ိုင္းေလးပါ။စားေသာက္ဆုိင္ေတြမွာ
ႏႈတ္ဆက္ပြဲမလုပ္ဘဲျမန္မာထမင္းဟင္းေလးေတြခ်က္ျပီးေတာ့ပဲႏႈတ္ဆက္လိုက္ပါတယ္။ဟင္းေလးေတြ
ကေတာ့အမ်ားဆႏၵအရေရႊညာသားေလးအစပ္တည့္ေအာင္ခ်က္ထားတာပါ။

အညာသားလက္ရာ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္ :)
၀က္သားအခ်ဳိခ်က္စားၾကမယ္ေျပာလုိ႔အေခါက္အသားေရာေနတဲ႔၀က္သားကိုခရုဆီနဲ႔အခ်ဳိခ်က္ထားပါတယ္။
ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့မံုလာရြက္၊ပဲေစာင္းလ်ားသီး၊ဥကန္စြန္းရြက္၊မံုလာဥနဲ႔ရံုးပတီသီးကုိေရာျပီးအခ်ဥ္ရည္
ေသာက္တစ္ခြက္ခ်က္ပါတယ္။၀က္သားကအခ်ဳိခ်က္ျဖစ္တာေၾကာင့္မအီေအာင္အခ်ဥ္ရည္ေသာက္နဲ႔ထိန္းေပး
တာပါ။
ကင္းမြန္နဲ႔အသီးအရြက္သုပ္
တုိ႔စရာအတြက္ကိုေတာ့ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ျပဳတ္၊ခရမ္းသီးႏုျပဳတ္၊မံုလာရြက္ျပဳတ္၊ရံုးပတီသီးျပဳတ္နဲ႔သခြားသီးပါ။
ခ်က္တဲ႔အထဲမွာေရႊညာသားေလးအၾကိဳက္ဆံုးဟင္းတစ္မည္ပါ။ထိုင္းကလာတဲ႔ငါးပိကိုအရည္ေဖ်ာ္ျပီး
ၾကက္သြန္နီသံုးလံုးအရင္ဆီသတ္၊ငရုတ္သီးေျခာက္နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴေရာေထာင္းထားတာထည့္ျပီးေမႊ
အားလံုးႏြမ္းသြားေတာ့ေရေဖ်ာ္ထားတဲ႔ငါးပိထည့္ျပီးပြက္ေအာင္တည္။ဆယ္မိနစ္ေလာက္မီးဖိုေပၚမွာထားျပီး
အရသာမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္၍မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ငါးပိခ်က္တစ္ခြက္ရပါျပီ။ေရႊညာသားေလးရဲ႕
အေမအိမ္မွာအျမဲတမ္းခ်က္တတ္တဲ႔ဟင္းပါ။တျခားဟင္းခ်က္စရာမရွိရင္လြယ္လြယ္ကူကူဒီငါးပိခ်က္ခ်က္ျပီး
ေပါက္ပန္းျဖဴရြက္ျပဳတ္နဲ႔သားမိတစ္ေတြစားၾကပါတယ္။ေပါက္ပန္းျဖဴရြက္ျပဳတ္နဲ႔အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။

အခ်ဥ္ရည္ေသာက္
အသုပ္ကေတာ့ကင္းမြန္ရယ္၊မံုလာထုပ္၊သခြားသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ငရုတ္ပြတစ္ေတာင့္နဲ႔နံနံပင္တုိ႔ကုိ
ေရာျပီးသံပုရာရည္ဆမ္းသုပ္ထားတာပါ။အသုပ္တစ္မ်ဳိးပါေအာင္ဆုိျပီးသုပ္လိုက္တာပါ။ကင္းမြန္ကိုေရစင္
ေအာင္ေဆးျပီးဆား၊အရသာမႈန္နဲ႔နယ္ျပီးေရအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳတ္ပါတယ္။ျပီးေတာ့ပါးပါးလွီးျပီးအထက္က
အဆာပလာေတြနဲ႔ေရာသုပ္လိုက္တာပါပဲ။

ငါးပိခ်က္ကထမင္းပြဲကုိထိန္းသြားတာမို႔ခ်က္ေကၽြးရက်ဳိးနပ္ပါတယ္။မစားခင္ကေတာ့ေန႔လည္မွာတစ္ပြဲစားထား
ၾကတာမုိ႔သိပ္ျပီးမဆာၾကပါဘူးေျပာၾကပါတယ္။တကယ္တမ္းထမင္း၀ိုင္းထိုင္ေတာ့ငါးပိခ်က္နဲ႔တင္ထမင္း
စားခ်င္စိတ္ျဖစ္ျပီးထမင္းထပ္ထည့္ၾကပါတယ္။အေ၀းေရာက္ေနၾကသူေတြျမန္မာျပည္မွာတုန္းကမသိေပမဲ႔
အေ၀းမွာဆံုေတာ့လည္းေမာင္ႏွမရင္းေတြပမာတစ္ဦးကိုတစ္ဦးေဖးမကူညီၾကရင္းခြဲခြာၾကခ်ိန္ေရာက္ျပန္
ေတာ့စိတ္ထဲမွာ၀မ္းနည္းမိသလိုခံစားရတယ္။ဒါေပမဲ႔ေလာကသဘာ၀ဆုိေတာ့လည္းဒီလိုပဲေတြ႔ၾကံဳဆံုခြဲက
အျမဲတမ္းၾကံဳေနၾကရေပါ့ဗ်ာ...။

အားလံုးအတြက္ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာစေနေန႔ျဖစ္ၾကပါေစ...။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး

Tuesday, March 18, 2014

တမာရြက္ျပဳတ္နဲ႔စားဖြယ္ရာ

photo from google images
 ဘယ္မွာေရာင္းတာလဲမသိပါဘူးဂူဂယ္ကေနရွာထားတာပါဗ်ာ...
တမာရြက္ၾကိဳက္တဲ႔သူေတြအတြက္အလြမ္းေျပေပါ့ 

အညာကတမာရြက္ျပဳတ္နည္းကေတာ့ဒန္အိုးသို႔မဟုတ္ေျမအိုးနဲ႔ေရဆူေအာင္အရင္တည္ပါတယ္။
ဆီးသီးေျခာက္သို႔မဟုတ္မန္က်ည္းသီးမွည့္အနည္းငယ္ထည့္ျပီးျပဳတ္ပါတယ္။အခါးကိုအခ်ဥ္နဲ႔ထိန္း
တဲ႔သေဘာပါ။ေရာင္းဖို႔အတြက္ဆုိရင္အေရာင္လွေစရန္တမာရြက္မထည့္ခင္ေရဆူအိုးထဲကိုနႏြင္းမႈန္႔
တစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ေမႊေပးျပီးမွတမာရြက္စည္းေလးေတြထည့္ျပီးျပဳတ္ပါတယ္။အ၀ါေရာင္သန္းလာ
ရင္မီးဖိုေပၚမွခ်ျပီးအခ်ဥ္ရည္နဲ႔စိမ္ထားယုံပါပဲ။အိမ္စားဖုိ႔ဆုိလည္းအခ်ဥ္နဲ႔ျပဳတ္ျပီးအိုးကိုဒီအတုိင္းအေအး
ခံထားလုိက္ယံုပါပဲ။အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးနဲ႔ဆုိေတာ့သိပ္ျပီးမခါးေတာ့ပါဘူး။တခ်ဳိ႕စားလုိ႔ေကာင္းတဲ႔အပင္ဆုိ
အခ်ဥ္နဲ႔ျပဳတ္လိုက္ရင္အခါးဓာတ္ကမပါသေလာက္ပါပဲ။
Photo from google images
ငါးပိခ်က္နဲ႔တြဲျပီးတင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္...အေၾကာတက္ရင္ေတာ့ေဆးမကုတတ္ဘူး...:)

တမာရြက္ျပဳတ္ကိုေတာ့တို႔စရာအျဖစ္နဲ႔ပဲစားၾကတာမ်ားပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊ငံျပာရည္ခ်က္၊
ငါးပိရည္က်ဳိ၊စတာေတြလည္းတြဲဖက္စားလို႔အလြန္ေကာင္းပါတယ္။စားျပီးရင္အိပ္လို႔လည္းေကာင္း
ပါတယ္။လူၾကီးေတြကေတာ့အေၾကာတက္တယ္ေျပာတာပဲ။လူငယ္ေတြအတြက္ေတာ့ကိုယ္ခံအား
ေကာင္းေနေသးေတာ့သိပ္ျပီးမသိသာပါဘူး။ေရႊညာသားေလးတို႔ရြာမွာတမာရြက္ျပဳတ္နဲ႔တြဲစားတဲ႔
ဟင္းတစ္မ်ဳိးကထန္းနည္ဟင္းပါ။ထန္ရည္ခါးျပဳလုပ္ျပီးက်န္တဲ႔အနည္ကိုဟင္းခ်က္စားတာအလြန္
စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ရြာမွာေတာ့(အလင္)ဆိုျပီးေခၚၾကတယ္။တမာရြက္ျပဳတ္နဲ႔အင္မတန္
လိုက္ဖက္တဲ႔ဟင္းပါ။
photo from google images
ဒါကေတာ့ငံျပာရည္ခ်က္ၾကိဳက္သူေတြအတြက္ပါဗ်...:)
ပံုေတြၾကည့္ျပီးေတာ့အေၾကာတက္ခ်င္လာသလိုပဲ...:)

တမာရြက္ျပဳတ္ကိုသုပ္စားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ငါးပိမီးဖုတ္အနည္းငယ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္၊
ကုလားပဲေလွာ္ကိုမညက္တညက္ေထာင္းထားတာနဲ႔ဆီစိမ္းဆမ္းျပီးသုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။ပဲမႈန္႔လည္း
သံုးႏိုင္ပါတယ္။ရြာမွာေတာ့ပဲမႈန္႔ကကုလားပဲကိုကိုယ္တုိင္ေလွာ္ျပီးအျခမ္းခြဲတာကိုငရုတ္ဆုံမွာ
လိုသလိုေထာင္းျပီးသံုးၾကပါတယ္။တမာရြက္သုပ္နဲ႔တြဲဖက္စားသံုးေလ႔ရွိတဲ႔ဟင္းေတြကေတာ့ပဲဟင္းခ်ဳိ၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊မန္က်ည္သီးနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရာျပီးနယ္စားခ်က္ထားတာေလးေတြနဲ႔လိုက္ဖက္ပါတယ္။
ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေလးပါပါရင္ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။ရြာမွာကငါးပိေကာင္ကိုဟင္းေကာင္းလုပ္ျပီးစားရတာမုိ႔
တခါတေလထမင္း၀ိုင္းမွာပါတတ္လို႔ပါ။

photo credit to www.shutterstock.com
အခါးၾကိဳက္တတ္သူမ်ားအတြက္ကေတာ့တမာရြက္ကထမင္းျမိန္ေစပါတယ္။ရြာမွာဆုိရင္ေတာ့တမာရြက္
ေပါလို႔အိမ္စားဖို႔အတြက္ဆုိရင္အဖူးေလးေတြမ်ားမ်ားပါတဲ႔အပင္ကိုေရြးျပီးခူးပါတယ္။အဖူးေလးေတြက
စားရတာပိုျပီးဆိမ့္လို႔ပါ။ရြာကလူေတြကေတာ့ဥေလးေတြဆုိျပီးေခၚပါတယ္။တမာဖူးကိုဥလို႔ေခၚတာပါ။
ဒီအခ်ိန္ဆုိတမာရြက္ေတြေပၚစျပဳေနပါျပီ။ေနာက္ျပီးသမားမုန္းလို႔ေခၚတဲ႔သမုန္းပြင့္ေတြလည္းဒီအခ်ိန္ဆုိ
ပြင့္ပါျပီ။ဒီပို႔စ္ေရးရင္းနဲ႔ရြာမွာတုန္းကေျခရွည္ခဲ႔တာေလးေတြကိုသတိရမိပါရဲ႕ဗ်ာ။ေႏြရာသီေက်ာင္းပိတ္ရက္
ဆုိေတာထဲထြက္၊ပ်ားအံုေတြ႔ရင္ပ်ားဖြတ္၊ထင္းေျခာက္ေခြ၊စားလို႔ရတဲ႔အရြက္ေတြ႔ရင္ခူး၊ေခ်ာင္းရိုးထဲေရာက္
ေတာ့ေရခ်ဳိးအပူအပင္ကင္းျပီးေပ်ာ္စရာအတိနဲ႔ေပါ့။အမ်ားစုသံုးတာကေတာ့“ေတာလည္”တယ္လို႔သံုးၾက
တယ္။အိမ္မွာေမြးထားတဲ႔ေခြးကိုပါေခၚလာျပီးေတာထဲေရာက္ေတာ့အေကာင္ဘေလာင္ေတြ႔ရင္သူ႔ကလိုက္
ေဟာင္၊တကယ္ေတာေကာင္းတဲ့ေခြးၾကေတာ့ပုတ္သင္ညိဳေတာင္အလြတ္မေပးဘူး။ျမင္တာနဲ႔ေဟာင္ေတာ့
တာပဲ။
Photo from google image
ေၾသာ္..အညာ..အညာ..ေပ်ာ္စရာ..လြမ္းစရာ..ေဆြးစရာေတြနဲ႔...ျပည့္ေနပါလားေနာ္...။ငါကေတာ့တစ္ခ်ိန္က
မင္းရင္ခြင္မွာေပ်ာ္ရႊင္ခဲ႔ရတာေလးေတြကိုပဲျပန္ျပီးျမင္ေယာင္ရင္..အညာမဟုတ္တဲ႔ေနရာကေနမင္းကို
အျမဲတမ္းတသတိရေနပါတယ္ကြာ...။တစ္ေန႔ေတာ့မင္းရင္ခြင္ဆီကိုငါျပန္လာႏိုင္မွာပါ...ဘာမွလည္းမဆုိင္
သလိုပဲ...:)

တမာရြက္ၾကိဳက္သူအေ၀းေရာက္ညီအစ္အကိုေမာင္ႏွမမ်ားဒီပို႔စ္ေလးဖတ္ျပီးအညာအလြမ္းတမာအလြမ္းေတြ
ေျဖႏိုင္ၾကပါေစ။ေရႊညာသားေလးလည္းတမာရြက္ပံုေတြျမင္ျပီးသြာရည္ေတြမ်ဳိခ်ရတာခဏခဏပါပဲ။
စားေကာင္းမေကာင္းကြန္မန္႔ေလးေတြခ်န္ထားခဲ႔ေပးဗ်ာ..:)
အားလံုးကိုေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး

 

ကင္းမြန္ေၾကာ္နဲ႔တနဂၤေႏြ

ကင္းမြန္ေၾကာ္
အမည္မသိမုန္႔ျဖဴျဖဴလံုးလံုး....:)
အခန္းထဲေအာင္းေနတာရက္အေတာ္ၾကာသြားလို႔ဒီေန႔အျပင္ခဏထြက္ရင္းအေညာင္းဆန္႔ျဖစ္ပါတယ္ဗ်ာ။
ရာသီဥတုကလည္းသိသိသာသာပူလာျပီဆုိေတာ့အျပင္မွာသိပ္လည္လို႔မေကာင္းဘူး။အခန္းမွာေနျပီး
သၾကၤန္သီခ်င္းေလးနဲ႔စာလုပ္ေလးနဲ႔ျငိမ့္ေနရတာကမိုက္တယ္။အျပင္ထြက္ရင္ေတာ့ဖိလစ္ပုိင္လူမ်ဳိးေတြ
အမ်ားစုခိုနားတဲ႔ေစ်း၀ယ္စင္တာေတြကေနလို႔ေကာင္းတယ္ဗ်။အဲယားကြန္းေတြနဲ႔မုိ႔တခ်ဳိ႕လည္းဘာမွ
မ၀ယ္ဘဲကိုလာထိုင္ေနၾကတယ္ဆုိပဲ။ဒါေၾကာင့္ဘယ္အခ်ိန္ၾကည့္ၾကည့္လူျပည့္ေနတာျဖစ္ႏိုင္တယ္။
သြားရင္လည္းအမ်ားစုကထိုင္ေနၾကတာမ်ားတယ္။

အခ်ဥ္ကေတာ့အိမ္မွာရွိတဲ႔ spicy chili sauce နဲ႔တြဲစားျပီးေရေႏြၾကမ္းေသာက္ပါတယ္...:)
ေစ်း၀ယ္စင္တာထဲခဏတာေလွ်ာက္လည္ျပီးလိုတာေလးေတြ၀ယ္ခဲ႔တယ္။သူတုိ႔ရိုးရာအစားအစာဆုိင္က
အမည္မသိတဲ႔မုန္႔တစ္မ်ဳိး၀ယ္ခဲ႔တယ္ဗ်။ကိတ္မုန္႔ပံုစံျဖဴျဖဴအလံုးေလးေတြပဲဘယ္လိုေခၚလဲေတာ့မသိ
ပါဘူး။လူရွိရင္ေတာ့ေမးဖို႔စိတ္ကူးမိေသးတယ္။အနားမွာလူလည္းမေတြ႔တာနဲ႔တစ္ထုပ္ယူျပီးလွည့္ျပန္
လာခဲ႔တယ္။စားၾကည့္ရတာေတာ့အညာကထန္းသီးမုန္႔လိုလို၊မုန္႔ေပါင္းအရသာမ်ဳိးလိုလို၊ဆန္နဲ႔လုပ္ထား
တာမို႔စားရတာေတာ့ခံတြင္းေတြ႔တယ္ဗ်။ရိုးရာအစားအစာလို႔ေျပာတာကအဲ႔ဒီဆုိင္မွာတျခားေသာ
ဆႏြင္းမကင္းလို၊ေရႊထမင္းလိုမုန္႔ေတြလည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးျမင္ခဲ႔ရလိုပါ။ကန္စြန္းဥ၊ပိန္းဥစတာေတြနဲ႔လုပ္ထား
တဲ႔မုန္႔ေတြလည္းအမ်ားၾကီးပဲ။


ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့အိမ္အျပန္လမ္းမွာေတြ႔တဲ႔အေၾကာ္ဆုိင္ကအေၾကာ္ႏွစ္ဆယ္ဖိုး၀ယ္ခဲ႔ေသးတယ္။
ကင္းမြန္လားေရဘ၀ဲလားေကာင္းေကာင္းမခြဲျခားတတ္လို႔ကင္းမြန္လုိ႔ပဲနာမည္ေပးလိုက္တာ။မသိရင္ေတာ့
ဘူးသီးေၾကာ္လိုလိုဘာလိုလုိပဲစားလို႔ေကာင္းတယ္။ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးနဲ႔ျမန္မာျပည္ကလိုမန္က်ည္းသီးမွည့္
ခ်ဥ္ရည္ေလးရယ္၊ေရေႏြးေလးရယ္၊ပူစီနံတုိ႔ေဂၚဖီတုိ႔လိုအတုိ႔ေလးေတြပါရင္ပိုမိုကမယ္ထင္တယ္။
သူတုိ႔ဆီကေတာ့အဲ့ဒါေတြမပါပါဘူး။ဒယ္အိုးထဲကဆယ္ျပီးဗန္းထဲမွာအေအးခံထားတာကို၀ါးခၽြန္ေလးနဲ႔
ကိုယ္ၾကိဳက္ရာထိုးျပီးအခ်ဥ္ရည္ထဲမွာခဏႏွစ္ျပန္ဆယ္ျပီးစားၾကတာ။အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ရွာလကာရည္ကို
ဒိုင္လူးရွင္းလုပ္ျပီးငရုတ္သီးေတာင့္ကိုကတ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ထည့္ထားတာပါပဲ၊ၾကက္သြန္နီကိုႏႈတ္ႏႈတ္စင္းျပီး
ထည့္ထားေသးတယ္။အဲ႔ဒါအေၾကာ္အတြက္အခ်ဥ္ပါပဲ။စားသမွ်လူတုိင္းကအေၾကာ္ကို၀ါးခၽြန္ေလးနဲ႔ထိုးျပီး
အဲ႔ဒီအခ်ဥ္အိုးထဲႏွစ္ျပီးစားၾကတယ္။သူတုိ႔ဆိုင္မွာေနာက္တစ္မ်ဳိးေတြ႔ခဲ႔တာကၾကက္အူကို၀ါးခၽြန္နဲ႔အေခါက္
လုိက္ေလးထုိးျပီးမႈန္ႏွစ္ထဲမွာႏွစ္ျပီး၀ါးခၽြန္ပါတြဲေၾကာ္ထားတဲ႔ၾကက္အူေၾကာ္ပါ။အဲ႔ဒီအေၾကာ္လည္းလူၾကိဳက္
မ်ားပါတယ္။တစ္ခါေတာ့ျမည္းၾကည့္ဖူးတယ္တစ္ကိုက္ပဲကိုက္ျပီးဆက္မစားေတာ့ဘူး။အနံ႔ကိုမၾကိဳက္
လို႔ေနာက္ဘယ္ေတာ့မွမစားျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။
 အရမ္းမခ်ဳိေသာ္လည္းစားလုိ႔ေကာင္းတယ္ဗ်...:)
ကဲ...တင္ခ်င္တာေလးေတြတင္ျပီးေတာ့မနက္ျဖန္အတြက္ျပင္ဆင္စရာရွိတာျပင္ဆင္လိုက္အံုးမယ္ဗ်ာ။
တနဂၤေႏြေန႔ ဆုိေတာ့သိတဲ႔အတုိင္းပဲ...:) :)

အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေရႊညာသားေလးမွေမတၱာပို႔သပါတယ္။
အားေပးမႈ႔ကိုေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး

တမာပင္နဲ႔တမာရြက္

 အညာကစားတမာဆုိတာကဒီလိုမ်ဳိးပါ...
အခုတစ္ေလာအတမ္းတဆံုးအညာအစားအစာတစ္ခုကိုေျပာရရင္တမာရြက္ျပဳတ္ကနံပတ္တစ္ေနရာကေျပာ
ရပါလိမ့္မည္ဗ်။ဘယ္လုိလဲမသိဘူးတမာရြက္ျပဳတ္ကိုအရမ္းစားခ်င္စိတ္ျဖစ္ေနမိတယ္။အညာမွာကေႏြဦးေပါက္
ရာသီဆုိရင္တမာရြက္ေတြလိႈင္လိႈင္ေပါတာမုိ႔ဒီအခ်ိန္ဆုိရင္တမာရြက္ေတြခူးလို႔ရေနျပီေပါ့။ဒီႏိုင္ငံမွာလည္း
တမာပင္ေတြေတာ့ေတြ႔ပါရဲ႕ကိုယ္နဲ႔နီးတဲ႔ေနရာမဟုတ္ေတာ့အရြက္ႏုျမင္ရေပမဲ႔ခူးလုိ႔မရဘူးဗ်။ဒီမွာအမ်ားဆံုး
ေတြ႔ရတဲ႔တမာရြက္ကေတာ့အညာမွာကုလားတမာလို႔ေခၚတဲ႔အမ်ဳိးအစားျဖစ္ပါတယ္။ဒါကေတာ့
အညာေဒသအေခၚအေ၀ၚသာလွ်င္ျဖစ္ပါတယ္။ရုကၡေဗဒသမားေတြကပိုျပီးတိတိက်က်သိႏိုင္ပါလိမ့္မည္။

အညာမွာေတာ့ကုလားတမာနဲ႔စားတမာဆုိျပီးေတာ့ႏွစ္မ်ဳိးရွိတယ္။ကုလားတမာလို႔ေခၚတဲ႔တမာမ်ဳိးကပင္စည္
အေပြးသိပ္ျပီးမထူဘဲအရြက္အရြယ္အစားလည္းေသးပါတယ္။အထူးသျဖင့္လူနဲ႔နီးတဲ႔ေနရာေတြမွာေပါက္တယ္။
အညာမွာေတာ့ရြာထဲမွာအပင္ၾကီးေတြအေနနဲ႔ရွိတတ္တယ္။စားတမာလုိ႔ေခၚတဲ႔အပင္ကေတာ့အမ်ားအားျဖင့္
ေတာထဲမွာပဲေပါက္တာမ်ားတယ္။ပင္စည္ကအေခါက္ေတြထူျပီးၾကမ္းပါတယ္။အရြက္ကလည္းကုလားတမာ
ထက္ပိုၾကီးျပီးေတာ့အသီးလည္းၾကီးပါတယ္။စားတမာရြက္ႏုေတြထြက္ခ်ိန္ဆုိျမင္ရတာနဲ႔ခူးခ်င္စရာ
သိပ္ေကာင္းပါတယ္။အပင္ကိုင္းဖ်ားေတြမွာအဆုပ္လုိက္ႏုေနတဲ႔တမာရြက္ႏုေတြျမင္ရင္ခူးခ်င္လုိ႔
လက္ကိုရြေနတာပဲ။တမာရြက္ကႏုျပီဆုိရင္အမ်ားအားျဖင့္အဖူးေတြပါတစ္ခါတည္းထြက္ပါတယ္။
အရြက္ႏုၾကားမွာအဖူးေလးေတြပါေရာလ်က္ႏုလာျပီးအရြက္ေတြရင့္တာနဲ႔အဖူးေလးေတြကလည္း
အပြင့္ပြင့္ပါတယ္။ေရႊညာသားေလးတို႔ဆီမွာေတာ့တမာေပါေတာ့အဲ႔လိုအဖူးေလးေတြမ်ားတဲ႔
အပင္ကိုေရြးျပီးခူးၾကပါတယ္။ 
ကုလားတမာလို႔ေခၚတဲ႔အမ်ဳိးအစားကအရြက္ေလးေတြေသးပါတယ္...
ပင္စည္ၾကည့္ျပီးခြဲရတာကပိုျပီးလြယ္ပါတယ္..တမာရွားတဲ႔အရပ္ေဒသမွာေတာ့ဘယ္တမာပဲျဖစ္ျဖစ္စားလို႔ရပါတယ္..

တမာပန္းရန႔ံမွာေတာ့ကုလားတမာကအနည္းငယ္ပိုေမႊးသလိုခံစားရပါတယ္။ရြာထဲမွာကုလားတမာပင္ေတြ
ရွိေတာ့ေႏြရာသီေရာက္ရင္ေႏြေလပူနဲ႔အတူတမာပန္းရနံ႔သင္းသင္းကိုရႈရိႈက္ရတတ္ပါတယ္။တမာရြက္ကို
အမ်ားအားျဖင့္အတုိ႔အျမဳပ္အျဖစ္နဲ႔စားၾကတာမ်ားပါတယ္။တမာရြက္ျပဳတ္ကိုသုပ္စားမယ္ဆုိလည္း
ခါးသက္သက္နဲ႔စားရတာတစ္မ်ဳိးေကာင္းပါတယ္။အညာမွာဆုိရင္ေတာ့တမာရြက္ႏုေပၚခါစဆုိရင္
ေစ်းေကာင္းရပါတယ္။တမာပင္တုိင္းအရြက္ႏုမထြက္ခင္ေရအစိုဓာတ္ရတဲ႔ေခ်ာင္းေဘး၊ရိုးေဘးက
တမာပင္ေတြကအေစာႏုတတ္တာမုိ႔ေႏြေပါက္လုိ႔သစ္ရြက္ေတြေၾကြရင္အဲ႔ဒီေခ်ာင္းေဘးကတမာပင္ေတြ
လည္းအေစာႏုပါတယ္။ဒီအေၾကာင္းသိတဲ႔သူေတြကဦးဦးဖ်ားဖ်ားတမာရြက္ႏုေလးေတြကိုခူးျပီးျပဳတ္၍ျမိဳ႕
ေပၚကိုတက္ေရာင္းၾကပါတယ္။အေစာဆံုးေပၚတဲ႔တမာရြက္ဆုိရင္ေတာ့ေစ်းထဲမွာအစည္းအေနနဲ႔ေတြ႔မွာ
မဟုတ္ပါဘူး။တမာရြက္ေလးေတြကငယ္ေသးေတာ့အစည္းစည္းလို႔မရေသးလို႔ပါ။

တမာရြက္ေတြလိႈင္လိႈင္ေပါလာရင္ေတာ့သံုးကိုင္းေလးကိုင္းစသျဖင့္အစည္းေလးေတြစည္းျပီးျပဳတ္ပါတယ္။
ျပီးရင္ျမိဳ႕ေပၚကိုတက္ေရာင္းၾကပါတယ္။ေရႊညာသားေလးတုိ႔ရြာဘက္ကပုပၸားေတာင္နဲ႔နီးတာေၾကာင့္အပင္မ်ဳိး
စံုရွိပါတယ္။တမာပင္ေတြဆုိရင္လည္းေတာထဲမွာေပါေပါမ်ားမ်ားေတြ႔ရတယ္။ဒါေၾကာင့္ေႏြရာသီ
တမာရြက္ေတြႏုခ်ိန္ဆုိတျခားရြာေတြကတမာရြက္ခူးသူေတြလာၾကတယ္။ထမင္းထုပ္နဲ႔ကိုလာျပီးခူးၾက
သူေတြလည္းရွိတယ္။တမာရြက္ခူးမယ္ဆုိရင္ေတာ့အနည္းဆံုးသစ္ပင္တက္ေတာ့ကၽြမ္းက်င္ရပါလိမ့္မယ္။
အပင္ငယ္ရွိေပမဲ႔အနည္းဆံုးလူတစ္ရပ္ေက်ာ္ေက်ာ္ရွိတာမုိ႔တက္ျပီးခူးမွသာလွ်င္အဆင္ေျပပါတယ္။
အညာသူအညာသားအမ်ားစုကေတာ့သစ္ပင္တက္ကၽြမ္းက်င္ၾကပါတယ္။တမာပင္၊မန္က်ည္းပင္၊ေဂြးပင္၊
သရက္ပင္စတဲ႔အပင္ေတြကိုတက္ျပီးခူးၾကဆြတ္ၾကရတာဆုိေတာ့လူတုိင္းနီးပါးသစ္ပင္တက္တတ္ၾကတယ္။

တမာပန္းေလးေတြပါ...တေပါင္းတန္ခူးဆုိရင္တမာေတြလိႈင္လိႈင္ပြင့္ျပီေပါ့ဗ်ာ...

တမာရြက္ခူးရာမွာလြယ္အိတ္တစ္လံုးနဲ႔ေနာက္ထပ္လိုတာတခုကခ်ိတ္(ဂ်ိတ္)လို႔ေခၚတဲ႔အရာပါ။
ျမင္လြယ္ေအာင္ေျပာရရင္ေတာ့၀ါးလံုးရွည္ရွည္ကုိထိပ္မွာထက္ျခမ္းခြဲျပီးအျခားသစ္သားတစ္ခုနဲ႔ညွပ္ထား
တာမ်ဳိးပါ။အညာမွာေခၚတဲ႔ဂ်ိတ္ဆုိတာကလည္း၀ါးပင္ကရတဲ႔ပစၥည္းပါပဲ။၀ါးပင္ကိုအရင္းနားအထိတူးရင္ေဘး
မွာထြက္ေနတဲ႔အတက္ေလးေတြထဲကအသန္မာဆံုးအတက္တခုကိုခ်ိန္ျပီးက်န္တာေတြကိုဓားနဲ႔ဖဲ႔ျပီးရလာတဲ႔
၀ါးပင္ပါ။၀ါးပင္ရင္းမွာဂ်ိတ္အျဖစ္သံုးလို႔ရမည့္အတက္ေလးပါတဲ႔၀ါးေပါ့ဗ်ာ။အနည္းဆံုးတလံေက်ာ္ေက်ာ္
ေလာက္အရွည္ရွိျပီးလံုးပတ္သိပ္မၾကီးတဲ႔ေတာထဲက၀ါးပင္ကိုသံုးၾကပါတယ္။ေတာထဲက၀ါးရံုပင္တုိင္း
မွာအလြယ္တကူလုပ္ယူလု႔ိရပါတယ္။

အဲ႔ဒီဂ်ိတ္ကအသီးခူးရာမွာလည္းအလြန္အသံုး၀င္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္အိမ္တိုင္းလိုလိုမွာရွိတတ္ၾကတယ္။
မန္က်ည္းသီးဆြတ္ခ်င္ရင္လည္းဂ်ိတ္နဲ႔ဆြဲျပီးဆြတ္လုိ႔ရသလို၊တျခားအသီးအရြက္ခူးခ်င္လွ်င္လည္းအသံုးျပဳႏိုင္
ပါတယ္။တမာရြက္ခူးရာမွာလည္းတမာပင္ေပၚကိုတက္ရင္အဲ႔ဒီဂ်ိတ္ကမပါမျဖစ္ပါရပါတယ္။မဟုတ္ရင္ေတာ့
တမာရြက္ခူးလို႔မလြယ္ပါဘူး။တမာပင္ေပၚေရာက္ရင္လူကခြင္ေကာင္းတဲ႔တမာကိုင္းေပၚမွာစိတ္ခ်ရေအာင္
ထိုင္ျပီးမိမိနဲ႔နီးစပ္ရာကိုင္းကိုဂ်ိတ္နဲ႔ဆြဲယူျပီးလက္တဖက္ကတမာရြက္ႏုေလးေတြကိုခ်ဳိးယူရပါတယ္။ရလာတဲ႔
တမာရြက္ကိုလြယ္အိတ္ထဲမွာထည့္ရပါတယ္။တမာရြက္ခ်ဳိးယူရာမွာလည္းတမာကိုင္းေလးပါလက္တဆစ္
စာေလာက္ပါေအာင္ခ်ဳိးရပါတယ္။ဒါမွသာအစည္းစည္းတဲ႔အခါအဆင္ေျပပါတယ္။

တခ်ဳိ႕တစ္ခါစားသမားမ်ဳိးေတြက်ေတာ့လည္းဂ်ိတ္အစားဓားကိုသံုးျပီးတမာကိုင္းေတြကိုခ်ဳိင္ခ်ပါတယ္။
အဲ႔ဒီလိုလုပ္ေတာ့ေနာက္ႏွစ္မွာဒီတမာပင္ကေနအရြက္ခူးလို႔မရေတာ့ဘူးေပါ့။တခ်ဳိ႕ကိုယ္က်ဳိးရွာသမား
အမ်ားစုကအဲ႔လိုလုပ္ၾကတယ္။သူတုိ႔အတြက္သာၾကည့္ျပီးေတာ့သူတပါးအတြက္လံုး၀ထည့္မစဥ္းစားၾကတဲ႔
သူမ်ဳိးေတြေပါ့။တမာရြက္ႏုခ်ိန္ဆုိရင္ေတာ့တမာရြက္ခူးေရာင္းျပီးတဖက္တလမ္းကေနငါးပိဖိုးဆားဖုိးရွာလို႔ ရပါတယ္။တမာရြက္စစႏုခ်င္းဆုိေစ်းေကာင္းရတာမုိ႔လူတုိင္းကတမာရြက္စႏုျပီဆုိေတာထဲကိုထြက္ျပီး
တမာရြက္ရွာၾကပါတယ္။

စားခ်င္တာကေတာ့တမာရြက္ျပဳတ္၊ေရးမိတာကတမာပင္နဲ႔တမာရြက္ခူးတဲ႔အေၾကာင္း၊ဗဟုသုတေလးေတြ
သိသေလာက္မွ်ေ၀ခ်င္တာနဲ႔ေရးရင္းေရးရင္းဒီေလာက္ျဖစ္သြားတာပါ။ေနာက္ေန႔မွပဲတမာရြက္ျပဳတ္တာနဲ႔
တမာရြက္ျပဳတ္စားေသာက္တာေလးေတြဆက္ေရးေတာ့မယ္ဗ်ာ။ဒီပို႔စ္ကိုဖတ္ျပီးအနည္းငယ္မွ်ေသာ
ဗဟုသုတေလးမ်ားရင္ထဲေရာက္သြားရင္ေက်နပ္ပါတယ္။
ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး

Wednesday, March 12, 2014

မနီလာမွာပိေတာက္ပြင့္ျပီ


မေန႔ကအတန္းသြားရင္းေက်ာင္း၀န္းထဲမွာပိေတာက္ပန္းေတြပြင့္ေနတာေတြ႔ခဲ႔ရတယ္ဗ်။ညေနပိုင္းအခ်ိန္မို႔ကင္မရာ
ထည့္မသြားျဖစ္ဘူး။ဒါေၾကာင့္အတန္းျပီးတဲ႔ကိုးနာရီေလာက္မွစာသင္ေဆာင္၀ရန္တာကေနမွီသမွ်လွမ္းဆြဲျပီးအိမ္ကို
သယ္လာခဲ႔တယ္။အိမ္ေရာက္ေတာ့အပြင့္ဖတ္ကပံုထဲကအတိုင္းပဲသိပ္မက်န္ေတာ့ဘူး။ခူးတုန္းကေတာ့ဒီထက္မ်ားပါ
တယ္။ေၾကြလြယ္လွတဲ႔ပိေတာက္ပန္းပါလားေနာ္...။မႏွစ္တုန္းကေတာ့ကိုယ့္စာနဲ႔ကိုပူေနလို႔ပိေတာက္ေတြဘယ္
အခ်ိန္ပြင့္လိုက္လဲမသိလိုက္ရဘူး။ဒီႏွစ္ေတာ့ပိေတာက္ပြင့္တာကိုျမင္လိုက္ရျပီ။


 “ဖ” ဦထုပ္သူငယ္ခ်င္းကိုမင္းတုိ႔စကားနဲ႔ဘယ္လိုေခၚလဲေမးတာပန္းပြင့္ကိုင္ၾကည့္ျပီး
ဘယ္အပင္ကခူးလာတာလဲျပန္ေမးတယ္ဗ်ာ။ဒီစာသင္ေဆာင္နားကအပင္ေလဆုိေတာ့
အတန္းျပီးရင္သူနဲ႔အတူတူသြားၾကည့္ရေအာင္တဲ႔အပင္ျမင္ရင္ေတာ့သိမယ္ထင္တယ္တဲ႔။
မင္းတုိ႔ဆီမွာဘယ္လိုေခၚသလဲျပန္ေမးေတာ့ပိေတာက္ပန္းလုိ႔ေခၚတယ္လို႔ေျဖလိုက္တယ္
အဂၤလိပ္လိုေတာ့စကား၀ါပန္းနဲ႔လြဲျပီးေျပာေနတာ...:)

 အပြင့္သိပ္မပြင့္ေသးတာထင္တယ္ဗ်..အပင္ေပၚမွာေတာ့၀ါထိန္ေနတာပဲ....:)
ပိေတာက္ပန္းေလးမ်ားၾကည့္ရင္းမၾကာခင္ေရာက္လာေတာ့မည့္သၾကၤန္ပြဲကိုအလြမ္းေျဖႏိုင္ၾကပါေစဗ်ာ။
ေရႊညာသားေလးတုိ႔ကေတာ့အတာေရစိုဖို႔ကံမပါေသးလို႔ဒီႏွစ္လည္းလြဲရပါအံုးမည္။အင္တာနက္သၾကၤန္ပဲက်
တာေပါ့ဗ်ာ။အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။
အားေပးမႈကိုေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး

Saturday, March 8, 2014

ကုလားပဲဒန္႔သလြန္သီးဟင္းနဲ႔ေရာတိေရာရာ


 ဧည့္သည္လာရင္တစ္မ်ဳိးတည္းဆုိေတာ့မေကာင္းဘူးေလ...ရွိတာေလးေတြနဲ႔စံုေအာင္တည္ခင္းရတာ
ျမန္မာဓေလ့မဟုတ္လားဗ်ာ...:)
 ဒါေလးေတြေရာသမျပီးထည့္ထားတယ္...
 ပုစြန္ေျခာက္ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ႔အေမေပးလိုက္တဲ႔ငါးေျခာက္မီးကင္

 ဗမာခ်က္တဲ႔ပဲကုလားဟင္းပါဗ်...ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္မရွိေတာ့...မဆလာထည့္ခ်က္ထားတယ္ဗ်.
ေမႊးမွေမႊး...:)

 ဒါကေတာ့ပဲကုလားဟင္းခ်ဳိ၊ငါးေျခာက္နဲ႔ဖက္စားသံုးဖုိ႔ရွိတဲ့သရက္ခ်ဥ္ေလးသုပ္ထားတာပါဗ်။
ကိုယ့္အိမ္လိုသေဘာထားျပီးအားမနာတမ္းသံုးေဆာင္သြားေနာ္...
 အားလံုးေပါင္းလုိက္ေတာ့စားျမိန္စဖြယ္ထမင္း၀ိုင္းေလးေပါ့ဗ်..ဒါေပမဲ႔တစ္ေယာက္ထဲပဲစားရတာဆုိေတာ့
ထမင္း၀ိုင္းမျဖစ္ပါဘူးဂ်ာ...:)
အားလံုးေသာအြန္လိုင္းမိတ္ေဆြေမာင္ႏွမမ်ားက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ...။
အားေပးမႈကိုအထူးေက်းဇူးတင္လ်က္
ေရႊညာသားေလး