အားလံုးမဂၤလာပါဗ်ာ...
ဒီတစ္ခါေတာ့အေ၀းေရာက္ေနတဲ႔ညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမေတြျမန္မာျပည္အလြမ္းေျပျပဳလုပ္စားႏိုင္ေအာင္
အလြယ္ကူဆံုးမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္တည္နည္းေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္ဗ်။အရင္ကသံုးေလးခါလုပ္စားျပီးပါျပီ။
ပို႔စ္အေနနဲ႔မတင္ျဖစ္တာပါ။ဒီနည္းကေတာ့တျခားနည္းေတြနဲ႔တူခ်င္မွတူပါလိမ့္မယ္ဗ်ာ။တခ်ဳိ႕ကထမင္း
နဲ႔တည္ၾကတယ္လို႔ေျပာပါတယ္။က်ေနာ္ကေတာ့ထမင္းမထည့္ပါဘူးဟင္းခ်က္တဲ႔အခါသံုးတဲ႔ဆားနဲ႔နႏြင္း
မႈန္႔ကိုပဲသံုးထားပါတယ္။အိမ္မွာတခါတေလအေမမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္တည္ရင္ကူညီရင္းနဲ႔ျမင္ဖူးေတြ႔ဖူးေနတာ
ေၾကာင့္စားခ်င္စိတ္ျဖစ္ျပီးအခ်ိန္လည္းရတဲ႔အခါလုပ္စားျဖစ္တဲ႔နည္းေလးပါ။
ျပဳလုပ္တာကလည္းအရမ္းလြယ္ပါတယ္။ဒါေပမဲ႔အဓိကပစၥည္းျဖစ္တဲ႔မုန္႔ညွင္းရြက္နဲ႔မံုလာဥျဖဴေတာ့ရွိရမွာ
ေပါ့ေလ။မုန္႔ညွင္းရြက္ကလည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးေတြ႔ဖူးေတာ့အခုသံုးထားတာကဒီမွာေပါေပါ၀ယ္လို႔ရတဲ႔မုန္႔ညွင္းခါး
ရြက္ပါ။အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ခ်က္စားလို႔ေကာင္းတဲ႔အရြက္ေပါ့။သူ႔ခ်ည္းပဲေၾကာ္စားရင္ေတာ့အခါးအရသာက
ပိုျပီးသိသာပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ဒီမုန္႔ညွင္းရြက္ကိုအခ်ဥ္ရည္ေသာက္ပဲခ်က္စားတာမ်ားပါတယ္။
ေစ်းၾကီးလုိ႔ပါ။ေနာက္တခုကမုန္လာဥျဖဴကအရြက္ကိုလည္းအခ်ဥ္တည္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ဒီမွာကေတာ့
ဥခ်ည္းပဲေရာင္းတာမုိ႔အရြက္မရပါဘူး။မုန္လာဥျဖဴတစ္လံုး၊ဥနီတစ္လံုးနဲ႔မုန္႔ညွင္းရြက္သံုးစည္းနဲ႔ေရာျပီး
အခ်ဥ္တည္ပါတယ္။
ပထမဆံုးမုန္႔ညွင္းရြက္ေတြကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးေတာ့ႏြမ္းသြားေအာင္ျပဳလုပ္ေပးရပါတယ္။ေနေရာင္ရွိရင္
ေနေရာင္ေအာက္မွာထားေပးပါ။ေနေရာင္မရပါကအခန္းထဲမွာပဲေလသလပ္ခံျပီးႏြမ္းပါေစ။မုန္လာဥျဖဴနဲ႔အနီ
ကိုေတာ့မႏြမ္းလည္းရပါတယ္။ႏြမ္းေအာင္ထားရင္လည္းအဆင္ေျပပါတယ္။မုန္႔ညွင္းရြက္ႏြမ္းသြားျပီဆုိရင္
လုပ္ငန္းစလို႔ရပါျပီ။
ျဖတ္ျပီးသန္႔စင္တဲ့ဇလံုတစ္ခုထဲကိုထည့္ပါ။အခြံသင္ျပီးလိုအပ္သလိုအရြယ္အစားရေအာင္လွီးထားတဲ႔
မုန္လာဥျဖဴနီကိုမုန္႔ညွင္းရြက္ဇလံုထဲသို႔ေပါင္းထည့္ပါ။အဲ႔ဒီေနာက္ဟင္းခ်က္ရာမွာသံုးတဲ႔ဆားကိုသင့္ေတာ္ယံု
ပမာဏထည့္ပါ။ဆားေတြမ်ားသြားရင္လည္းမုန္႔ညွင္းငံျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္မုန္႔ညွင္းရြက္ပမာဏ
ကိုၾကည့္ျပီးဆားထည့္ပါ။က်ေနာ္ကေတာ့နည္းနည္းပဲလုပ္တာမုိ႔ဆားကိုဟင္းစားစတီးဇြန္းတစ္ဇြန္ေလ်ာ့ေလ်ာ့
ထည့္ထားပါတယ္။
ဆားထည့္ျပီးပါကဟင္းခတ္နႏြင္းမႈန္႔သင့္ေတာ္ယံုထည့္ပါ။အနီေရာင္လုိခ်င္ပါကငရုတ္အေရာင္တင္ထည့္ႏိုင္
ပါတယ္။က်ေနာ္ေတာ့အ၀ါေရာင္ကိုလိုခ်င္လုိ႔နႏြင္းမႈန္႔ကိုသာသံုးထားပါတယ္။အဲ႔ဒီေနာက္လက္သန္႔သန္႔နဲ႔
ျဖစ္ေစ၊တစ္ခါသံုးလက္အိတ္စြပ္ျပီးျဖစ္ေစခပ္ဖြဖြေလးပံုပါအတုိင္းနယ္ေပးပါ။အရမ္းအားထည့္ျပီးနယ္ဖို႔မလို
ပါဘူး။မုန္႔ညွင္းရြက္ႏြမ္းေနရင္ပိုျပီးအဆင္ေျပပါတယ္။အားလံုးသမသြားျပီးအရည္ထြက္လာရင္ေတာ့သန္႔စင္
တဲ႔ဖန္ပုလင္း(သို႔မဟုတ္)ပလပ္စတစ္ဗူးထဲမွာအရည္ေတြမပါေအာင္ထည့္ျပီးေလလံုေအာင္ပိတ္၍ႏွစ္ညခန္႔
အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲထားလိုက္ပါ။ေနလွန္းရင္မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကညိဳသြားတတ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ေနမလွန္းဘဲ
အခန္းအပူခ်ိန္မွာႏွစ္ညသံုးညထားျပီးရင္ေတာ့မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ရပါျပီ။လုပ္ရတာလြယ္သလိုစားရတာအဆင္ေျပ
တယ္ေနာ္..ကိုယ့္မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္မို႔ခ်ဥ္တယ္ေျပာတာမဟုတ္ဘူးဗ်...:)
ခတ္ႏိုင္ပါ၏။အခ်ဥ္ေပါက္တာညီမွ်ေစရန္သစ္သားေယာင္းမျဖစ္ျဖစ္၊စတီးဇြန္းနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္အထက္ေအာက္ေမႊ
ေပးႏိုင္လွ်င္အခ်ဥ္ျဖစ္တာတူညီေစပါတယ္။အညာသားအက်င့္ကေတာ့တခုခုလုပ္ျပီးျပီဆုိရင္ဘယ္ေတာ့မွ
ျပစ္မထားတတ္ပါဘူး။ေကာင္းသည္ျဖစ္ေစဆုိးသည္ျဖစ္ေစျပန္ျပီးၾကည့္တတ္ပါတယ္။အငယ္တုန္းကဆုိရင္
မိုးရြာလို႔အိမ္မွာပဲပင္၊ဖရံုပင္၊ဗူးပင္စိုက္ျပီဆုိရင္ညေနစိုက္မနက္က်ေတာ့ျပန္ေဖာ္ၾကည့္တတ္ပါတယ္။တခါ
တေလဆုိအေစ့ေလးေတြအေညွာင့္ေပါက္ေနတုန္းသြားေဖာ္မိရင္အေညွာင့္ပါက်ဳိးျပီးအပင္ျဖစ္မလာေတာ့လို႔
ျပန္စိုက္ရတာလည္းရွိပါတယ္။အဲ႔ဒါေၾကာင့္အေဖကဆုိခဏခဏေျပာတယ္။ငါ့သားမင္းဟာကဒီေန႔စိုက္မနက္
ျဖန္အပင္ေပါက္ခ်င္လို႔ရမလားကြတဲ႔။အခ်ိန္တခုေတာ့ေစာင့္မွေပါ့တဲ႔ေလ။ေနာက္တခုကၾကက္မ၀ပ္က်င္းကို
ႏိႈက္တာ။ၾကက္မေတြဥျပီးလုိ႔၀ပ္ျပီဆုိရင္အဲ့ဒီၾကက္ဥက်င္းခဏခဏလွန္ေတာ့တာပဲ။ၾကက္အေကာင္ေပါက္
မေပါက္သိခ်င္လို႔ေလ။ၾကက္မဆိတ္တာလည္းခဏခဏခံရဖူးတယ္ :)
ကဲမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္တည္တာကေနငယ္ဘ၀ျပန္ေရာက္ကုန္အံုးေတာ့မယ္ဗ်။ေနာက္တခုအေရးၾကီးတာက
အခ်ဥ္တည္မည့္လက္ပါ။ရြာကလူၾကီးသူမေတြေျပာတာေတာ့အခ်ဥ္တည္ျပီးအဲ႔ဒီအခ်ဥ္အထားခံတာမခံတာ
ကတည္တဲ႔သူလက္ေပၚမွာမူတည္တယ္လို႔ေျပာၾကတယ္။ဒါေပမဲ႔သိပၸံနည္းက်စဥ္းစားရင္ေတာ့အသံုးျပဳတဲ႔
ပစၥည္းသန္႔ရွင္းမႈေပၚမွာမူတည္မယ္ထင္ပါတယ္။လက္လည္းသန္႔ရင္ေတာ့ပိုေကာင္းတာေပါ့ဗ်ာ။က်ေနာ္က
ေတာ့တခါတေလလက္ကိုစင္ေအာင္ေဆးျပီးနယ္ပါတယ္။အခုဟာလက္အိတ္အလြယ္ရွိလို႔လက္အိတ္စြပ္ျပီး
နယ္တာ။မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကေတာ့အထားခံပါတယ္။ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားတာဆုိေတာ့လခ်ီျပီးေတာ့အထားခံ
တယ္:)ဗဟုသုတအျဖစ္ေျပာတာပါဗ်ာ။ရြာဘက္မွာေတာ့အဲ့လိုအစြဲရွိိလို႔သရက္ခ်ဥ္၊မွ်စ္ခ်ဥ္လိုမ်ားမ်ားစားစား
အခ်ဥ္တည္မယ္ဆုိရင္လက္သန္႔တဲ႔သူကိုတကူးတကေခၚျပီးေတာ့သိပ္ခိုင္းၾကတယ္။
အခ်ဥ္ေၾကာင္းစပ္လို႔ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ေတာင္မစားရတာၾကာျပီဗ်ာ..ႏွမ္းဖတ္ပဲဖတ္ေလးမ်ား၀ယ္လုိ႔ရရင္သိပ္
ေကာင္းမွာပဲ။ကဲအခ်ဥ္တည္တာေတြလည္းစံုသြားျပီပံုေလးေတြကိုေတာ့အဆင္ေျပသလိုသာၾကည့္ျပီး
လက္တည့္စမ္းၾကည့္ခ်င္သပဆုိစမ္းၾကည့္ၾကေပါ့ဗ်ာ။က်ေနာ္ေတာ့ဒီပို႔စ္ျပီးရင္တစ္လေလာက္ျပန္ျပီးပ်ားတုပ္
လိုက္အံုးမယ္။ေနာက္ေတာ့ျပန္ေတြ႔တာေပါ့ဗ်ာ...အသစ္မတင္ျဖစ္ေတာ့လည္းအေဟာင္းေလးေတြရွာေဖြ
လွန္ေလွာျပီးလာၾကည့္ၾကပါဗ်ာ...
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါးက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးအဆင္ေျပေျပနဲ႔မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္တည္ႏိုင္ၾကပါေစ...:)
ဒီတစ္ခါေတာ့အေ၀းေရာက္ေနတဲ႔ညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမေတြျမန္မာျပည္အလြမ္းေျပျပဳလုပ္စားႏိုင္ေအာင္
အလြယ္ကူဆံုးမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္တည္နည္းေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္ဗ်။အရင္ကသံုးေလးခါလုပ္စားျပီးပါျပီ။
ပို႔စ္အေနနဲ႔မတင္ျဖစ္တာပါ။ဒီနည္းကေတာ့တျခားနည္းေတြနဲ႔တူခ်င္မွတူပါလိမ့္မယ္ဗ်ာ။တခ်ဳိ႕ကထမင္း
နဲ႔တည္ၾကတယ္လို႔ေျပာပါတယ္။က်ေနာ္ကေတာ့ထမင္းမထည့္ပါဘူးဟင္းခ်က္တဲ႔အခါသံုးတဲ႔ဆားနဲ႔နႏြင္း
မႈန္႔ကိုပဲသံုးထားပါတယ္။အိမ္မွာတခါတေလအေမမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္တည္ရင္ကူညီရင္းနဲ႔ျမင္ဖူးေတြ႔ဖူးေနတာ
ေၾကာင့္စားခ်င္စိတ္ျဖစ္ျပီးအခ်ိန္လည္းရတဲ႔အခါလုပ္စားျဖစ္တဲ႔နည္းေလးပါ။
ဒီမုန္႔ညွင္းရြက္ကိုအသံုးျပဳပါတယ္
ေပါ့ေလ။မုန္႔ညွင္းရြက္ကလည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးေတြ႔ဖူးေတာ့အခုသံုးထားတာကဒီမွာေပါေပါ၀ယ္လို႔ရတဲ႔မုန္႔ညွင္းခါး
ရြက္ပါ။အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ခ်က္စားလို႔ေကာင္းတဲ႔အရြက္ေပါ့။သူ႔ခ်ည္းပဲေၾကာ္စားရင္ေတာ့အခါးအရသာက
ပိုျပီးသိသာပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ဒီမုန္႔ညွင္းရြက္ကိုအခ်ဥ္ရည္ေသာက္ပဲခ်က္စားတာမ်ားပါတယ္။
ဒီအရြယ္အစားအတုိင္းလွီးျဖတ္ထားပါတယ္
ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့မုန္လာဥျဖဴနဲ႔မုန္လာဥနီပါ။အိမ္မွာတည္ရင္ေတာ့မုန္လာဥနီမထည့္ပါဘူး။အညာမွာေစ်းၾကီးလုိ႔ပါ။ေနာက္တခုကမုန္လာဥျဖဴကအရြက္ကိုလည္းအခ်ဥ္တည္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ဒီမွာကေတာ့
ဥခ်ည္းပဲေရာင္းတာမုိ႔အရြက္မရပါဘူး။မုန္လာဥျဖဴတစ္လံုး၊ဥနီတစ္လံုးနဲ႔မုန္႔ညွင္းရြက္သံုးစည္းနဲ႔ေရာျပီး
အခ်ဥ္တည္ပါတယ္။
မုန္လာဥျဖဴဥနီကိုဒီအတုိင္းလွီးပါတယ္..အ၀ိုင္းၾကိဳက္ရင္အ၀ိုင္းလိုက္လွီးႏိုင္ပါတယ္
ေနေရာင္ေအာက္မွာထားေပးပါ။ေနေရာင္မရပါကအခန္းထဲမွာပဲေလသလပ္ခံျပီးႏြမ္းပါေစ။မုန္လာဥျဖဴနဲ႔အနီ
ကိုေတာ့မႏြမ္းလည္းရပါတယ္။ႏြမ္းေအာင္ထားရင္လည္းအဆင္ေျပပါတယ္။မုန္႔ညွင္းရြက္ႏြမ္းသြားျပီဆုိရင္
လုပ္ငန္းစလို႔ရပါျပီ။
အားလံုးကိုဒီလိုေရာလိုက္ပါ...
ႏြမ္းေနတဲ႔မုန္႔ညွင္းရြက္ေတြကိုႏွစ္သက္ရာအရြယ္အစားရေအာင္ဓား(သို႔မဟုတ္)မီးဖိုေခ်ာင္သံုးကတ္ေၾကးနဲ႔ျဖတ္ျပီးသန္႔စင္တဲ့ဇလံုတစ္ခုထဲကိုထည့္ပါ။အခြံသင္ျပီးလိုအပ္သလိုအရြယ္အစားရေအာင္လွီးထားတဲ႔
မုန္လာဥျဖဴနီကိုမုန္႔ညွင္းရြက္ဇလံုထဲသို႔ေပါင္းထည့္ပါ။အဲ႔ဒီေနာက္ဟင္းခ်က္ရာမွာသံုးတဲ႔ဆားကိုသင့္ေတာ္ယံု
ပမာဏထည့္ပါ။ဆားေတြမ်ားသြားရင္လည္းမုန္႔ညွင္းငံျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္မုန္႔ညွင္းရြက္ပမာဏ
ကိုၾကည့္ျပီးဆားထည့္ပါ။က်ေနာ္ကေတာ့နည္းနည္းပဲလုပ္တာမုိ႔ဆားကိုဟင္းစားစတီးဇြန္းတစ္ဇြန္ေလ်ာ့ေလ်ာ့
ထည့္ထားပါတယ္။
ဆားနဲ႔နႏြင္းမႈန္႔ကိုဒီလိုျဖဴးပါတယ္
ပါတယ္။က်ေနာ္ေတာ့အ၀ါေရာင္ကိုလိုခ်င္လုိ႔နႏြင္းမႈန္႔ကိုသာသံုးထားပါတယ္။အဲ႔ဒီေနာက္လက္သန္႔သန္႔နဲ႔
ျဖစ္ေစ၊တစ္ခါသံုးလက္အိတ္စြပ္ျပီးျဖစ္ေစခပ္ဖြဖြေလးပံုပါအတုိင္းနယ္ေပးပါ။အရမ္းအားထည့္ျပီးနယ္ဖို႔မလို
ပါဘူး။မုန္႔ညွင္းရြက္ႏြမ္းေနရင္ပိုျပီးအဆင္ေျပပါတယ္။အားလံုးသမသြားျပီးအရည္ထြက္လာရင္ေတာ့သန္႔စင္
တဲ႔ဖန္ပုလင္း(သို႔မဟုတ္)ပလပ္စတစ္ဗူးထဲမွာအရည္ေတြမပါေအာင္ထည့္ျပီးေလလံုေအာင္ပိတ္၍ႏွစ္ညခန္႔
အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲထားလိုက္ပါ။ေနလွန္းရင္မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကညိဳသြားတတ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ေနမလွန္းဘဲ
အခန္းအပူခ်ိန္မွာႏွစ္ညသံုးညထားျပီးရင္ေတာ့မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ရပါျပီ။လုပ္ရတာလြယ္သလိုစားရတာအဆင္ေျပ
တယ္ေနာ္..ကိုယ့္မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္မို႔ခ်ဥ္တယ္ေျပာတာမဟုတ္ဘူးဗ်...:)
ဒီလိုခပ္ဖြဖြေလးနယ္ပါ
အကယ္၍သင္သည္အရာရာကိုဂရုစိုက္ပါကတစ္ညထားျပီးရင္ဗူးကိုဖြင့္၍ကိုယ့္လက္ရာအေျခအေနကိုအကဲခတ္ႏိုင္ပါ၏။အခ်ဥ္ေပါက္တာညီမွ်ေစရန္သစ္သားေယာင္းမျဖစ္ျဖစ္၊စတီးဇြန္းနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္အထက္ေအာက္ေမႊ
ေပးႏိုင္လွ်င္အခ်ဥ္ျဖစ္တာတူညီေစပါတယ္။အညာသားအက်င့္ကေတာ့တခုခုလုပ္ျပီးျပီဆုိရင္ဘယ္ေတာ့မွ
ျပစ္မထားတတ္ပါဘူး။ေကာင္းသည္ျဖစ္ေစဆုိးသည္ျဖစ္ေစျပန္ျပီးၾကည့္တတ္ပါတယ္။အငယ္တုန္းကဆုိရင္
မိုးရြာလို႔အိမ္မွာပဲပင္၊ဖရံုပင္၊ဗူးပင္စိုက္ျပီဆုိရင္ညေနစိုက္မနက္က်ေတာ့ျပန္ေဖာ္ၾကည့္တတ္ပါတယ္။တခါ
တေလဆုိအေစ့ေလးေတြအေညွာင့္ေပါက္ေနတုန္းသြားေဖာ္မိရင္အေညွာင့္ပါက်ဳိးျပီးအပင္ျဖစ္မလာေတာ့လို႔
ျပန္စိုက္ရတာလည္းရွိပါတယ္။အဲ႔ဒါေၾကာင့္အေဖကဆုိခဏခဏေျပာတယ္။ငါ့သားမင္းဟာကဒီေန႔စိုက္မနက္
ျဖန္အပင္ေပါက္ခ်င္လို႔ရမလားကြတဲ႔။အခ်ိန္တခုေတာ့ေစာင့္မွေပါ့တဲ႔ေလ။ေနာက္တခုကၾကက္မ၀ပ္က်င္းကို
ႏိႈက္တာ။ၾကက္မေတြဥျပီးလုိ႔၀ပ္ျပီဆုိရင္အဲ့ဒီၾကက္ဥက်င္းခဏခဏလွန္ေတာ့တာပဲ။ၾကက္အေကာင္ေပါက္
မေပါက္သိခ်င္လို႔ေလ။ၾကက္မဆိတ္တာလည္းခဏခဏခံရဖူးတယ္ :)
နယ္ျပီးသြားေတာ့ဒီပံုထဲကလိုက်န္ေနပါလိမ့္မယ္
အခ်ဥ္တည္မည့္လက္ပါ။ရြာကလူၾကီးသူမေတြေျပာတာေတာ့အခ်ဥ္တည္ျပီးအဲ႔ဒီအခ်ဥ္အထားခံတာမခံတာ
ကတည္တဲ႔သူလက္ေပၚမွာမူတည္တယ္လို႔ေျပာၾကတယ္။ဒါေပမဲ႔သိပၸံနည္းက်စဥ္းစားရင္ေတာ့အသံုးျပဳတဲ႔
ပစၥည္းသန္႔ရွင္းမႈေပၚမွာမူတည္မယ္ထင္ပါတယ္။လက္လည္းသန္႔ရင္ေတာ့ပိုေကာင္းတာေပါ့ဗ်ာ။က်ေနာ္က
ေတာ့တခါတေလလက္ကိုစင္ေအာင္ေဆးျပီးနယ္ပါတယ္။အခုဟာလက္အိတ္အလြယ္ရွိလို႔လက္အိတ္စြပ္ျပီး
နယ္တာ။မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကေတာ့အထားခံပါတယ္။ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားတာဆုိေတာ့လခ်ီျပီးေတာ့အထားခံ
တယ္:)ဗဟုသုတအျဖစ္ေျပာတာပါဗ်ာ။ရြာဘက္မွာေတာ့အဲ့လိုအစြဲရွိိလို႔သရက္ခ်ဥ္၊မွ်စ္ခ်ဥ္လိုမ်ားမ်ားစားစား
အခ်ဥ္တည္မယ္ဆုိရင္လက္သန္႔တဲ႔သူကိုတကူးတကေခၚျပီးေတာ့သိပ္ခိုင္းၾကတယ္။
ဗူးထဲကိုဒီလိုထည့္ျပီးေလလံုေအာင္ပလပ္စတစ္အိတ္ခံ၍ပိတ္ပါတယ္
ေကာင္းမွာပဲ။ကဲအခ်ဥ္တည္တာေတြလည္းစံုသြားျပီပံုေလးေတြကိုေတာ့အဆင္ေျပသလိုသာၾကည့္ျပီး
လက္တည့္စမ္းၾကည့္ခ်င္သပဆုိစမ္းၾကည့္ၾကေပါ့ဗ်ာ။က်ေနာ္ေတာ့ဒီပို႔စ္ျပီးရင္တစ္လေလာက္ျပန္ျပီးပ်ားတုပ္
လိုက္အံုးမယ္။ေနာက္ေတာ့ျပန္ေတြ႔တာေပါ့ဗ်ာ...အသစ္မတင္ျဖစ္ေတာ့လည္းအေဟာင္းေလးေတြရွာေဖြ
လွန္ေလွာျပီးလာၾကည့္ၾကပါဗ်ာ...
သံုးညမွ်ၾကာေသာအခါ...မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကိုဒီလိုုျမင္ရပါလိမ့္မယ္...:)
သုပ္ပဲစားစား..ေၾကာ္ပဲစားစား..အတုိ႔အျမွဳပ္ပဲလုပ္စားစား..စားခ်င္သလိုစားလို႔ရပါျပီ :)
ဒါကေတာ့အနီးကပ္ျမင္ရေအာင္လုိ႔ပါဗ်ာ...
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး