ဒီတခါေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအပုသီးေလးေတြကို ငါးနီတူေျခာက္နဲ႔ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
က်ေနာ္တုိ႔ဆီမွာေတာ့ေခ်ာင္းေဘးကခ်ဳံေတြေပၚမွာအေလ့က်ေပါက္ျပီးသီးပါတယ္။ေရခပ္ရင္းခ်ဳံထဲတိုးျပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီးခူးရတာေပ်ာ္စရာေကာင္းတယ္။ေျမြစိမ္းလည္းေၾကာက္ရတယ္ း) ဒီမွာေတာ့ေစ်းထဲမွာ
အပံုလိုက္ေလးေတြေရာင္းေနတာေတြ႔လို႔ဝယ္ျပီးအညာခ်က္ေလးခ်က္စားပါတယ္။
ခ်က္ျပဳတ္ပံုကေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေလးေတြကိုမိမိႏွစ္သက္သလိုလွီးျဖတ္ႏိုင္ပါတယ္။က်ေနာ္ကေတာ့
ေလးစိတ္ခြဲ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေပ်ာ့သြားေအာင္နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။ခ်က္မည့္ဒယ္အိုးထဲကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္ဆီပူလာေတာ့၊ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္လံုးပါးပါးလွီးထည့္နႏြင္းမႈန္႔၊ ငါးပိသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ။ဆီသတ္တာေမႊးလာရင္ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ငရုတ္သီးေထာင္းထားတာ
ထည့္ေမႊအနံ႔ေမႊးလာေတာ့ေရေဆးထားတဲ့ငါးနီတူေျခာက္ထည့္ခဏေမႊေပးေနာက္ဆံုးမွာအေစာက
ဆားနည္ထားတဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုေရေဆးျပီးထည့္ပါ။ၾကက္ဟင္းခါးသီးက်က္ေလာက္ေအာင္ေရေႏြး
ထပ္ထည့္ျပီးအိုးကိုအုပ္ထားပါ။ငါးေျခာက္မရွိရင္ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္လို႔ရပါတယ္။ေရေႏြးထည့္တာက
ဟင္းအက်က္ျမန္ပါတယ္။ၾကက္ဟင္းခါးသီးက်က္လို႔အရသာအေနအထားျမည့္ျပီးရင္မီးဖိုေပၚကခ်လို႔ရပါျပီ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟင္းကိုဗူးသီးဟင္းခ်ဳိ သို႔မဟုတ္အသီးအရြက္ဟင္းခ်ဳိတမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔တြဲျပီးစားလို႔ေကာင္း ပါတယ္။အခ်ဥ္ရည္ေသာက္နဲ႔ဆုိရင္ေတာ့ အခါးစားျပီးအခ်ဥ္ေသာက္ရင္ပိုျပီးခါးပါလိမ့္မယ္ း)
ဗူးသီးနဲ့ဖရုံရြက္ေၾကာ္
ေနာက္ဟင္းတခြက္ကေတာ့ဖရံုညႊန္ကိုဗူးသီးႏုတလံုးနဲ႔ေရာ ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ဗ် း)
ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္း း)
မိႈကန္စြန္းအရည္ေသာက္ း)
ဟင္းခြက္အားလံုး တခါတည္းခ်က္တာမဟုတ္ပါဘူး။ခ်က္စားျဖစ္တုန္းမွတ္တမ္းတင္ထားတာမို႔ တခါတည္းတင္လိုက္တာပါ း)
ေက်ာင္းမွာအလုပ္မ်ားတဲ့အခါ ဟင္းခ်က္ဖို႔ေဝးစြ သူမ်ားခ်က္ျပီးသား ဝယ္စားဖုိ႔ကိုအခ်ိန္မရပါဘူး။တေန႔လံုးမွ ထမင္းတနပ္နဲ႔ျပီးရတာလည္းရွိတယ္။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
0 comments:
Post a Comment