Pages

Wednesday, June 24, 2015

ဗူးသီးေၾကာ္နဲ႔ေရေႏြးၾကမ္း


ဖ ဦးထုပ္စတုိင္အေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ဗူးသီးေၾကာ္စမ္းေၾကာ္ၾကည့္တာျမန္မာအရသာမဟုတ္ေပမဲ႔ေၾကာ္ရတာအဆင္ ေျပပါတယ္။သူတုိ႔ကေတာ့ဒီအေၾကာ္မႈန္႔ကိုၾကက္သား၊ပုစြန္နဲ႔ကင္းမြန္(ေရဘ၀ဲ)ေၾကာ္ရာမွာအဓိကထားသံုး ၾကပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴငရုတ္ေကာင္းဆားနဲ႔အရသာမႈန္႔စတာေတြပါေရာစပ္ထားတာမုိ႔အထူးတလည္ျပင္ဆင္ဖုိ႔မလိုေတာ့ပါဘူး။အမႈန္႔ကိုေရနဲ႔ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ျပီးအေနေတာ္လွီးထားတဲ႔ဗူးသီးကိုအႏွစ္ထဲမွာလူးျပီး
ေၾကာ္တာနဲ႔အလြမ္းေျပစားဖုိ႔ဗူးသီးေၾကာ္ရပါတယ္။

မန္က်ည္းမွည့္ခ်ဥ္ရည္

ဗူးသီးေၾကာ္

ပူစီနံရြက္

ေရေႏြးၾကမ္း
အခ်ဳိးအဆညီညီေရာစပ္ထားတာေၾကာင့္လားမသိပါဘူး။အရသာအနည္းငယ္ကြဲလြဲတာကလြဲျပီးေၾကာ္
လို႔အဆင္ေျပသလိုစားရတာလဲေကာင္းပါတယ္။အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့မန္က်ည္းမွည့္နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ခ်င္း၊
ငရုတ္သီးနဲ႔နံနံပင္တုိ႔ေရာျပီးလုပ္ထားတာပါ။ဗူးသီးေၾကာ္ကိုအခ်ဥ္ရည္နဲ႔တုိ႔စားရင္းပူစီနံရြက္နဲ႔ေရေႏြး
ေလးပါေသာက္ျပီးေန႔လယ္ခင္းအပ်င္းေျပအဆာေျပေပါ့။လာလည္ၾကရင္းနဲ႔ဗူးသီးေၾကာ္ကိုအခ်ဥ္ရည္
ေလးနဲ႔တြဲဖက္ျပီးသံုးေဆာင္သြားၾကပါအံုးဗ်ာ။

အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကျပီးလိုအင္ဆႏၵျပည့္၀ၾကပါေစဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ႔အတြက္
ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္။
အစဥ္ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး


2 comments:

  1. ကုုိယ္တုုိ ့ကေတာ့ျမန္မာပီပီ
    ဘူးသီးေၾကာ္ကေတာ့လာထားဘဲ။
    ဘယ္ေတာ့မဆုုိစားခ်င္တာဘဲ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္တယ္...အစ္မေရ...က်ေနာ္လည္းဗူးသီးေၾကာ္ၾကိဳက္တယ္။
      မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔စားရတာလည္းၾကိဳက္တယ္။ပြဲေစ်းတန္းလည္ရင္
      အေၾကာ္ဆုိင္ကေတာ့ထိုင္ျဖစ္ေအာင္ထုိင္တယ္။
      အျမဲတမ္းလာလည္ျပီးစာေတြခ်န္ခဲ့တဲ့အတြက္ေက်းဇူးပါဗ်ာ။

      Delete