အားလံုးမဂၤလာပါ။မေန႔တုန္းကေက်ာင္းပိတ္ရက္အိမ္နားကေစ်းကိုေလွ်ာက္လည္ရင္းေရာက္ကတည္းက
ေစ်းထဲမွာအျမဲျမင္ေတြ႔ေနတဲ႔ပီေလာပီနံဥကိုစမ္းၾကည့္ခ်င္တာနဲ႔ေစ်း၀ယ္ေနက်အဖြားဆီကေန၀ယ္ခဲ႔တယ္။
သူ႔ကိုဘယ္လုိုလုပ္စားလဲေမးေတာ့ျပဳတ္စားလို႔ေကာင္းတယ္ေျပာပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ေန႔လယ္ပိုင္းမွာျပဳတ္ျပီး
အဆာေျပစားျဖစ္ပါတယ္။
စိတ္ထဲမွာအမွ်င္ေတြထူတဲ႔ဟာမ်ဳိးျဖစ္မွာပဲဆုိျပီးသိပ္စိတ္မ၀င္စားပါဘူး။ပိန္းဥတုိ႔ကန္စြန္းဥတုိ႔ကိုေတာ့တခါ
တေလ၀ယ္ျပီးျပဳတ္စားပါတယ္။ပီေလာပီနံကိုေတာ့ဒီႏိုင္ငံေရာက္ျပီးႏွစ္ႏွစ္နီးပါးၾကာမွပထမဆံုးစားဖူးတာပါ
ပဲဗ်ာ။စားျပီးေတာ့မွငါအသိေနာက္က်ေလျခင္းလို႔ေရရြတ္မိတယ္။
တကယ္စားလို႔ေကာင္းတာပါလား။ပိန္းဥေလာက္အသားမညက္ေပမဲ႔စားရတာအရသာရွိတယ္ဗ်ာ။တျခား
ဘယ္လိုေတြလုပ္စားၾကသလဲေတာ့မသိပါဘူး။က်ဳပ္ကေတာ့ေန႔လယ္ခင္းအဆာေျပအစားအစာအေနနဲ႔
စားရတာေတာ္ေတာ္သေဘာက်သြားတယ္။အညာမွာေတာ့မေတြ႔မိဘူး။ရွိတဲ႔ေနရာေတြမွာေတာ့ရွိႏိုင္ပါ
တယ္။အညာမွာကေမ်ာက္ဥ၊ကဒူဥ၊သစ္ေနာက္ဥဆုိတာေတြပဲေပါတာ။အဖြားရွိတုန္းကေတာ့ေတာထဲသြား
ရင္တူးလာတတ္လို႔မိုးတြင္းဆိုမၾကာခဏစားရတယ္။
ရတယ္လို႔အဖြားကခဏခဏေျပာဖူးတယ္။ပီေလာပီနံဥေတြရွိရင္လည္းပိုျပီးအဆင္ေျပမွာေနာ္။က်ဳပ္ေတာ့
ေမာင္ၾကိဳင္တစ္တုိ႔ဆုိတာလိုျဖစ္ေတာ့မယ္ထင္တယ္။ကိုေမာင္ၾကိဳင္ကအစားအေသာက္မၾကိဳက္ဖူးေျပာေပ
မဲ႔သူတစ္တို႔တုိ႔မယ္ဆုိရင္ေၾကာက္လြန္းလို႔ေလ။တစ္တုိ႔ တစ္တုိ႔နဲ႔ေနာက္ဆံုးကုန္ကာမွပဲနားေတာ့တာတဲ႔။
အဲ႔ဒါေၾကာင့္မစားခ်င္ဘူးေျပာျပီးခဏခဏတုိ႔ေနရင္မစားခ်င္လုိ႔သာပဲကိုေမာင္ၾကိဳင္တစ္တုိ႔လိုျဖစ္ေနျပီဆုိျပီး
ေျပာၾကတယ္။
ဂူဂယ္မွာရွာၾကည့္ေတာ့အာလူးေၾကာ္လိုပါးပါးေလးေတြေၾကာ္ထားတာလည္းေတြ႔တယ္။ေနာက္ျပီးဆႏြင္း
မကင္းလုိဟာမ်ဳိးေတြလည္းေတြ႔တယ္။ဘယ္လိုေတြလုပ္စားလို႔ရလဲသိရင္နည္းေလးမ်ားေျပာေပးၾကပါအံုး
ဗ်။ပ်င္းတဲ႔အခါျမည္းစမ္းၾကည့္လို႔ရတာေပါ့။အခုေတာ့ျပဳတ္စားတာနဲ႔တင္အဆင္ေျပေနျပီ...:)
အားလံုးအတြက္ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာေသာၾကာေန႔ျဖစ္ၾကပါေစဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေစ်းထဲမွာအျမဲျမင္ေတြ႔ေနတဲ႔ပီေလာပီနံဥကိုစမ္းၾကည့္ခ်င္တာနဲ႔ေစ်း၀ယ္ေနက်အဖြားဆီကေန၀ယ္ခဲ႔တယ္။
သူ႔ကိုဘယ္လုိုလုပ္စားလဲေမးေတာ့ျပဳတ္စားလို႔ေကာင္းတယ္ေျပာပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ေန႔လယ္ပိုင္းမွာျပဳတ္ျပီး
အဆာေျပစားျဖစ္ပါတယ္။
ထက္၀က္ပိုင္းျပီးမွပံုရိုက္ဖုိ႔သတိရလို႔
ပီေလာပီနံအပင္ (photo from google)
ျမန္မာျပည္မွာကတည္းကၾကားဖူးေပမဲ႔ပီေလာပီနံဥကိုမျမင္ဖူးဘူး။ဒီေရာက္ေတာ့ေစ်းတဲ႔ခဏခဏေတြ႔ေပမဲ႔စိတ္ထဲမွာအမွ်င္ေတြထူတဲ႔ဟာမ်ဳိးျဖစ္မွာပဲဆုိျပီးသိပ္စိတ္မ၀င္စားပါဘူး။ပိန္းဥတုိ႔ကန္စြန္းဥတုိ႔ကိုေတာ့တခါ
တေလ၀ယ္ျပီးျပဳတ္စားပါတယ္။ပီေလာပီနံကိုေတာ့ဒီႏိုင္ငံေရာက္ျပီးႏွစ္ႏွစ္နီးပါးၾကာမွပထမဆံုးစားဖူးတာပါ
ပဲဗ်ာ။စားျပီးေတာ့မွငါအသိေနာက္က်ေလျခင္းလို႔ေရရြတ္မိတယ္။
ျပဳတ္ျပီးတဲ႔အေျခအေန
ဘယ္လိုေတြလုပ္စားၾကသလဲေတာ့မသိပါဘူး။က်ဳပ္ကေတာ့ေန႔လယ္ခင္းအဆာေျပအစားအစာအေနနဲ႔
စားရတာေတာ္ေတာ္သေဘာက်သြားတယ္။အညာမွာေတာ့မေတြ႔မိဘူး။ရွိတဲ႔ေနရာေတြမွာေတာ့ရွိႏိုင္ပါ
တယ္။အညာမွာကေမ်ာက္ဥ၊ကဒူဥ၊သစ္ေနာက္ဥဆုိတာေတြပဲေပါတာ။အဖြားရွိတုန္းကေတာ့ေတာထဲသြား
ရင္တူးလာတတ္လို႔မိုးတြင္းဆိုမၾကာခဏစားရတယ္။
ဆီနဲ႔ဆားေရာထားတာနဲ႔တုိ႔စားပါတယ္
သူတုိ႔ငယ္ငယ္တုန္းကဆန္းရွားေတာ့အဲ႔ဒီလိုေမ်ာက္ဥေတြ၊သစ္ေနာက္ဥေတြေတာထဲထြက္တူးျပီးျပဳတ္စားရတယ္လို႔အဖြားကခဏခဏေျပာဖူးတယ္။ပီေလာပီနံဥေတြရွိရင္လည္းပိုျပီးအဆင္ေျပမွာေနာ္။က်ဳပ္ေတာ့
ေမာင္ၾကိဳင္တစ္တုိ႔ဆုိတာလိုျဖစ္ေတာ့မယ္ထင္တယ္။ကိုေမာင္ၾကိဳင္ကအစားအေသာက္မၾကိဳက္ဖူးေျပာေပ
မဲ႔သူတစ္တို႔တုိ႔မယ္ဆုိရင္ေၾကာက္လြန္းလို႔ေလ။တစ္တုိ႔ တစ္တုိ႔နဲ႔ေနာက္ဆံုးကုန္ကာမွပဲနားေတာ့တာတဲ႔။
အဲ႔ဒါေၾကာင့္မစားခ်င္ဘူးေျပာျပီးခဏခဏတုိ႔ေနရင္မစားခ်င္လုိ႔သာပဲကိုေမာင္ၾကိဳင္တစ္တုိ႔လိုျဖစ္ေနျပီဆုိျပီး
ေျပာၾကတယ္။
သူတုိ႔ႏိုင္ငံမွာေတာ့ေပါတယ္ထင္တယ္ (photo from google images)
casava cake လို႔ေရးထားပါတယ္..စားခ်င္စဖြယ္ဗ် :) (photo from google images)
မကင္းလုိဟာမ်ဳိးေတြလည္းေတြ႔တယ္။ဘယ္လိုေတြလုပ္စားလို႔ရလဲသိရင္နည္းေလးမ်ားေျပာေပးၾကပါအံုး
ဗ်။ပ်င္းတဲ႔အခါျမည္းစမ္းၾကည့္လို႔ရတာေပါ့။အခုေတာ့ျပဳတ္စားတာနဲ႔တင္အဆင္ေျပေနျပီ...:)
အားလံုးအတြက္ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာေသာၾကာေန႔ျဖစ္ၾကပါေစဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
3 comments:
ပီေလာပီနံဥကုိဂ်စ္နဲ႔ျခစ္ၿပီး သၾကားနဲ႔နယ္၊ဆားေလးနဲနဲထည့္ၿပီး ငွက္ေျပာဖက္ေလးနဲ႔ထုပ္ၿပီးမွ တုိ႔အညာက မုန႔္ဖက္ထုပ္လုိေပါင္းစားရင္လည္း စီးစီးေမႊးေမႊးခ်ဳိခ်ဳိေလးနဲ႔ အရသာရွိပါတယ္ေရႊညာသားေရ။ နန္းလည္း ျမဝတီမွာအေနၾကာသြားေတာ့ ျမဝတီက အိမ္နီးနားခ်င္းေတြလုပ္ေကြၽးတာ စားဖူးပါတယ္။ အစိမ္းကုိ အုန္းသီးျခစ္တဲ့ဂ်စ္နဲ႔ျခစ္တာေနာ္။
Here comes a recipe.
1) 2 lbs of grated casava
2) 4 oz of butter
3) 1 can of condensed milk-14 oz can
4) 1 can of coconut milk-400 ML can
5) 1 egg
6) 1/2 lb of dried shredded coconut meat (Please buy unsweetened one if you don't like sweets/sugar.)
7) Sugar is not necessary to add separately, since condensed milk gives you enough sweetness. You, however, can always add more sugar as you please.
8) a pinch of salt
9) white poppy seeds
10) Add 1/2 cup of whole milk or evaporated milk
Here how it should be baked.
1) Please grab a big bowl and put all the listed ingredients in it. (except poppy seeds)
2) Mix them gently until they blend together.
3) Please have a pan and pour the already mixed casava in it and spread them out nicely.
4) Spread white poppy seeds on top.
5) Please pre-heat an oven to 450 degree.
6) Bake it for 45 minutes.
Then you'll have a tasty casava cake.
Please "thank me" when you get to taste a nice casava cake. :p
Thank you for posting all the cooking recipes. You are the only guy writing cooking recipe. So, needless to say, you stand out amongst others.
Regards,
Yin Myo Kaung
မနန္းေရႊမႈံ>>>မုန္႔လုပ္နည္းေျပာျပလို႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...အခ်ိန္ရရင္စမ္းျပီးေတာ့
လုပ္စားၾကည့္ပါအံုးမယ္...
Yin Myo Kaung >>> Thank you so much for your casava cake recipe. I will try it later. Welcome and visit again :)
Post a Comment