ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔...ဆီးျဖဴသီးေျခာက္ဟင္း
ေလးေတြ႔ပါတယ္။ေရႊညာသားေလးကႏွာေခါင္းေသြးအျမဲယိုတတ္လို႔အေမကေဆးအျဖစ္နဲ႔ထည့္ေပးလိုက္
တာပါ။ကံေကာင္းစြာပဲဒီကုိေရာက္ကတည္းကႏွာေခါင္းေသြးကတစ္ခါမွကိုမထြက္ေတာ့ဘူး။အစာလည္းေဆး
ေဆးလည္းအစာဆုိသလိုပဲအခုရက္ပိုင္းထမင္းစားရတာသိပ္မေကာင္းလို႔ဒီေန႔ေတာ့အေမထည့္ေပးလိုက္တဲ႔
ဆီးျဖဴသီးေျခာက္ကိုခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္ငါးေျခာက္ေလးရယ္ေရာျပီးအရည္စပ္စပ္ေလးခ်က္စားပါတယ္။
ဆီးျဖဴသီးကဖန္တဲ႔အရသာရွိတာမုိ႔ခံတြင္းလိုက္ပါတယ္။ဆီးျဖဴသီးအစိမ္းစားျပီးေရေသာက္ရင္ခ်ဳိတဲ႔အရသာ
ခံစားဖူးၾကမွာေပါ့။အဲ႔လိုပါပဲဆီးျဖဴသီးေျခာက္ဟင္းနဲ႔ထမင္းစားျပီးရင္ေရေသာက္လို႔အေတာ္ေကာင္းပါတယ္။
ထမင္းျမိန္ေစမည့္...ဆီးျဖဴသီးေျခာက္ဟင္းတစ္ခြက္ပါ...
ဟင္းေလးေတြအေၾကာင္းေရးတုန္းကေရးဖူးတယ္ထင္ပါတယ္။ဒီေန႔ခ်က္တဲ႔ဟင္းကေတာ့မခက္ပါဘူးေတာမွာ
ခ်က္တဲ႔ပံုစံေလးခ်က္လိုက္တာပါပဲ။ဆီးျဖဴသီးေျခာက္ကိုေရေဆးျပီးေတာ့အိုးထဲမွာထည့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးလံုး
ပါးပါးလွီး၊ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးရယ္က်န္တဲ႔ဟင္းခတ္အဆာပလာေလးေတြထည့္ျပီးေတာ့ေရနည္းနည္းနဲ႔အရင္လံုး
လိုက္ပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ရေတာ့မွငါးေျခာက္ပိုင္းေလးသံုးေလးပိုင္းထည့္ျပီးငါးမိနစ္ခန္႔ေမႊေပးပါတယ္။
ျပီးရင္ေရလိုသေလာက္ထပ္ထည့္ျပီးဟင္းအိုးပြက္သည္အထိမီးေအးေအးနဲ႔တည္ပါတယ္။ငါးေျခာက္က်က္တဲ႔
အခ်ိန္မွာငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္သံုးေလးေတာင့္ခ်ဳိးျပီးထည့္လိုက္ပါ။နယ္စားလုိ႔ရေအာင္အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ႔
မီးဖိုေပၚကခ်လိုက္ပါ။နံနံပင္အုပ္ရင္လည္းေမႊးေမႊးေလးနဲ႔စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ေရႊညာသားေလးကေတာ့နံနံပင္
မရွိလုိ႔မထည့္ထားပါဘူး။အားလံုးျပီးရင္ေတာ့ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ဆီးျဖဴသီးေျခာက္ဟင္းတစ္ခြက္အဆင္သင့္သံုး
ေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။သူနဲ႔တြဲဖက္စားသံုးဖို႔ကေတာ့အရြက္တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကိုဟင္းခ်ဳိေလးခ်က္ျပီးငရုတ္သီးနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဆားေထာင္းေလးကလိုက္ဖက္ပါတယ္။ေရႊညာသားေလးကေတာ့အရည္ေသာက္မခ်က္ေတာ့ပါဘူး။
ဗိုက္အရမ္းဆာလို႔ဆီးျဖဴသီးေျခာက္ဟင္းနဲ႔ငရုတ္သီးေထာင္းရယ္၊ေရေႏြးၾကမ္းရယ္တြဲဖက္ျပီးေနလည့္စာကို
ေျဖရွင္းလုိက္ပါတယ္။မစားရတာၾကာလုိ႔လားမသိဘူးဗ်ာထမင္းေတာ္ေတာ္ကုန္သြားတယ္...။
အားလံုးေသာညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားကုိယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ...။လာေရာက္လည္ပတ္တဲ႔
အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။
ေလးစားမႈျဖင့္
မ်ဳိးခန္႔ (စကား၀ါေျမ)
0 comments:
Post a Comment