ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ဗူးသီးေၾကာ္
ဗူးသီး၊ ရံုးပတီသီး၊ ျမင္းခြာရြက္ေၾကာ္
အေၾကာ္နဲ႔စားဖို႔ မန္က်ည္းသီးမွည့္အခ်ဥ္ရည္
ဗူးသီး၊ရံုးပတီသီး၊ျမင္းခြာရြက္နဲ႔ၾကက္သြန္တုိ႔ကိုပုစြန္ေၾကာ္တဲ့တန္ပူရာမႈန္႔အႏွစ္ေဖ်ာ္ျပီးေၾကာ္ထားတာပါဗ်။
ဘာမွေရာစပ္စရာမလိုဘဲခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးေဖ်ာ္ျပီးႏွစ္သက္ရာအသီးအႏွံကိုႏွစ္ျပီးေၾကာ္လို႔ရပါတယ္။
အေၾကာ္မွာအခ်ဥ္ရည္ကအဓိကက်တာမို႔အညာသားလုပ္တဲ့အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္နည္းကိုမွ်ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေရစင္ေအာင္အရင္ေဆးျပီးေရေႏြးဆူျပီးသားနဲ႔ဆယ့္ငါးမိနစ္ခန္႔စိမ္ထားပါ။ငရုတ္သီး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ခ်င္းသံုးမ်ဳိးကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္းပါ။သိပ္ျပီးညက္ဖို႔မလိုပါဘူး။ျပီးရင္ေထာင္းထားအေရာကို
ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ေရေႏြးစိမ္ထားတဲ့မန္က်ည္းမွည့္ကိုလက္နဲ႔ေခ်ျပီးအေပၚပိုင္းအရည္ကိုစစ္ထည့္အပ်စ္အက်ဲ
ကိုေရေႏြးနဲ႔လိုသလိုစပ္ျပီးယူပါ။အဲ့ဒီေနာက္ဆားနည္းနည္းပိုထည့္၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္၊အရသာမႈန္႔
သို႔မဟုတ္ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔၊သၾကားတခုခုကိုသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးေမႊပါ။အေပါ့အငန္ကိုေတာ့လိုအပ္သလိုျပင္လို႔ ရပါတယ္။ေနာက္ဆံုးမွပူစီနံသို႔မဟုတ္နံနံပင္ကိုကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ထည့္ပါ။တခ်ဳိ႕ကေတာ့ေဂၚဖီထုပ္ကိုပါးပါး
လီွးျပီးထည့္ၾကပါတယ္။ဆုိင္ေတြမွာေတာ့ေဂၚဖီနဲ႔ပူစီနံကိုသပ္သပ္ပန္းကန္နဲ႔ထည့္ေပးပါတယ္။အေၾကာ္ဆုိင္
နာမည္ၾကီးတာမွာအခ်ဥ္ရည္ကအဓိကက်ပါတယ္။အေၾကာ္ေကာင္းတာနဲ႔မျပည့္စံုပါဘူး။သူနဲ႔တြဲဖက္စားသံုး
မည့္အခ်ဥ္ရည္ကလည္းအေရးပါ ပါတယ္။
ငယ္ငယ္ကရြာမွာပြဲေတြရွိရင္အေမနဲ႔အေၾကာ္ေရာင္းခဲ့ရတယ္။အေမ့ဆုိင္ကသူမ်ားဆုိင္ေတြထက္စားသံုးသူ မ်ားပါတယ္။စားတဲ့သူေတြကိုဘာကြာလဲေမးၾကည့္ေတာ့ဒီဆုိင္ကအခ်ဥ္ရည္ကစားလို႔ပိုေကာင္းတယ္လုိ႔ေျပာ ပါတယ္။တခ်ဳိ႔ဆုိထမင္းနဲ႔စားဖို႔အေၾကာ္ဝယ္ရင္အခ်ဥ္ရည္ပိုထည့္ခိုင္းပါတယ္။အခ်ဥ္ရည္ကထမင္းနဲ႔လည္း စားလို႔ျဖစ္တယ္တဲ့။ပြဲျပီးလို႔အျမတ္တြက္ရင္အေမ့ဆုိင္ကသူမ်ားထက္နည္းနည္းေတာ့ပိုျပီးအျမတ္ရပါတယ္။
ဝယ္စားတဲ့သူေတြလည္းကိုယ္စားသလိုမ်ဳိးစားရပါေစဆုိတဲ့ေစတနာကိုေရွ႕ထားျပီးေရာင္းတာေၾကာင့္
ေစတနာကေရာင္ျပန္ဟတ္တာထင္ပါတယ္။ဒီထက္ေကာင္းတဲ့အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္နည္းမ်ားလည္းရွိႏိုင္ပါတယ္။
ဒီနည္းကအေမသင္ေပးထားတဲ့အတုိင္းေရႊညာသားေဖ်ာ္ထားတာပါ း)
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္
ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
0 comments:
Post a Comment