အခုေတာ့ ဒီဇင္ဘာေက်ာင္းပိတ္ရက္တေဆာင္လံုးနီးပါးျပန္ကုန္ၾကလို႔အေဆာင္လည္းတိတ္ဆိတ္ေနတယ္။
ထမင္းဆုိင္ေတြလည္းပိတ္ေတာ့အေဆာင္က်န္ international sutdents ေတြလည္းအျပင္ထြက္မစားရင္
အေဆာင္ေအာက္က 7/11 မွာအသင့္စားေခါက္ဆြဲနဲ႔ထမင္းဗူးေတြဝယ္စားၾကရတယ္။အိုးခြက္ရွိတဲ့သူေတြ
ကေတာ့ခ်က္ျပဳေၾကာ္ေလွာ္စားေသာက္ၾကေပါ့။အညာသားက ထမင္းေပါင္းအိုးတစ္လံုးနဲ႔ဒယ္အိုးနီတစ္လံုး
ေဆာင္ထားလို႔ အဆင္ေျပတယ္။ အခုတင္တဲ့ပို႔စ္ကေတာ့ စိတ္လိုလက္ရရွိတဲ့အခါ တခါတေလခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းခြက္ေလးေတြပါ။
သဘြတ္သီး ပဲသီး ခရမ္းသီး မံုလာထုပ္ နဲ႔ ၾကက္သားသျပြမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းစားခ်င္လို႔ ဌာနကမိုက္ခရိုေဝ့ဖ္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုမီးဖုတ္ျပီး ေထာင္းစားတုန္းက
မွတ္တမ္းတင္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလူပ်ဳိေဖ်ာ္ း)
ထမင္းဆုိင္က ပါဆယ္ထုပ္ျပီး စားေနက် ထမင္းထုပ္ပံုစံ
ေရႊပဲသီး မံုညွင္းဖူး မံုလာထုပ္ ခရမ္းသီး အသီးအရြက္ေၾကာ္
မွ်စ္ ခရမ္းသီးခ်ဥ္ေပါင္ ခ်ဥ္စပ္
မံုလာဥနီ ပန္းမံုလာ ျဖဴစိမ္း ေျပာင္းဖူးအေသး ရြက္စံုေၾကာ္
အိမ္မွာအေမမၾကာခဏခ်က္တတ္တဲ့ ပင္စိမ္းရြက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးငရုတ္သီးစပ္
ညေစ်းတန္းကို သူငယ္ခ်င္းနဲ႔သြားလည္တာ ထိုင္စရာေနရာမရွိလို႔ ပါဆယ္ထုပ္ျပီး အေဆာင္ေရာက္မွေရေႏြးေသာက္ရင္း စားရတဲ့ သေဘာၤသီးေထာင္း ပုွဇြန္လံုးေတြထည့္ေထာင္းေပးလိုက္တာ မစားရဲလို႔ ေဘးဖယ္ထားလိုက္တယ္ း)
ရာထူးတုိး နဲ႔ အတန္းျပီးတဲ့ အထိမ္းအမွတ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စားလို႔ေကာင္းလို႔
သူငယ္ခ်င္းေတြက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္စားတုိင္း ကိုအညာသားလက္ရာကို သတိရေနေတာ့မွာတဲ့ း)
သီးစံုေရာသမေမႊ
ဒါလည္း အေမ့လက္ရာကိုသတိရလို႔ ခ်က္စားတဲ့ ငါးပိခ်က္ ေပါက္ပန္းျဖဴရြက္ျပဳတ္နဲ႔ အလြန္လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းပါ း)
တို႔စရာအစံု ေပါက္ပန္းျဖဴရြက္ျပဳတ္နဲ႔ဗူးညႊန္ျပဳတ္တာပါေသးတယ္
ဝက္သားနဲ႔ ပိႏၷဲသီး သျပြမ္း
ဒီဟင္းခ်က္တဲ့ေန႔က ထမင္းအိုးလံုးျပဳတ္တယ္ း)
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။အညာသားရဲ႕အိမ္ေလးဆီလာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား