ၾကက္သားျပဳတ္ေၾကာ္လုပ္ရာကေန ၾကက္သားမြေၾကာ္ျဖစ္သြားတယ္ဗ်။ၾကက္ျမစ္နဲ႔ၾကက္သားကိုဆားနႏြင္း
အရသာေရာနယ္ျပီးေရနည္းနည္းနဲ႔ျပဳတ္တာရည္ရြယ္ခ်က္ကၾကက္သားျပဳတ္ေၾကာ္ေပါ့။ျပဳတ္ရင္းနဲ႔ေမႊေတာ့
အသားကႏူးျပီးအမွ်င္ေလးေတြကြဲလာတာေၾကာင့္ဇြန္းနဲ႔ဖိေပးလိုက္ေမႊလိုက္လုပ္လိုက္တာေနာက္ဆံုးပံုထဲက
အတုိင္းၾကက္သားမြေၾကာ္ျဖစ္သြားတယ္။အဲ့ဒါနဲ႔ပင္စိမ္းရြက္ပါးပါးလီွးထည့္၊ငရုတ္သီးစိမ္းေလးငါးေတာင့္ကို
ကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ထည့္ျပီးၾကက္ပင္စိမ္းမြေၾကာ္ေၾကာ္လိုက္တယ္။ထိုင္းဟင္းေတြစားရတာျငီးေငြ႔လိုပိတ္ရက္မွာ
ေစ်းသြားျပီးခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့သဘြတ္သီး၊ပဲသီး၊ခရမ္းသီး၊မံုလာထုပ္တို႔ကို
ေရာျပီးလံုးခ်က္ေလး ခ်က္တာပါ။ၾကက္သားသံုးေလးတုံးခ်န္ထားတာပါေရာျပီးခ်က္တာ။ဒီဟင္းနဲ႔တြဲစားဖုိ႔
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးပါးပါးလွီးငရုတ္သီးစိမ္းညွပ္ထည့္သံပုရာရည္ဆမ္းျပီးစားပါတယ္။ကိုယ့္လက္ရာကိုယ္မို႔
အဲ့ဒီေန႔ကထမင္းျမိန္တယ္။
သဘြတ္သီး၊ပဲသီး၊ခရမ္းသီး၊မံုလာထုပ္နဲ႔ၾကက္သားအေရာ
လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အြန္လိုင္းမိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာ ၾကပါေစဗ်ာ။က်ေနာ့္အိမ္ေလးဆီကိုလာလည္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
၁၃၈၀ ျပည့္ႏွစ္ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ေက်ာ္ (၇)ရက္
(၂၉-၁၁-၂၀၁၈)
0 comments:
Post a Comment