ဆန္မႈန္႔နဲ႔ေၾကာ္စားပါတယ္။ရာသီဥတုကလည္းသိသိသာသာပူလာေတာ့အျပင္လည္းမထြက္ခ်င္ပါဘူး။
အခန္းထဲမွာပဲသၾကၤန္သီခ်င္းဖြင့္လုိက္၊စာအုပ္ေကာက္ကိုင္လိုက္၊စားစရာရွာျပီးစားလိုက္နဲ႔အထီးက်န္မႈ
ကိုေျဖေဖ်ာက္ေနရတယ္။
ရြာမွာဆုိရင္ေတာ့ဒီလိုမ်ဳိးေၾကာ္ရင္သိပ္ျပီးမၾကိဳက္ပါဘူး။တစ္ခုႏွစ္ခုေလာက္ပဲစားျဖစ္တယ္။အခုေတာ့လည္း
တခုျပီးတစ္ခုေကာက္လိုက္အခ်ဥ္ေလးတုိ႔လိုက္ေရေႏြေလးေသာက္လိုက္၊ေခၽြးေလးသုတ္လုိက္နဲ႔ညေနစာ
ထမင္းလြတ္သြားပါတယ္။
အညာသားလက္ရာ အညာပဲေၾကာ္ရြရြေလး...:)
ေၾကာ္တာကေတာ့အရင္ဆံုးပဲကိုက်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါတယ္။အရည္အနည္းငယ္ပဲက်န္တဲ႔အထိျပဳတ္ျပီးအေအးခံထားပါတယ္။ျပီးေတာ့ဆန္မႈန္႔သင့္ေတာ္ယံု၊ပဲမႈန္စတီးဇြန္းတစ္ဇြန္းနဲ႔ဆုိဒါမႈန္႔ထည့္ျပီးသမေအာင္ေမႊပါတယ္။
ပဲျပဳတ္တဲ႔အရည္နဲ႔မရရင္ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ရြာမွာေၾကာ္သလိုခ်င္းအနည္းငယ္ေထာင္းျပီးထည့္
ထားပါတယ္။အဲ႔ဒီေနာက္မီးဖိုေပၚဒယ္အိုးတင္ျပီးပူလာေတာ့ဆီသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးအေစာကပဲျပဳတ္နဲ႔
မုန္႔ႏွစ္ကိုသင့္ေတာ္ရာဇြန္းနဲ႔တစ္ခုခ်င္းစီထည့္၍မီးေအးေအးေလးနဲ႔ၾကြပ္လာသည္အထိေၾကာ္ပါတယ္။
အေၾကာ္နဲ႔တြဲဖက္စားသံုးရန္မန္က်ည္းမွည့္အခ်ဥ္
အခ်ဥ္ရည္ကေတာ့မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေရေဖ်ာ္ျပီးၾကက္သြန္ျဖဴ၊ခ်င္း၊ငရုတ္သီးသံုးမ်ဳိးေရာေထာင္းထားတာနဲ႔ထည့္ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။ဆားနဲ႔အရသာမႈန္႔သင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးနံနံပင္နဲ႔ေဂၚဖီထုပ္ကိုပါးပါးလွီးျပီးထည့္ပါတယ္။
စံပယ္ပန္းေျခာက္ေရေႏြးေလးနဲ႔တြဲဖက္ျပီးေန႔လည္ခင္းအဆာေျပေရေႏြးေသာက္ရတာလည္းတစ္မ်ဳိးေကာင္း
ပါတယ္ဗ်။
လာလည္ရင္းနဲ႔အေၾကာ္လည္းစားေရေႏြလည္းေသာက္သြားၾကအံုးဗ်ာ....။
ေလးစားမႈ႔ျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment