ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ဆိုင္မွာေတာ့လက္နဲ႔ညႊန္ျပျပီးေတာ့မွာတာမုိ႔တခါတေလဟင္းနာမည္မသိပါဘူး။
အခုဟင္းကုိလည္းသူတုိ႔ကေတာ့“မြန္ဂို”လို႔ေခၚတယ္ထင္တာပဲ။နားထဲမွာၾကားမိတာေျပာတာပါ။
ဖဦးထုပ္ဆုိင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကအသီးအရြက္သိပ္မရွိလို႔ဒီဆုိင္ေလးမွာခဏခဏစားျဖစ္တယ္။ဖြင့္တာလည္း
မၾကာေသးေတာ့လက္ရာကလည္းမဆုိးဘူးေျပာရမွာပဲ။အသားငါးဟင္းေတြမ်ားေပမဲ႔အသီးအရြက္
ဟင္းေလးေတြလည္းပါတာမို႔စားရတာအဆင္ေျပပါတယ္။တျခားဆုိင္ေတြထက္ပိုတာကအခ်ဥ္ရည္ပူပူေလး
အခမဲ႔၀န္ေဆာင္မႈေပးတာပါပဲ။အခ်ဥ္ရည္ဆုိတဲ႔အတုိင္းအရည္သီးသန္႔ပါ။ဘာအဖတ္မွမပါပါဘူး။
ဒါေပမဲ႔ေသာက္လို႔ေတာ့ေကာင္းပါတယ္။သူတုိ႔ဟင္းေတြကအခ်ဳိကဲကဲနဲ႔တခါတေလအုန္းႏို႔ေတြေရာျပီး
ခ်က္တာေၾကာင့္ဒီအခ်ဥ္ရည္ေသာက္ေလးခ်ေပးေတာ့စားရတာပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
ဆုိင္ပါ။“Inasa”လို႔ေခၚထင္တာပဲ။အဲ႔ဒီဆုိင္ကထမင္းကိုၾကိဳက္သေလာက္ယူလို႔ရတယ္။အခ်ဥ္ဟင္းရည္
ကလည္းအခမဲ႔၀န္ေဆာင္မႈ႔ေပးတယ္။ေရေႏြထဲကိုမန္က်ည္းခ်ဥ္မႈန္႔ထည့္ျပီးဓာတ္ဗူးနဲ႔ထည့္ေပးထားတာပါ။
တျခားဆိုင္ေတြမွာမရလို႔တခါတေလအတန္းျပီးသြားစားျဖစ္တယ္။စျပီးေရာက္ခါစကအတန္းထဲမွာရလာသမွ်
စိတ္ဖိစီးမႈ႕ေတြ၊ေခါင္းမူးေခါင္းကိုက္တာေတြကိုအဲ႔ဒီဆုိင္ကအခ်ဥ္ရည္နဲ႔ကုစားခဲ႔ပါတယ္။အိပ္ခ်င္စိတ္လည္း
ေပ်ာက္ပါတယ္။အဲ႔လိုထိေရာက္တဲ႔အခ်ဥ္ရည္ပါ။ဒီဆုိင္လည္းလူစည္တာပါပဲ။
လြယ္ပါတယ္။ပဲတီစိမ္း(ပဲပင္ေပါက္လုပ္တဲ႔ပဲ)ကိုဟင္းခ်ဳိခ်က္တာပါ။ပဲကိုႏူးေအာင္းျပဳတ္ျပီးေတာ့ၾကာဇံ
ၾကက္ဟင္းခါးသီး(သို႔မဟုတ္)ၾကက္ဟင္းခါးရြက္နဲ႔ခ်က္တာပါပဲ။အညာကပဲနဲ႔ေခြးေတာက္ရြက္ဟင္းလိုလိုနဲ႔
စားရတာခံတြင္းေတြ႔ပါတယ္။ဆုိင္မွာကေတာ့ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ႏွပ္ခ်က္ခ်က္ထားတာပါ။ေရႊညာသားေလး
ကေတာ့အရည္ေသာက္အေနနဲ႔စားခ်င္လို႔အရည္ေလးနဲ႔ခ်က္ထားပါတယ္။
ဒီႏိုင္ငံမွာထူးျခားတာကၾကက္ဟင္းခါးသီးေတာ္ေတာ္စားၾကပါတယ္။ငါးနဲ႔ေရာခ်က္တာလည္းေတြ႔တယ္။
ဖရံုသီး၊ပဲသီး၊ခရမ္းသီးတုိ႔နဲ႔ေရာျပီးေတာ့လည္းခ်က္တယ္။ၾကက္ဥနဲ႔လည္းေၾကာ္တယ္။အမုန္းဆံုးကေတာ့
ငါးနဲ႔ေရာျပီးအခ်ဥ္ရည္ေသာက္ခ်က္တာပါပဲ။ငါးကို၀ါးေတာ့အရသာကခ်ဥ္၊ၾကက္ဟင္းခါးသီး၀ါးေတာ့ခါး၊
အရည္ေသာက္ေတာ့အခါးအရသာကပိုျပီးခါးနဲ႔ထမင္းစားေတာင္ပ်က္ပါတယ္။ဒါေပမဲ႔သူတုိ႔ကေတာ့အားပါး
တရစားၾကေလရဲ႕။
တုိက္တြန္းပါတယ္။အခါးမၾကိဳက္ရင္ၾကက္ဟင္းခါးရြက္မထည့္ဘဲခ်က္ရင္လည္းပဲဟင္းခ်ဳိအတုိင္း
စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ပဲခြံေလးေတြကမၾကမ္းဘဲစားရတာႏူးညံ့တယ္ဗ်။ၾကက္ဟင္းခါးရြက္အစား၊ၾကက္ဟင္း
ခါးသီးကိုလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။အသီးနဲ႔ဆုိခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးခ်က္တာပိုျပီးစားေကာင္းတယ္။ၾကက္ဟင္းခါးသီး
ကခါးေပမဲ႔ပဲနဲ႔ထိမ္းလို႔လားမသိဘူးတစ္မ်ဳိးစားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ေရႊညာသားေလးကေတာ့ၾကက္ဟင္းခါး
ရြက္နဲ႔အရည္ေသာက္ေလးခ်က္ထားပါတယ္။ငါးေျခာက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔တြဲျပီးစားရတာအေတာ္ေလးထမင္းျမိန္
ပါတယ္။ခ်က္ျဖစ္ေအာင္ခ်က္စားၾကည့္ပါ။အၾကိဳက္ေတြ႔မွာေသခ်ာတယ္ :)
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
2 comments:
က်မကပဲမၾကိဳက္တတ္ဘူး။ ဒါေပမဲ့ပဲဟင္းနဲ ့လိုုက္တဲ့ဟင္းေတြၾကိဳက္ေတာ့ပဲဟင္းကုုိရံဖန္ရံခါခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္ရင္ေတာ့အရြက္တစ္ခုုခုုခတ္မွစားပါတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ၾကိဳက္ေတာ့အရြက္ေတြခ်ည့္ဆည္စားမိမယ္ထင္တယ္အဲလိုုခ်က္ျဖစ္ရင္း း)
အုုိင္အိုုရာ
ဟုတ္တယ္ေနာ္..တခ်ဳိ႕ကပဲဟင္းမၾကိဳက္ၾကဘူး။ေရႊညာသားေလးတုိ႔ၾကေတာ့အညာမွာၾကီးျပင္း
ခဲ႔ရလို႔လားမသိဘူးပဲဟင္းဆုိအေတာ္ၾကိဳက္တယ္။မိုးဦးက်ဆုိရင္ေန႔လည္စာမွာပဲဟင္းခ်ဳိတစ္
ခြက္ကအျမဲတမ္းပါတာေလ။မုိးဦးက်ႏုတတ္တဲ႔အရြက္ေလးေတြေရာျပီးခ်က္တာကိုသေဘာက်တယ္။ပဲမၾကိဳက္ေတာ့လည္းအရြက္ေလးကိုေရြးျပီးစားသြားေနာ္...လာလည္တဲ႔အတြက္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်...:)
Post a Comment