Pages

Wednesday, October 26, 2016

ငါးနဲ႔ဆီးျဖဴးသီး၊ ဇရစ္ရိုးခ်ဥ္စပ္

အခုရက္ပို္င္းစာေမးပြဲေတြျပီးသြားလို႔အားလပ္ခ်ိန္ေလးအနည္းငယ္ရေတာ့ေစ်းသြားစားခ်င္တာေလးေတြ၀ယ္ခ်က္
စားျဖစ္တယ္။တမယ္ကေတာ့အရင္ကအျမဲတမ္းေျပာတဲ့ငါးနဲ႔ဆီးျဖဴသီးဟင္းေပါ့။ဆီးျဖဴသီးအစိမ္းနဲ႔ငါးရံ႕ကိုခ်က္
စားျဖစ္တယ္။ေနာက္တမ်ဳိးကေတာ့ဇရစ္ရိုးကိုမက်ည္းရြက္ေျခာက္နဲ႔ခ်ဥ္စပ္ခ်က္ထားတာပါ။


ေစ်းထဲေရာက္မွမ်က္စိက်တာကိုဟင္းစပ္တည့္ေအာင္စဥ္းစားျပီး၀ယ္တာအက်င့္ျဖစ္ေနျပီ။ေစ်းသြားမယ္ဆုိအိမ္က
တည္းကဘယ္ေတာ့မွ၀ယ္မည့္ဟာကိုစဥ္းစားမသြားဘူး။ေစ်းထဲေရာက္မွျမင္တဲ့အသီးအရြက္ကိုၾကည့္ျပီးဟင္းစပ္
တည့္ေအာင္၀ယ္တယ္။


ငါးတန္းဘက္ေလွ်ာက္ေတာ့ငါးေပါင္းစံုထဲကမွငါးရံ႕အေနေတာ္အေကာင္ေလးေတြေတြ႔တာနဲ႔အစိတ္သား(၁၅၀၀)ဖိုး
၀ယ္တယ္။ငါးသည္အေဒၚၾကီးကလည္းလက္ပါတာအဆစ္ထည့္တာနဲ႔အစိတ္သားကိုသူငယ္ခ်င္းႏွစ္ေယာက္သံုးရက္
ေလာက္အမုန္းစားလိုက္ရတယ္။


ဆီးျဖဴသီးကအစိမ္းဆိုေတာ့အမ်ားၾကီးမထည့္ဘဲငါးလံုးေျခာက္လံုးေလာက္ကိုအလံုးးကြဲေအာင္ထုျပီးခရမ္းခ်ဥ္သီး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီငါးပိနႏြင္းတို႔နဲ႔အရင္ဆံုးလံုးခ်က္ခ်က္။ငါးကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးဆားနႏြင္နယ္ထားတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နဲ႔ဆီးျဖဴသီးအႏွစ္ရေတာ့မွငါးထည့္ျပီးေျဖးေျဖးခ်င္းေမႊေပး ငါးမာသြားေတာ့မွေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီးခ်က္ထားတာ။
ဆီးျဖဴသီးကလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ဆိုေတာ့အဖန္ဓာတ္မ်ားတယ္။ငါးကအဖန္ဓာတ္နဲ႔ေတြ႔ရင္မေက်ေတာ့ဘူး။
ေတာင့္ေတာင့္ေလးနဲ႔ေနာက္ဆံုးဆီလည္ေရလည္ေလးက်န္ေတာ့မွငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ျပီးမီးဖိုေပၚကခ်။
ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ေရေႏြးေသာက္စားရင္ဟင္းတမ်ဳိးထဲစားျဖစ္တယ္ဗ်။ဟင္းခ်ဳိဟင္းနဲ႔ဆုိရင္ေတာ့ပိုျပီးလုိက္ဖက္တာေပါ့။


ဇရစ္ရိုးကေတာ့တခါစားဖူးကတည္းကၾကိဳက္သြားတာျမင္တုိင္၀ယ္ခ်က္တယ္။သိပ္မခါးေပမဲ့၀ါးရတဲ့အရသာကို
သေဘာက်လို႔အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္း၊အခုလိုမန္က်ည္းရြက္နဲ႔ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်က္တာသေဘာက်တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးလံုးၾကက္သြန္ျဖဴနီဆားနႏြင္းငါးပိအစံုထည့္ျပီးဆီသတ္၊ဇရစ္ရိုးကိုအေနေတာ္ျဖတ္ေတာက္ျပီး
ေရေဆးထားအႏွစ္က်က္ေတာ့မွဇရစ္ရိုးထည့္ျပီးေရစပ္စပ္ေလးခ်က္ပါတယ္။မန္က်ည္းရြက္ကိုေတာ့အစိုျဖစ္ျဖစ္
အေျခာက္ျဖစ္ျဖစ္အဆင္ေျပရာထည့္ႏိုင္ပါတယ္။က်ေနာ္ကမန္က်ည္းရြက္ေပါတဲ့အခ်ိန္တုန္းကရြာကအစ္မေတြ
ကိုဂ်ီတုိက္ထားလို႔မန္က်ည္းရြက္ေျခာက္ေတြရိွတာနဲ႔ထည့္ခ်က္တာ။ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္စတာေတြနဲ႔
လည္းခ်က္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ေနာက္ဆံုးမွာငရုတ္သီးကိုၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ေရာေထာင္းျပီးအုပ္၊နံနံပင္ေရာ
ပင္စိမ္းရြက္ၾကိဳက္ရာထည့္ျပီးထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားရင္ထမင္းျမိန္တယ္။ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေလးပါရင္ေတာ့ေဆြမ်ဳိး
ေမ့တာေပါ့ဗ်ာ။


တင္ခ်င္တာေတြကမ်ားအခ်ိန္ကမရျဖစ္ေနလို႔ရတဲ့အခ်ိန္ေလးမွာအေျပးအလႊားလာတင္သြားတယ္ဗ်ဳိ႕။အျမဲလာလည္
ၾကတဲ့ညီအစ္အကိုေမာင္ႏွမေတြကိုအထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးလိုရာဆႏၵ
ေတြျပည့္၀ၾကပါေစ။

အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား

Wednesday, October 12, 2016

ငါးျမင္းကင္ပြန္းခ်ဥ္

အရင္တခါ အစာအဆိပ္ျဖစ္ၿပီးကတည္းက ငါးျမင္းကိုေရွာင္ေနတာအခုမွျပန္စားျဖစ္တယ္။အဲ့ဒီတုန္းကျဖစ္တာလဲ
ငါးျမင္းနဲ႔ဒံေပါက္တြဲစားမိလို႔ထင္ပါတယ္။တကယ္ေတာ့တျခားငါးေတြနဲ႔စာရင္အေၾကးခြံမပါအရိုးလည္းနည္းတဲ့အတြက္
စားလို႔အဆင္ေျပပါတယ္။

ငါးမွာပါတဲ့အဆီေတြကလည္းလူနဲ႔တည့္တယ္ေျပာၾကတာပဲ။ဒါေပမဲ့၀ယ္တဲ့အခါေတာ့အဆီမ်ားတဲ့ဗိုက္သားကိုမပါေအာင္
ခုတ္ခိုင္းရတယ္။တျခားအပိုင္းကပါတဲ့အဆီကိုေတာ့အသားနဲ႔ေရာျပီးစားလို႔ရေသးတယ္။ဗိုက္သားအဆီေတြဆုိရင္ေတာ့
စားလို႔မရဘူး။

အဆီပါတဲ့ငါးမို႔အခ်ဥ္နဲ႔တြဲခ်က္ေတာ့စားလို႔တမ်ဳိးေကာင္းပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္၊ငါးပိအနည္းငယ္
ထည့္ျပီးအႏွစ္ရေတာ့မွသန္႔စင္ထားတဲ့ငါးျမင္းပိုင္းကိုထည့္ျပီးေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔ခ်က္ပါတယ္။ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကိုဟင္းအိုး
ဆူပြက္လာမွအေပၚကထည့္ပါတယ္။ငါးအသားေတြမာသြားရင္အထက္ေအာက္လွန္ေပးျပီးေရအေနေတာ္က်န္ရင္
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ပင္စိမ္းရြက္၊နံနံပင္တုိ႔ပါအုပ္ျပီးဟင္းအုိးကိုမီးဖိုေပၚကခ်ပါ။အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးပါတဲ့ငါးျမင္းကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္း
ကိုထမင္းပူပူေလးနဲ႔တြဲဖက္စားလို႔ရပါျပီ။

ေက်ာင္းဖြင့္ရက္ေတြဆုိရင္ေတာ့ေစ်းမသြားျဖစ္ဘဲရွိတာေလးကိုမီးမပ်က္ခင္ျမန္ျမန္ခ်က္ခဲ့ျပီးမွေက်ာင္းကိုသြား။ေန႔လယ္စာ
စားခ်ိန္အေဆာင္ျပန္စားနဲ႔ညေနပိုင္းက်မွစိတ္တိုင္းက်ေအးေအးေဆးေဆးခ်က္စားျဖစ္တယ္။သူမ်ားေတြလိုရပ္ကြက္ထဲ
မဆင္းေတာ့ရတဲ့အခ်ိန္ကိုယ့္၀ါသနာကိုအေကာင္အထည္ေဖာ္လို႔ရတာေပါ့။

အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုအင္ဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစဗ်ာ။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား