ျမန္မာျပည္မွာတုန္းကခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းေလးေတြ အခုမွပဲျဖည္းျဖည္းခ်င္းျပန္တင္ရေတာ့တယ္
မွ်စ္ေရစိမ္က်ေခၚ မွ်စ္ဆတ္ ေပၚခ်ိန္ ဖရံုရြက္နဲ႔ ဟင္းခ်ဳိခ်က္စားလုိ႔ေကာင္းတဲ့ဟင္းခ်ဳိတမ်ဳိးပါ
ရြာမွာဆုိရင္ေတာ့ ရံုးပတီသီး၊ခ၀ဲသီးႏုမွ်စ္ဆတ္နဲ႔ တခါတရံ ငွက္ဆြတ္မိႈပါ ထည့္ခ်က္တယ္။
မိုးရာသီ အသီးအရြက္ေပါခ်ိန္ မွ်စ္ေပၚခ်ိန္မွာ အျမဲတမ္းလိုလိုစားရတဲ့ဟင္းတခြက္ေပါ့။
ျမိဳ႕ေပၚေရာက္ေတာ့မွ်စ္ဆတ္ရဖို႔မလြယ္လို႔ ေစ်းထဲေတြ႔တုန္းမွာ ၀ယ္ျပီးခ်က္စားျဖစ္တယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကလည္း ရြာမွာအလကားရႏိုင္ေပမဲ့ ျမိဳ႕မွာေတာ့ တစ္ေတာင့္ကို ေလးငါးရာ ေပး၀ယ္ရတယ္။
အၾကိဳက္ဆံုးအသီးေတြထဲက တခုျဖစ္ေတာ့ ျမင္တာနဲ႔ ေစ်းမၾကည့္ဘဲ၀ယ္မိျပန္တယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုေတာ့ ရြာမွာ မီးဖုတ္ျပီးမွခ်က္တယ္။ အေတာင့္လိုက္ မီးဖိုေပၚမွာတင္ျပီးမီးဖုတ္ရင္
အေပၚကအခြံေတြပူေပါင္းလိုဖုလာေအာင္ တေတာင့္လံုးကိုမီးဖုတ္ျပီး ေရစိမ္ထားလိုက္ရင္ အခြံေတြကြာကုန္တယ္
အဲ့ဒီေရစိမ္ျပီးသားကို လက္သံုးလံုးခန္႔ အပိုင္းေတြပိုင္းျပီးေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ၊မန္က်ည္းသီးစိမ္းနည္းနည္းေရာျပီးငရုတ္သီးစပ္ခ်က္စားတာ။
အဲ့ဒီလိုခ်က္တာက သိပ္ျပီးမခါးဘဲ ပိုျပီးစားလို႔ေကာင္းတယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုမန္က်ည္းသီးနဲ႔ခ်က္ရင္ပိုစားေကာင္းသလို ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အခ်ဥ္နဲ႔ တြဲစားရင္ေတာ့
ပိုျပီးခါးတာ သတိထားမိတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္နဲ႔ အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္းတြဲစားျဖစ္တဲ့အခါ
သတိထားၾကည့္ပါ။ ထူျခားတာကိုေတြ႔ရလိမ့္မယ္ :)
က်ေနာ္ခ်က္ထားတာကေတာ့ ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုမီးဖုတ္ဖို႔ မီးဖိုမရွိလို႔ အစိမ္းလိုက္ပဲ ပါးပါးလွီးျပီး ဆားနည္းနည္းနဲ႔နယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴနီခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီသတ္ျပီးေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္အနည္းငယ္နဲ႔ လံုးခ်က္ေလးခ်က္ထားတာပါ။
ပုစြန္ဆိတ္အစိုေသးေသးေလးေတြနဲ႔ခ်က္စားလို႔လည္းေကာင္းတယ္ ဒါေပမဲ့ မ်ားမ်ားစားရင္ေတာ့
အေက်ေတာ့တက္ပါတယ္။လူၾကီးေတြအတြက္ဆုိ ပုစြန္ဆိတ္အစိုနဲ႔ခ်က္တာ စားဖို႔မသင့္ပါဘူး။
မွတ္မွတ္ရရ အခုတေခါက္လာဖို႔ ရန္ကုန္ကို မဆင္းခင္ တရက္က ေစ်းထဲေရာက္ေတာ့ ေၾကာင္လွ်ာသီးတေတာင့္
၀ယ္ျပီး အေမကိုခ်က္ေကၽြးခိုင္းေသးတယ္။အထက္ကေျပာသလိုပဲ မီးမဖုတ္ဘဲအစိမ္းလိုက္ပါးပါးလွီးျပီး
ဆားနဲ႔နယ္ ပုစြန္ေျခာက္မရွိိလုိ႔ ငါးနီတူေျခာက္ေလးေတြ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး အေမကငရုတ္သီးစပ္ေလး
ခ်က္ေကၽြးတာ စားလို႔ေကာင္းလိုက္တာဆိုတာမေျပာပါနဲ႔။ ႏိုင္ငံျခားမထြက္ခင္အေမ့လက္ရာေလးစားရတာ
အမွတ္တရပါပဲ။ က်ေနာ္နဲ႔ထမင္းအတူစားတဲ့သူငယ္ခ်င္းက မင္းနဲ႔မင္းအေမခ်က္တာ လက္ရာခ်င္းအတူတူပဲတဲ့
ငါကေတာ့ အေမခ်က္တာက ပိုစားေကာင္းတယ္လို႔ သူငယ္ခ်င္းကိုေျပာလိုက္တယ္။
အခုထိုင္းမွာေတာ့ေက်ာင္းတြင္းေဆာင္မွာေနရတာမို႔ ခ်က္မစားျဖစ္ဘူး။ ကန္တင္းမွာေရာင္းတဲ့ထိုင္းထမင္းဆုိင္ေတြမွာပဲ
၀ယ္စားျဖစ္တယ္။ထိုင္းဟင္းေတြနဲ႔ကိုယ့္အၾကိဳက္နဲ႔ကိုက္ညီေနတာရယ္ အခန္းေဖာ္ကိုလည္း အားနာတာရယ္
စာဘက္ကိုပဲအခ်ိန္ပိုေပးခ်င္တာရယ္ေၾကာင့္ ၀ါသနာအပါဆံုး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းကို
ေလာေလာဆယ္ ဥပုသ္ေစာင့္ထားတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေစ်းကိုေရာက္လို႔ အသီးအရြက္ေတြျမင္ရင္ေတာ့
ပိုးက ထထ လာတာ မနည္းကိုထိန္းရတယ္ :)
ဟင္းေတြလည္းက်န္ေသးတယ္ ဓာတ္ပံုေတြေရာ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းပို႔စ္ေလးေတြတင္ပါမယ္။ အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာ
ခ်မ္းသာျပီးလိုအင္ဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစလို႔ ဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္ဗ်ာ။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္-
ေရႊညာသား
0 comments:
Post a Comment