Pages

Friday, September 8, 2017

ဖက္သီး နဲ႔ ငါးေျခာက္ဟင္း

ဖက္ပြင့္ဖက္သီးေတြေပၚခ်ိန္တုန္းက ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။ ဖက္ပြင့္ဖက္သီးလို႔က်ေနာ္တုိ႔ဆီမွာေခၚတဲ့
နာမည္အတုိင္းပဲမွတ္ထားတာ။တျခားအေခၚအေ၀ၚလည္းရွိမွာပါ။ခ်က္ဖုိ႔ျပင္ဆင္ရတာေတာ့နည္းနည္းလက္၀င္
ပါတယ္။အေမႊးေတြပါတဲ့ဖက္သီးကိုလက္တဆစ္အရြယ္အပိုင္းေလးေတြပိုင္းျပီးအထဲကအူကိုစိတ္ရွည္လက္ရွည္
ထုတ္ျပီးခ်က္ထားတာ။အေပၚကအေမႊးေတြကိုခြာလို႔ရေပမဲ့ေတာ္ေတာ္မလြယ္တဲ့အလုပ္မို႔အူကိုပဲထုတ္ျပီး
ခ်က္ထားပါတယ္။

အရင္ဆံုးခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးလံုးၾကက္သြန္နီျဖဴနဲ႔အဆာပလာထည့္ျပီးအႏွစ္ရေတာ့အူထုတ္ထားတဲ့ဖက္သီးကိုေရေဆး
ထည့္တယ္အဲ့ဒီေနာက္ငါးရံ႕ေျခာက္အေနေတာ္တံုးေရေဆးျပီးထည့္ေရအနည္းငယ္ေရာျပီးဟင္းအုိးဖုံးအုပ္ထားလိုက္
ပါတယ္။ဆယ္မိနစ္ခန္႔ၾကာေတာ့ငါးေျခာက္ႏူးမႏူးၾကည့္ျပီးငရုတ္သီးအလံုးကြဲေထာင္းထားတာရယ္ နံနံပင္
သို႔မဟုတ္ ပင္စိမ္းရြက္ေလးပါးပါးအုပ္ျပီးထမင္းပူပူနဲ႔ေရေႏြးေလးတြဲ၍သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ ဖက္သီးကအနည္းငယ္ခါးတဲ့အရသာေလးရွိလို႔ ငါးေျခာက္အငံဓာတ္ေလး
နဲ႔ထိမ္းျပီးစားလို႔အင္မတန္ထမင္းျမိန္ပါတယ္။

ဖက္သီးကအျမဲတမ္းမရႏိုင္ပါဘူး သူေပၚတဲ့အခ်ိန္မွသာရႏိုင္တဲ့ဟင္းစားတမ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ဖက္ပြင့္ကိုလည္းဒီနည္းအတုိင္း
ငါးေျခာက္သို႔မဟုတ္ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။ဖက္ပြင့္ကိုေတာ့အေျခာက္လွန္းျပီးသိမ္းထားလို႔အဆင္ေျပတယ္။
ေနာက္တခါမွပဲဖက္ပြင့္ေၾကာ္ထားတာေလးထပ္တင္ေပးအံုးမယ္ဗ်ာ။ထိုင္းကိုေရာက္ေတာ့ထမင္းအိုးဟင္းအုိးနဲ႔ေ၀းေနျပီ။
ခ်က္စားခ်င္ေသာ္လည္းေက်ာင္းတြင္းေဆာင္မွာေနရတာရယ္အခန္းေဖာ္ကိုအားနာတာရယ္ေၾကာင့္ေက်ာင္းကေရာင္းတဲ့ ဆုိင္ေတြမွာလည္း တေန႔တမ်ဳိးမရိုးရေအာင္၀ယ္စားလိုက္ေတာ့တယ္။ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ကစာၾကည့္ဖို႔အတြက္ပိုလာတာေပါ့ဗ်ာ။

အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။လာေရာက္လည္ပတ္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား

Friday, September 1, 2017

ရြာအျပန္ ေတာလည္တေခါက္

ေက်ာင္းပိတ္ရက္ရြာျပန္တုန္း မေရာက္တာၾကာတဲ့ ေတာင္ရိုးေပၚကို ေရႊကူသန္ (ေလာက္ေသရြက္)ခူးရင္း မိႈရွာရင္း
ေတာင္ရိုးေပၚေရာက္ခဲ့တယ္။ ကိုယ္ရြာျပန္တဲ့အခ်ိန္ကမိႈ တုန္းတဲ့အခ်ိန္မို႔ မ်ဳိးစံုေအာင္မရေတာ့ဘူး။ ေလာက္ေသရြက္
ခူးရင္း မရမက မိႈရွာတာ အေဖာ္လုိက္ေပးတဲ့အစ္မက ေတာကၽြမ္းေတာ့ မိႈတခါခ်က္ေလာက္ရေသးတယ္။
ေလာက္ေသရြက္ကေတာ့အမ်ားၾကီးပဲ ေတာထူလို႔ ျခင္ေတြကိုက္တာနဲ႔ ျမန္ျမန္ျပန္လာခဲ့တယ္။ အိမ္ေရာက္ေတာ့
ညေနစာအတြက္ ေလးေလးက မိႈ ကို ပင္စိမ္းအုပ္ျပီးငရုတ္သီးစပ္ေၾကာ္ေပးတယ္။ မစားရတာၾကာေတာ့စားလို႔ေကာင္း
တာထမင္းကိုထည့္လို႔မႏိုင္ဘူး။

 ရြာအေနာက္ဘက္က ျပန္ဆည္ထားတဲ့ ကန္ နဲ႔ တိမ္ဖံုးေနတဲ့ ပုပၸားေတာင္

 မိႈ ရွာရင္း ဓာတ္ပံုရိုက္
 အဲ့ဒီေက်ာက္တုံးေတြၾကားထဲ ေတာင္ေျခကေနျပီး တက္လာတာ မိႈ လိုခ်င္တဲ့ ေဇာနဲ႔ ေမာလို႔ ေမာမွန္းမသိဘူး
 အခုလို မိႈ ေလးေတြ႔ေတာ့ အေမာေျပေရာ :) အနီေရာင္ကို မယ္သီလ မိႈ လို႔ ေခၚတယ္
 မိႈ အ၀ါကိုေတာ့ ကိုရင္ မိႈ တဲ့ သူက စားလို႔ ပိုျပီး ခ်ဳိ တယ္ ည တုန္းကမွေပါက္တာဆုိေတာ့ လတ္ဆတ္ေနတာပဲ
 ေဟာ့ဒီမွာ ေနာက္တပြင့္ က်ေနာ္က မိႈ နီေလးေတြပဲေတြ႔တယ္
 ေရႊကူသန္ရြက္ ေခၚ ေလာက္ေသရြက္ လဘက္ေျခာက္လုပ္ေသာက္တာ ဌာနေရာက္ေတာ့ 
က်န္းမာေရးမေကာင္းတဲ့ ဆရာဆရာမေတြကို ေပးေသာက္လိုက္တယ္ :)tr
ေမာင္ႏွမ ႏွစ္ေယာက္ခူးတာ အရြက္ေတြအမ်ားၾကီးရခဲ့တယ္ အိမ္ေရာက္ေတာ့ အဖြားက အရြက္ေျခြတာ ခြဲ ေတာင္း တလံုး
အျပည့္ ဓာတုေဗဒသမားဆုိေတာ့ ေနပူမလွန္းဘဲ အရိပ္ထဲမွာပဲအေျခာက္ခံျပီး ေက်ာင္းကိုသယ္ခဲ့တယ္။

က်ေနာ္ဘေလာ့ခ္ ျပန္ေရးလို႔အဆင္ေျပျပီမို႔ ပို႔စ္အသစ္ေလးေတြမၾကာမၾကာျပန္တင္ႏိုင္ေတာ့မယ္ဗ်။ခ်စ္စြာေသာညီအစ္ကို
ေမာင္ႏွမေတြကိုမ်ွေ၀စရာေတြအမ်ားၾကီးပဲ။ အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွ္စ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။
အားေပးမႈကိုေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား