ျပန္ေရာက္တဲ့တစ္လတာကာလအတြင္းအခ်က္အမ်ားဆံုးဟင္းကပိႏၷဲသီးစိမ္းပါ။ျမန္မာျပည္မွာတုန္းကေတာ့တခါတရံအတို႔အျမွဳပ္အေနနဲ႔စားတာရယ္၊အခ်ဥ္ရည္ဟင္းထဲမွာေရာခ်က္တာကလြဲျပီးပိႏၷဲသီးသီးသန္႔ရယ္လုိ႔ခ်က္မစားျဖစ္ပါဘူး။အမ်ားဆံုးစားၾကတာကလည္းပိႏၷဲသီးအမွည့္ကိုပဲစားၾကတာဆုိေတာ့အစိမ္းဆုိတာတခါတေလအသီးညွပ္လို႔ဖယ္ထုတ္ပါမွစားရတတ္တာ။ဖိလစ္ပိုင္ကေတာ့သရက္သီးနဲ႔ပိႏၷဲသီးကရာသီတုိင္းလိုလိုရေနေတာ့ေစ်းသြားတုိင္းလည္းမၾကာမၾကာေတြ႔ရတယ္။ေတြ႔တိုင္းလည္း၀ယ္ခ်က္ျဖစ္တယ္ဆုိပါေတာ့ဗ်ာ။
တခါတေလအျပင္မွာစားျဖစ္ရင္ေတာင္ဖိလစ္ပိုင္ဆုိင္မွာဆိုဟင္းကိုအရင္ၾကည့္ျပီးပိႏၷဲသီးပါတဲ႔ဟင္းကို
မလြတ္တမ္းမွာတဲ့အထိပါပဲ။သူတုိ႔ခ်က္တာကေတာ့အုန္းႏို႔နဲ႔ငါးအသားမြထည့္ၾကတာမ်ားတယ္။ငါးအနံ႔ကိုမ မၾကိဳက္ေသာ္လည္းအုန္းႏို႔ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးေလးနဲ႔မို႔စားလို႔၀င္ပါတယ္။သူတုိ႔ခ်က္တဲ႔စတုိင္အတုိင္းလိုက္ခ်က္ဖို႔ စဥ္းစားေနေပမဲ့အခုထိေတာ့အေကာင္အထည္မေဖာ္ရေသးဘူး။၀ယ္ျပီးတာနဲ႔ကိုယ့္စတုိင္ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္
ပဲခ်က္ျဖစ္တာမ်ားေနတယ္။
ဒီတစ္ခါေတာ့ပိႏၷဲသီးကိုဒန္႔သလြန္သီးဇြန္းျခစ္၊ငရုတ္ရြက္ပါေရာျပီးေၾကာ္ခ်က္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ေၾကာ္တာဆုိေတာ့အလြယ္ကူဆံုးပါပဲ။ဆီအနည္းငယ္အပူေပးျပီးပိႏၷဲသီးပါးပါးလွီးထားတာကိုေရေဆးထည့္၊ဆားအနည္းငယ္၊အရသာမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီးအဖံုးအုပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေမႊလိုက္အဖံုးအုပ္ထားလိုက္နဲ႔ပိႏၷဲသီးႏူးေတာ့မွအသားထြင္ထားတဲ႔ဒန္႔သလြန္သီးေရာထည့္ပါတယ္။ေနာက္ဆံုးမွာငရုတ္ရြက္ကိုထည့္သမေအာင္ေမႊအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းျပီးငရုတ္ရြက္ႏြမ္းရင္ဒယ္အုိးကိုမီးဖုိေပၚကခ်ပါ။
အသားဟင္းမဟုတ္ေသာ္လည္းက်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ျပီးအရသာရွိတဲ႔ဟင္းတစ္ခြက္မိနစ္ပိုင္းအတြင္းမွာစားဖို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။ေနာက္တစ္ခါဆုိရင္ေတာ့ဖိလစ္ပိုင္စတုိင္နဲ႔ခ်က္ၾကည့္ပါအံုးမယ္။၀က္သားဒါမွမဟုတ္ ၾကက္သားနဲ႔ခ်က္စားရင္လည္းအလြန္ေကာင္းပါတယ္။ပိႏၷဲသီးကိုႏူးအိေနေအာင္ခ်က္ရင္အသားကိုစားရတာထက္သေဘာက်တယ္။ရွမ္းျပည္ကသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကေတာ့ပဲပုတ္ရယ္ဆူးပုတ္ရယ္ေရာခ်က္တယ္ေျပာပါတယ္။သူေျပာတဲ႔ဟင္းကလည္းၾကားတာနဲ႔စားခ်င္စရာဗ်ာ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment