Pages

Thursday, November 29, 2018

ၾကက္သားပင္စိမ္းမြေၾကာ္



ၾကက္သားျပဳတ္ေၾကာ္လုပ္ရာကေန ၾကက္သားမြေၾကာ္ျဖစ္သြားတယ္ဗ်။ၾကက္ျမစ္နဲ႔ၾကက္သားကိုဆားနႏြင္း
အရသာေရာနယ္ျပီးေရနည္းနည္းနဲ႔ျပဳတ္တာရည္ရြယ္ခ်က္ကၾကက္သားျပဳတ္ေၾကာ္ေပါ့။ျပဳတ္ရင္းနဲ႔ေမႊေတာ့
အသားကႏူးျပီးအမွ်င္ေလးေတြကြဲလာတာေၾကာင့္ဇြန္းနဲ႔ဖိေပးလိုက္ေမႊလိုက္လုပ္လိုက္တာေနာက္ဆံုးပံုထဲက
အတုိင္းၾကက္သားမြေၾကာ္ျဖစ္သြားတယ္။အဲ့ဒါနဲ႔ပင္စိမ္းရြက္ပါးပါးလီွးထည့္၊ငရုတ္သီးစိမ္းေလးငါးေတာင့္ကို
ကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ထည့္ျပီးၾကက္ပင္စိမ္းမြေၾကာ္ေၾကာ္လိုက္တယ္။ထိုင္းဟင္းေတြစားရတာျငီးေငြ႔လိုပိတ္ရက္မွာ
ေစ်းသြားျပီးခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့သဘြတ္သီး၊ပဲသီး၊ခရမ္းသီး၊မံုလာထုပ္တို႔ကို
ေရာျပီးလံုးခ်က္ေလး ခ်က္တာပါ။ၾကက္သားသံုးေလးတုံးခ်န္ထားတာပါေရာျပီးခ်က္တာ။ဒီဟင္းနဲ႔တြဲစားဖုိ႔
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးပါးပါးလွီးငရုတ္သီးစိမ္းညွပ္ထည့္သံပုရာရည္ဆမ္းျပီးစားပါတယ္။ကိုယ့္လက္ရာကိုယ္မို႔
အဲ့ဒီေန႔ကထမင္းျမိန္တယ္။


သဘြတ္သီး၊ပဲသီး၊ခရမ္းသီး၊မံုလာထုပ္နဲ႔ၾကက္သားအေရာ 

လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အြန္လိုင္းမိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာ ၾကပါေစဗ်ာ။က်ေနာ့္အိမ္ေလးဆီကိုလာလည္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
၁၃၈၀ ျပည့္ႏွစ္ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ေက်ာ္ (၇)ရက္
(၂၉-၁၁-၂၀၁၈)

Sunday, November 18, 2018

ဆီးျဖဴသီး သနပ္

 ဆီးျဖဴသီး ကိုျပဳတ္ မဆလာဆားအရသာမႈန္႔ထည့္နယ္ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္နဲ႔ႏွပ္ထားတာကို ၾကက္သြန္နီငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ျပန္သုပ္ 

 တခါတေလလည္း သနပ္ခ်ည္းပဲ ထမင္းပူပူနဲ႔စားျဖစ္တယ္။ အေျပာင္းအလဲျဖစ္ေအာင္ ၾကက္သြန္နီနဲ႔သုပ္စားတယ္။
 
 ဒါကေတာ့သနပ္အျဖစ္ၾကာၾကာထားမရလို႔ ႏွပ္ထားတဲ့သနပ္ကိုဆီနဲ႔ေၾကာ္ျပီး ငါးနီတူေျခာက္ေရာထားတာ
ဗူးနဲ႔ထည့္ျပီးေက်ာင္းကေရခဲေသတၱာထဲမွာသိမ္းထားျပီးညေနစာစားခါနီးမွထမင္းနဲ႔အတူမိုက္ခရိုေဝ့ထဲထည့္ ေႏႊးစားတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာစားလိုက္ရတယ္။

ေက်ာင္းထဲက ကန္ပတ္လည္မွာဆီးျဖဴပင္ေတြအမ်ားၾကီးေတြ႔တာ အသီးေတြလည္းသီးတယ္ ဒါေပမဲ့ သူတုိ႔ထိုင္းေတြက မစားတာလားမသိ တစ္ေယာက္မွမခူးမဆြတ္ေတာ့ ကိုယ္လည္း မခူးရဲဘူး။
ဒီသနပ္လုပ္တာကေတာ့ ျမန္မာဆုိင္ေတြရွိတဲ့ေစ်းမွာ ထိုင္းအမ်ဳိးသမီးတစ္ေယာက္ ရွားရွားပါးပါး ေရာင္းေနတာေတြ႔လို႔ ဘတ္ ၂၀ ဖုိး ဝယ္ျပီးသနပ္လုပ္တာ။ ႏွာေခါင္းေသြးထြက္တုန္းကဆုိ ဆီးျဖဴသီးကေသြးတိတ္တယ္ဆုိလုိ႔ ခဏခဏစားတာ။ အေမကလည္း ဆီးျဖဴသီးေျခာက္လွန္းျပီး ထည့္ေပးတယ္။ႏိုင္ငံျခားေရာက္ေတာ့အသံုးဝင္လိုက္တာ။ဆီးျဖဴသီးေျခာက္ကို ေခၽြတာေရးနဲ႔စားရတယ္။
ဒီမွာေတာ့အပင္ေတြလည္းရွိေစ်းမွာလည္းေရာင္းေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုစားရတယ္။

အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား