ငါးမန္က်ည္းသီးစိမ္းခ်က္နဲ႔သခြားသီးတုိ႔စရာ
က်န္တာကိုထည့္လိုက္ေတာ့ငါးမန္က်ည္းသီးစိမ္းဟင္းျဖစ္သြားတာ။အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္ခ်က္စား
ျဖစ္တာပါ။အသီးအရြက္နဲ႔ငါးကိုပဲလွည့္စားေနေတာ့ခ်က္စရာလည္းကုန္ပါျပီ။
ဒီငါးဟင္းခ်က္ရာမွာအလြယ္ဆံုးနည္းကိုသံုးထားပါတယ္။အရင္ကလိုတစ္မ်ဳိးခ်င္းစီခြဲျပီးဆီမသတ္ေတာ့ဘဲ
မန္က်ည္းသီးစိမ္း၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ၾကက္သြန္နီကိုၾကိတ္စက္ထဲမွာေရာထည့္ျပီးေတာ့ၾကိတ္ပါတယ္။အဲ႔ဒီၾကိတ္
ျပီးသားကိုဒယ္အိုးထဲဆီသင့္ေတာ္ယံုထည့္ဆီပူေတာ့နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါတယ္။ဆား၊ငါးပိ၊အရသာမႈန္႔
ေတြပါတစ္ခါတည္းထဲ႔ျပီးက်က္ေတာ့မွၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာကိုထည့္ပါတယ္။ေဆာ္လမြန္ငါးတစ္ပိုင္း
ကိုအတံုးေသးေသးေလးေတြထပ္လွီးျပီးေတာ့အေစာကဆီသတ္ထားတဲ႔အႏွစ္ထဲကိုထည့္ပါတယ္။ငါးအသား
ေတြမာသြားေအာင္ထားျပီးေတာ့ေရသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးဒယ္အိုးကိုအဖံုးအုပ္ထားပါတယ္။
တို႔စရာသခြားသီး
ဆယ္မိနစ္ခန္႔ထားျပီးရံုးပတီသီးသံုးေတာင့္ကိုမထူမပါးလွီးထည့္ပါတယ္။ငရုတ္သီးေတာင့္ကိုထက္၀က္ပိုင္းျပီးထည့္ပါတယ္။ရံုးပတီသီးနဲ႔ငရုတ္သီးက်က္တဲ႔အခ်ိန္ေရအေနေတာ္က်န္မွအေပါ့အငန္ျမည္းျပီးေနာက္ဆံုးမွာ
နံနံပင္အုပ္၍မီးဖိုေပၚကခ်ပါတယ္။ခ်ဥ္ျဖဳန္းျဖဳန္းေလးနဲ႔အရသာရွိတဲ႔ငါးမန္က်ည္းသီးစိမ္းဟင္းတစ္ခြက္
သံုးေဆာင္ဖုိ႔အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။ထမင္းပူပူနဲ႔ငါးမန္က်ည္းသီးစိမ္းဟင္းကိုတြဲဖက္ျပီးသခြားသီးျမႈပ္လို႔ေရေႏြးနဲ႔
ထမင္းတစ္နပ္ေလြးလိုက္ရတာေကာင္းသလားေမးရင္...မေျပာပါနဲ႔...အလြန္ေကာင္းတာပဲေပါ့ဗ်ာ...:)
အားလံုးရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ...လာလည္တဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment