အညာပဲဟင္းခ်ဳိ ပူပူေလးပါ
ပန္းသီးေထာင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး
ဒီေန႔ ကၽြန္ေတာ္ခ်က္စားျဖစ္တာေလးကေတာ့ အညာပဲဟင္းခ်ဳိ၊ ပန္းသီးေထာင္းနဲ႔ ငါးပိရည္ ပါ။ အညာပဲဟင္းခ်ဳိ ဆုိတာက ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူး အိမ္မွာဆုိ ပဲဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ရင္ ေခြးေတာက္ရြက္၊ ဆူးပုပ္ရြက္၊ က်ီးအာရြက္ စတဲ႔ မုိးက်ရင္ ထြက္တတ္တဲ႔ အရြက္ေလးေတြနဲ႔ ေရာေႏွာျပီး ခ်က္တတ္လို႔ အညာပဲဟင္းခ်ဳိလို႔ နာမည္တတ္လိုက္တာပါ။ ခ်က္တာကေတာ့ လြယ္လြယ္ကူကူမို႔ မေျပာေတာ့ပါဘူးေနာ္။ ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့ ပန္းသီးေထာင္း။ အညာမွာဆုိရင္ေတာ့ ပဲဟင္းခ်ဳိခ်က္ရင္ အခ်ဥ္ေထာင္းေလးနဲ႔ တြဲစားတယ္။ ပဲဟင္းနဲ႔လိုက္ဖက္တာေတြကေတာ့ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္း၊ သရက္သီးစိမ္းေထာင္း၊ သရက္ခ်ဥ္သုပ္၊ ငါးပိေၾကာ္၊ ငါးေျခာက္ေၾကာ္၊ စတာေလးေတြနဲ႔ လိုက္ဖက္တယ္ဗ်။ ကၽြန္ေတာ္ဆီမွာေတာ့ အဲ႔ဒါေတြကမရိွလို႔ သရက္သီးနဲ႔မန္က်ည္းသီးစိမ္းအစား ပန္းသီးအစိမ္းေလးေတြကို ေထာင္းထားပါတယ္။ အငန္ကေတာ့ လက္ေဆာင္ရထားတဲ့ ငါးပိရည္က်ဳိထုပ္ က်န္ေနတာေလးကို ေဖ်ာ္လိုက္ပါတယ္။
မပ်စ္မက်ဲ နဲ႔ ေသာက္လို႔အေတာ္ေကာင္းတဲ႔ ပဲဟင္းခ်ဳိ
ပန္းသီးေထာင္းကလည္း မသိရင္ သရက္သီးေထာင္းလိုလိုနဲ႔
ပဲဟင္းခ်ဳိထဲကိုေတာ့ အားလူသံုးေလးလံုး၊ မုန္႔ညွင္းရြက္ နဲ႔ ကန္စြန္းရြက္ နည္းနည္းစီ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ အိမ္ကိုအလြမ္းေျပ ဟင္းေလးေတြခ်က္ျပီး ဒီေန႔စားဖို႔ရာအတြက္ ကိုယ္တုိင္ စိတ္ၾကိဳက္ စီမံခ်က္ျပဳတ္ထားတယ္ဗ်ာ။ လာလည္တဲ႔သူေတြလည္း စားသြားၾကအံုးေနာ္။ ပန္းသီးေထာင္းကေတာ့ အညာမွာ စားလို႔မလြယ္ႏိုင္ဘူး။ ဒီမွာက်ေတာ့လည္း ေပါလိုက္တဲ႔ ပန္းသီးေတြ သရက္သီးေတြက်ေနတာပဲဗ်ာ။ မွည့္လာရင္ စားတဲ႔ သူေတာင္မရိွဘူး။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ပန္းသီးအစိမ္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ေလးလည္း ခ်က္စားတယ္။ အခုဆို ပန္းသီးေတြ ေပါေနျပီဗ်။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ား အတြက္ေတာ့ အဆင္ကိုေျပေနတာပဲဗ်ဳိ႕။ ကဲ ေအာက္မွာ ပံုေလးေတြ တင္ေပးလိုက္တယ္ ကိုယ့္အိမ္လို သေဘာထားျပီး အားမနာတမ္းသာ သံုးေဆာင္သြားၾကဗ်...။
ႏွစ္မ်ဳိးထဲလည္း စားလို႔ျမိန္ပါတယ္ေနာ့...
ဒါေလးကေတာ့ သံုးမ်ဳိးလံုးကို တြဲရိုက္ထားတာ
နယ္ျပီးသားေလးဆုိေတာ့ အဆင္သင့္စားလို႔ရတာေပါ့ဗ်ာ...
အရသာကေတာ့ ေဆြမ်ဳိးေမ႔ေလာက္ရဲ႕
ေဟာ့ဒါေလးက ျမန္မာတုိင္းၾကိဳက္တဲ့ ငါးပိရည္က်ဳိပါ... နံနံပင္ေလးမ်ားပါ ထည့္ထားတယ္..။
အားလံုးပဲ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ...။