ကၽြန္ေတာ့္လက္ရာ ထမႏွဲပါ
ဒီေန႔တပိုတြဲလျပည့္ေန ဆုိေတာ့ ျမန္မာျပည္မွာ ထမႏွဲထိုးပြဲေတြ က်င္းပေနၾကမွာေပါ့။ကၽြန္ေတာ္တုိ႔လို အေ၀းေရာက္ျမန္မာေတြ အတြက္ေတာ့ အလြမ္းေျပ ထမႏွဲလုပ္စား ဖို႔ဆုိတာက သိပ္ျပီးမလြယ္လွဘူးဗ်။ ကၽြန္ေတာ္ေရာက္ေနတဲ႔ ေနရာက အာရွအစားအစာ သိပ္၀ယ္လို႔မလြယ္ေတာ့ ထမႏွဲဆုိတာလည္း လုပ္စားဖုိ႔ခက္တာေပါ့ဗ်ာ။ ဗီယက္နမ္ေစ်း ေရာက္တုန္းက ရွားရွားပါးပါး ေကာက္ညွင္းဆန္ ထုပ္ေလးေတြ႔လို႔ တစ္ထုပ္၀ယ္လာခဲ႔တာ ေလးကိုသတိရတာနဲ႔ ျပန္ၾကည့္ေတာ့ ေကာက္ညွင္းဆန္ထုပ္က ဒီအတုိင္းရိွေနေသးတယ္။ဒါနဲ႔ခ်က္ခ်င္းပဲ ရြာမွာတုန္းက စာခဲ႔ရတဲ႔ ထမင္းႏွဲလုပ္စားဖို႔ အေကာင္အထည္ ေဖာ္လိုက္တယ္ဆုိပါေတာ့ဗ်ာ။မီးဖိုအခက္အခဲေၾကာင့္ ျမန္မာျပည္မွာလိုေတာ့ အေသးစိတ္ မလုပ္ေတာ့ဘူး။ အခန္းက ထမင္းေပါင္းအုိးမွာပဲ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရအေနေတာ္ ထည့္ျပီးေတာ့ ခ်က္လုိက္တယ္။ ထမင္းအုိးတည္ထားတုန္း ေျမပဲဆံရိွတာေလးကို မီးဖုိမွာ သြားေလွာ္တယ္။ ေျမပဲေလွာ္ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာေလးကုိ နႏြင္းမႈန္႔ေလးမ်ားမ်ား ထည့္ျပီး ဆီခ်က္ခ်က္လုိက္တယ္။ အခန္းျပန္ေရာက္ေတာ့ ထမင္းအိုးက အဆင့္သင့္ျဖစ္ေနျပီ။ ထမင္းေခၽြးသိပ္ေအာင္ ခဏထားလိုက္တယ္။ ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံေတြ ခၽြတ္ျပီးေတာ့ မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားတယ္။ အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ေတာ့ ထမင္းကို ေပါင္းအုိးအလြတ္ထဲကို ခူးျပီးဆားျဖဴး ဆီခ်က္ဆမ္းျပီးေတာ့ သမေအာင္ေမႊေပးပါတယ္။ ထမင္းေမႊလို႔ သမေလာက္ေတာ့ ေျမပဲဆံေထာင္းထားတာကို ထည့္ျပီးထပ္ေမႊ ပါတယ္။အရသာအေနအထား ျမည္းၾကည့္ျပီးျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ေျမပဲေလွာ္နံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ ထမႏွဲရပါျပီ။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ငယ္ငယ္က ရြာမွာလည္း ထမႏွဲဆုိရင္ ဒီအတုိင္းပဲ စားခဲ႔ရပါတယ္။ အုန္းသီး၊ႏွမ္း စတဲ႔အဆာပလာ ေတြပါတာကိုေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ ျမိဳ႕ေရာက္မွစားဖူးတာပါ။အခုကၽြန္ေတာ္ လုပ္ထားတာ ေလးကေတာ့ အဆာပလာမစံု ေပမဲ႔ ျမန္မာျပည္အလြမ္းေျပ တပိုတြဲ လျပည့္ေနမွာ လုပ္စားျဖစ္တာေလးပါ။ အားလံုးပဲ သံုးေဆာင္သြားၾကပါအံုး...ထမႏွဲက ထည့္တာမ်ားသြားလို႔ ပန္းကန္နဲ႔ ျပည့္သြားတယ္။ မ်ားမ်ားေလးဆုိေတာ့ အ၀စားရတာေပါ့...:)
0 comments:
Post a Comment