ျမန္မာကုန္ပစၥည္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားရသလိုျမန္မာလူမ်ဳိးေတြအမ်ားစုရွိတဲ့ေစ်းမွာတစ္ႏိုင္ေလးခ်က္ေရာင္းတဲ့
မြန္မုန္႔ဟင္းခါးစားရတာတကယ့္ျမန္မာ့အနံ႔အရသာနဲ႔ငွက္ေပ်ာအူပဲေၾကာ္ပါ ပါေတာ့စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
အလုပ္သမားေတြအလုပ္ပိတ္ရက္ေက်ာင္းသားေတြေက်ာင္းပိတ္ရက္မ်ဳိးသူ႔ဆုိင္ေလးကျမန္မာေတြနဲ႔စည္ကား
ေနတယ္။ဆိုင္ဆုိလို႔သိပ္အၾကီးၾကီးမဟုတ္ဘူးေစ်းတြင္းထဲမွာဆုိေတာ့ေစ်းတြင္းလမ္းေဘးမွာေရာင္းတာ။
တစ္ပြဲကိုဘတ္သံုးဆယ္ေပးရတယ္။ငွက္ေပ်ာအူနဲ႔ပဲေၾကာ္ပါတာနဲ႔တင္စားေပ်ာ္ပါတယ္။ျမန္မာအစားအစာကို
တမ္းတတဲ့အခါသြားစားျဖစ္တယ္။
တို႔စရာ ေပါက္ပန္းျဖဴပြင့္ျပဳတ္၊ ရံုးပတီသီး ၾကက္သြန္ျမိတ္ နံနံပင္
သူတုိ႔ကေတာ့ ကိုယ္မစားဖူးတဲ့အသီးအရြက္ေတြ အစိမ္းလိုက္တုိ႔စားၾကတာ
သူ႔ထက္စပ္တာေတာင္သူ႔ေလာက္မစပ္ဘူးလို႔ေျပာရမည့္ထိုင္းငါးပိရည္
ျမင္ရင္မစားဘဲမေနႏိုင္ဘူးစပ္မွန္းလည္းသိတယ္ စားလို႔လည္းေကာင္းေတာ့ဆိုင္မွာျမင္ရင္
လက္ညိွဳးထိုးမိေရာ။စားျပီးရင္ႏွာရည္ေရာေခၽြးေရာထြက္။စားရတဲ့အေၾကာင္းကလည္း ကိုယ့္ဒုကၡနဲ႔ကိုယ္မို႔
Lab ကစုေပါငး္နားေနခန္းမွာအဲယားကြန္းကႏွစ္လံုးတတ္ထားတာ။တခ်ဳိ႕စက္ေတြလည္းထားေတာ့ မနက္လူေရာက္တာနဲ႔အဲယားကြန္းဖြင့္ညေနျပန္ခ်ိန္အထိေတာင္စက္ေတြဖြင့္ထားတာရွိရင္တညလံုးဖြင့္
ကိုယ္ကလူလုပ္တဲ့အေအးဒဏ္ကိုဘယ္လိုမွမခံႏိုင္ေတာ့အခန္းထဲမွာဆုိကိုယ့္အတြက္ကအျမဲတမ္း ေဆာင္းရာသီပဲ။အေႏြးထည္နဲ႔ေနရတာ။ေန႔လယ္စာစားခ်ိန္ဆိုလူကေအးေနျပီ ထမင္းဆုိင္ေရာက္ေတာ့ အေအးကိုအပူနဲ႔ကုတဲ့အေနနဲ႔ဒီငါးပိရည္စပ္စပ္ကိုမွာစားလိုက္ရင္ေခၽြးျပန္ေရာ။အဲ့ဒါေၾကာင့္ခဏခဏ
စားျဖစ္တာ။သူတုိ႔ထည့္တာလည္းငရုတ္သီးအျပင္ငရုတ္ေကာင္းလည္းပါေသးတယ္။
ဒီဟင္းဝယ္တဲ့ဆုိင္မွာအျမဲတမ္းစားေနက်ဆုိေတာ့ မွတ္မိေနလို႔လားမသိဘူး ဟင္းပါဆယ္ဝယ္ရင္ အမ်ားၾကီးထည့္ေပးတာ။ဒီငါးပိရည္ဆုိလည္းကိုယ္ကတစ္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းေလာက္ပဲလိုခ်င္တာ သူကအမ်ားၾကီးထည့္ေပးေတာ့တစ္ေယာက္ထဲ မကုန္ေတာ့ဘူး။
ေနာက္ရက္မွာတျခားအသီးအရြက္ေတြနဲ႔ေရာျပီးခ်က္ေတာ့ဟင္းအသစ္ေတြထြက္လာေရာ။
ငါးပိရည္လက္က်န္ကို ေပါက္ပန္းျဖဴပြင့္ခရမ္းသီး ခရမ္းကေဆာ့သီးေတြေရာျပီး
အစပ္ေျပေအာင္ခ်က္ထားတာ။အဲ့လိုေရာလိုက္ေတာ့လည္းအစပ္ေပါ့ျပီးစားလို႔ေကာင္းျပန္ေရာ း)
သူတုိ႔စကားေျပာရင္လွ်ာကေပါ့ပါးသြက္လက္ေနတာဒီအစပ္ေတြစားတဲ့အစြမ္းေၾကာင့္ျဖစ္ႏိုင္တယ္။ ကိုယ္ေတြကေတာ့အခုထိသူတုိ႔ေလယူေလသိမ္းကိုလိုက္မမီေသးဘူး။
ဟင္းခြက္ေတြၾကည့္ျပီးေခၽြးျပန္သြားၾကမယ္ထင္တယ္ဗ်ာ။အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။
လာေရာက္လည္ပတ္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
0 comments:
Post a Comment