ဒီတစ္ခါေတာ့ငရုတ္ရြက္ကိုပိႏၷဲသီးနဲ႔ပဲသီးပါေရာျပီးေၾကာ္စားပါတယ္။အရသာဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္ဗ်ာ။
ခ်က္ရတာလည္းလြယ္ပါတယ္။အရင္ဆံုးၾကက္သြန္နီတစ္လံုးဆီသတ္ျပီးပိႏၷဲသီးကိုေရေဆးထည့္ပါတယ္။ဆား၊အရသာမႈန္သင့္ေတာ္ယံုထည့္
ျပီးေတာ့ဒယ္အုိးကိုအဖံုးဖံုးျပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔ထားပါတယ္။အဲ႔ဒီေနာက္ပဲသီးကိုအေနေတာ္အရြယ္ေလးေတြျဖတ္ျပီးထည့္ပါတယ္။
ရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးငါးမိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထားျပီးေနာက္ဆံုးမွာငရုတ္ရြက္အုပ္ျပီးဒယ္အုိးကိုမီးဖိုေပၚကခ်ပါတယ္။
ဒီဟင္းနဲ႔တြဲဖက္စားသံုးဖုိ႔အတြက္ကေတာ့အခ်ဥ္ရည္ေသာက္၊ငါးေျခာက္ေၾကာ္စတဲ႔အမယ္ေလးမ်ားနဲ႔လိုက္ဖက္ပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္ေသာက္တစ္ခြက္ရယ္ငါးေျခာက္ကိုၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ေၾကာ္ထားတာေလးပါတြဲဖက္သံုးေဆာင္လိုက္ရင္
ေဆြမ်ဳိးေမ႔သြားမွာေသခ်ာပါတယ္။
ငါးေျခာက္ကိုၾကက္သြန္နီအစိုနဲ႔ၾကက္သြန္ျမိတ္ပါေရာျပီးငရုတ္သီးစပ္ေၾကာ္ထားတာပါ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကခ်ဳိခ်ဳိေလးနဲ႔စားရတာတစ္မ်ဳိးအရသာရွိပါတယ္။
အားလံုးက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ျပီးေဘးဘယာကင္းကြာၾကပါေစဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment