အလုပ္ေတြမအားေသာ္လည္း မစားဘဲမေနႏိုင္ေတာ့ ရတဲ႔အခ်ိန္ေလးမွာ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ ရေသးတယ္ဗ်။ လြယ္လြယ္နဲ႔ ျမန္ျမန္စားလို႔ရတာေလးေတြေပါ့။ အသားဟင္းေတြ ဘာေတြဆုိရင္ ႏူးေအာင္ ခ်က္ရတာ အခ်ိန္ေပးရတယ္။ ဘယာေၾကာ္ကေတာ့ ပဲေရစိမ္တာပဲ ၾကာပါတယ္။ ပဲႏူးသြားရင္ ၾကိတ္စက္ထဲ ထည့္ၾကိတ္ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ ေထာင္းထားတာေလးနဲ႔ ေရာ ဆား၊ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔၊ ဆိုဒါေလး နည္းနည္းထည့္ျပီးေတာ့ ေၾကာ္ယံုပါပဲ။ အိမ္မွာတုန္းကေတာ့ အေမ ဘယာေၾကာ္ ေၾကာ္ရင္ ကုလားပဲ ေရစိမ္ျပီးသားကို ကူျပီး ေထာင္းေပးရတယ္။ ၾကိတ္စက္မရိွေတာ့ ငရုတ္ဆံုနဲ႔ လက္ေညာင္းေအာင္ ေထာင္းရတာေပါ့။ အခုေတာ့ လက္လွည့္တဲ႔ ၾကိတ္စက္ေလးနဲ႔မုိ႕ အဆင္ေျပတယ္။
ဘယာေၾကာ္
အခ်ဥ္ရည္
အေၾကာ္ေၾကာ္ေနစဥ္မွာ ထမင္းအိုးေလး တည္ထားလို႔ အေၾကာ္ေၾကာ္ျပီးေတာ့ ထမင္းအိုးလည္း အက်က္ ကြက္တိပဲဗ်ာ။ အခ်ဥ္ကေတာ့ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေရစိမ္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီး၊ ဆား၊ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ ေရာေထာင္းထားတာေလးေတြနဲ႔ အခ်ဥ္ရည္လုပ္လိုက္ပါတယ္။ နံနံပင္ရိွတာေလးပါ ညွပ္ထည့္လိုက္တယ္။ အားလံုးျပီးသြားေတာ့ ထမင္းပူပူေလးကို အေၾကာ္အိုးထဲကဆီေလးဆမ္း၊ ဆားျဖဴးျပီး ဘယာေၾကာ္၊ အခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးလိုက္ေတာ့ ထမင္းတနပ္ျပီးသြားပါတယ္။ ေရေႏြးေလးလည္း ပါေသးတယ္ဗ်ာ။ ဘယာေၾကာ္ကလည္း မစားရတာ ၾကာလို႔လားမသိဘူး စားလို႔အေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ မစားရတာကလည္း သံုးႏွစ္ျပည့္ေတာ့မယ္ေလ။ အေမ့အိမ္တုန္းကသာ အေမေၾကာ္ေကၽြးလို႔ မၾကာမၾကာ စားရတာ။
အေၾကာ္စားျပီး ေရေႏြးေလးပါေသာက္ရတာေပါ့...
လာေရာက္လည္ပတ္ရင္း တည္ခင္းထားတာေလးေတြကို သံုးေဆာင္သြားပါအံုးဗ်ာ။ သူငယ္ခ်င္းေတြကေတာ့ ကုလားဘယာေၾကာ္လို႔ေခၚတယ္တဲ့။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ အညာမွာေတာ့ ဘယာေၾကာ္လို႔ပဲ ေခၚပါတယ္။ ဒါကေတာ့ ဗမာစစ္စစ္ ေၾကာ္ထားတာပါ။
ကၽြန္ေတာ့္မိတ္ေဆြမ်ားအံုး ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ....။