အရင္ကသရက္ခ်ဥ္သုပ္ကိုပဲတင္ဖူးလုိ႔ဒီတစ္ခါသရက္ခ်ဥ္လုပ္တုန္းကပံုေလးေတြရိုက္ထားတာကိုဗဟုသုတအျဖစ္ျပန္လည္မွ်ေ၀းလိုက္ပါတယ္။
သရက္သီးကလည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးရွိတာမို႔ဘယ္သရက္သီးကသရက္ခ်ဥ္လုပ္လုိ႔ေကာင္းသလဲေမးရင္ခ်ဥ္တဲ႔အသီးကေကာင္းပါတယ္လုိ႔ပဲေျဖရပါမယ္။
အခ်ဥ္မၾကိဳက္ရင္ေတာ့အခ်ဥ္ေပါ့တဲ႔စိမ္းစားသီး၊ရင္ကြဲသီး၊မခ်စ္စု၊ဖင္ေကာက္သီး(သရက္သီးဖင္ပိုင္းကအေကာက္ေလးပါလို႔)တို႔လိုသရက္သီး
မ်ဳိးကိုျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေရႊညာသားေလးတုိ႔ဆီမွာေတာ့မေနာ္ႏြယ္သီး၊ေမ်ာက္ေခါင္းသီး၊သံုးလံုးတစ္ေတာင္၊ဘဂၤလားသီး၊ပန္းစြဲသီးစေသာ
အခ်ဥ္သီးမ်ားကိုသရက္ခ်ဥ္တယ္ၾကပါတယ္။
ဓားနဲ႔ႏုပ္ႏုပ္ေပါက္ျပီးခါစအေျခအေန
သရက္ခ်ဥ္တယ္မည္ဆုိရင္အရင္ဆံုးသရက္သီးမ်ားကိုအေစးေျပာင္ေအာင္ေရေဆးပါ၊အညွာဘက္ကအနည္းငယ္လွီး၊ေအာက္ဘက္ကိုလည္း
အနည္းငယ္လွီးဖယ္ပါ။အလြယ္ေျပာရင္ေတာ့ဖင္တိေခါင္းတိတယ္လုိ႔ေျပာပါတယ္။အဲ႔ဒီေနာက္ဓားထက္ထက္နဲ႔သရက္သီးကိုလွည့္ပတ္ျပီး
ေပါက္ေပးပါ။နည္းနည္းေလးတဲ႔ဓားဆုိရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။လိုခ်င္တဲ႔သရက္ခ်ဥ္ဖတ္အရြယ္အစားကိုမူတည္ျပီးအေသးအၾကီးရေအာင္ေပါက္ပါ။
ဒါကအျမန္ဆံုးျပဳလုပ္နည္းပါ။စီးပြားျဖစ္လုပ္မယ္ဆုိရင္ေတာ့သရက္သီးအလံုးလိုက္ကိုအေစ့ေပၚသည္အထိပါးပါးလွီးျပီးရလာတဲ႔အလႊာကိုထပ္၍
ဓားနဲ႔ပါးပါးလွီးတာပါ။ေရႊညာသားေလးလုပ္တဲ႔နည္းကေတာ့လက္တဖက္ထဲမွာသရက္သီးကိုကိုင္ျပီးတဖက္ကဓားနဲ႔ႏုပ္ႏုပ္ပါေအာင္ေပါက္ျပီး
အလႊာလိုက္လွီးခ်တာပါ။ႏွစ္သက္ရာနည္းကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္ဗ်ာ။ကၽြမ္းက်င္ရာလိမၼာရာေပါ့။
သရက္သီးကိုလက္ထဲမွာကိုင္ျပီးေပါက္တာကေတာ့ကၽြမ္းက်င္မႈရွိဖို႔လိုပါတယ္။မဟုတ္ရင္သရက္သီးမေပါက္မိဘဲကိုယ့္လက္ကိုယ္
ဓားနဲ႔ျပန္ေပါက္မိႏိုင္ပါတယ္။အဲ႔ဒီလိုသရက္သီးေတြေပါက္ျပီးျပီဆုိလွ်င္ဆားသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ။ဆားထည့္တာမွာ
သရက္သီးေပါက္ထားတာနဲ႔သင့္ေတာ္တဲ႔ပမာဏကုိထည့္ပါ။အရင္ပို႔စ္တစ္ခုမွာအစ္ကိုတစ္ေယာက္ေမးထားတာျပန္မေျဖရေသးလို႔ဒီမွာ
ထည့္ေရးေပးလုိုက္ပါတယ္။ပိုျပီးေသခ်ာေအာင္ေျပာရရင္ေတာ့နယ္ရင္းနဲ႔ျမည္းၾကည့္ပါ။အရမ္းခ်ဥ္ေနေသးတယ္ဆုိရင္ဆားထပ္ထည့္ႏိုင္
ပါတယ္။အားလံုးျပီးရင္ေတာ့သန္႔စင္တဲ႔ပလပ္စတစ္ဗူးသို႔မဟုတ္ဖန္ပုလင္းထဲမွာနယ္ထားတဲ႔သရက္သီးဖတ္ေတြကိုအရည္ညွစ္ျပီးထည့္ပါ။
ေရႊညာသားေလးပံုထဲမွာေတာ့ၾကြပ္ၾကြပ္အိတ္ခံထားပါတယ္။ပလပ္စတစ္ဗူးကမွ်စ္ခ်ဥ္တယ္ထားဖူးတာေၾကာင့္ပါ။ဗူးမသန္႔ရင္ၾကာၾကာ
မခံမွာစိုးလုိ႔ပါ။ဆားနယ္ထားတဲ႔သရက္သီးအားလံုးဗူးထဲေရာက္ျပီဆုိရင္ေတာ့လက္နဲ႔အနည္းငယ္ဖိႏွိပ္ေပးပါ။သရက္ခ်ဥ္ျဖစ္တဲ႔အခါ
ထပ္ထပ္ေလးရပါလိမ့္မယ္။ေနာက္ဆံုးမွာဗူးကိုအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ျပီးသင့္ေတာ္ရာေနရာမွာထားလိုက္ပါ။ေနလွန္းဖို႔မလိုပါဘူး။အခန္းအပူခ်ိန္
မွာပဲအဆင္ေျပပါတယ္။တစ္ညသိပ္ျပီးရင္စျပီးစားသံုးလို႔ရပါျပီ။တစ္ညနဲ႔ဖြင့္ၾကည့္လုိ႔အစိမ္းေရာင္မေပ်ာက္ေသးရင္ေနာက္တစ္ညဆက္ထားျပီး
မွစားေပါ့ေလ။တကယ္ေတာ့သရက္ခ်ဥ္တယ္တာမခက္ပါဘူး။စာနဲ႔ခ်ေရးျပေတာ့လည္းအမ်ားၾကီးထင္ရတယ္။
ဟိုစကားပံုလိုပဲ"ေရႊျမင္လို႔သြားရည္မက်ဘူး၊အခ်ဥ္ျမင္ရင္သြားရည္က်တယ္"ဆုိတာလိုပဲဗ်ာေရးေနရင္းနဲ႔သြားရည္ေတြမ်ဳိခ်ရတာလည္း
ခဏခဏပါပဲ။ကဲအခုေတာ့လာလည္ရင္းနဲ႔ပံုေလးေတြၾကည့္ျပီးေတာ့သြားရည္က်သြားပါအံုးဗ်ာ။
ဆားနယ္ျပီးခါအေျခအေန
ဗူးထဲကိုေရာက္ပါျပီ
တစ္ညသိပ္ထားျပီးရင္ေတာ့သုပ္စားဖို႔အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။ေနာက္ရက္ေတြထားလို႔ရေအာင္ေရခဲေသတၱာထဲမွာသိမ္းထားႏိုင္ပါတယ္။အျပင္မွာ
ထားမယ္ဆုိရင္လည္းဇြန္းသန္႔သန္႔နဲ႔သုပ္စားခ်င္သေလာက္ေကာ္ယူျပီးေလလံုေအာင္ပိတ္ထားရင္ၾကာၾကာထားလို႔ရပါတယ္။ပဲဟင္းခ်ဳိ၊
ငါးေျခာက္ေၾကာ္(သုိ႔မဟုတ္)ငါးပိေၾကာ္တုိ႔နဲ႔တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။၀က္သားဟင္းနဲ႔ဆုိလည္းအအီေျပတြဲဖက္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔နဲ႔ေရာ၍ေထာင္းစားလို႔လည္းရပါတယ္ဗ်ာ။အားလံုးအဆင္ေျပၾကပါေစ။သိလိုသည္မ်ားရွိပါကေမးျမန္းႏိုင္
ပါတယ္။သိထားသမွ်ေျပာျပေပးပါ့မယ္။
အားေပးမႈကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment