မံုလာမ်ဳိးထင္တာပါပဲဗ်ာ...နာမည္ေတာ့မေခၚတတ္ဘူး အရမ္းႏုတယ္
ပံုမတင္ျဖစ္တာၾကာလို႔ရွိတဲ႔ပံုေတြထဲကမတင္ရေသးတဲ႔ဟင္းအမည္ေလးေတြကိုခရစၥမတ္လက္ေဆာင္တင္ေပးလိုက္တယ္ဗ်ာ။နည္းနည္းဗ်ာမ်ားေနလို႔ဘေလာ့ထဲကိုမေရာက္ျဖစ္တာေတာင္ၾကာသြားတယ္။
အေပၚကအရြက္ကိုေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲမွာခဏစိမ္ျပီးေတာ့ ဆီခ်က္၊ႏွမ္းေထာင္း၊ၾကက္သြန္နီအစိမ္း
ပါးပါးလွီးျပီးသုပ္ထားတာပါ...:)
ဒါကေတာ့ၾကက္သားျပဳတ္ကိုမြျပီးၾကက္သြန္နီနဲ႔ငရုတ္သီးေရာေၾကာ္လိုက္တာ
ဂ်ပန္ကႏွမ္းေတာ္ေတာ္စားတာပဲ...ဆုိင္မွာအေလွာ္မႈန္႔လည္းရတယ္ အေစ့လိုက္ေလွာ္ထားတာလည္း
ရတယ္၊ႏွမ္းအနက္လည္းရတယ္...
ဒါကေတာ့မိႈဟင္းခ်ဳိဆုိေပမဲ႔ပါတာကသံုးေလးမ်ဳိးရွိပါတယ္။မုန္႔ညွင္းစိမ္း၊ေနာက္တစ္မ်ဳိးကမံုလာဥအလံုး၊
spring onion ဆိုတဲ႔ၾကက္သြန္ျမိတ္အၾကီးစားရယ္မိႈရယ္ဟင္းခ်ဳိခ်က္ျပီးငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးထားတာ
ေနေကာင္းေပ်ာက္ခါစကခ်က္စားထားတာပါ။
ဒါကေတာ့မုန္႔တီသုပ္ေခၚမလားနန္းၾကီးသုပ္ေခၚမလားမသိဘူးဗ်...
ဆန္နဲ႔လုပ္တဲ႔မုန္႔ဖတ္၀ယ္လို႔ရတာနဲ႔အေမပို႔ထားေပးတဲ႔ပဲမႈန္႔အက်က္ရယ္ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ရယ္
ေရာျပီးအလြယ္သုပ္သုပ္စားတာ...:)
လာလည္ၾကတဲ႔ခ်စ္မိတ္ေဆြအားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး