အခုေနာက္ပိုင္းေရာဂါတစ္ခုလိုျဖစ္ေနတာကဟင္းခြက္မ်ားဓာတ္ပံုရိုက္မွတ္တမ္းတင္ျခင္းပါ။ဘာပဲခ်က္ခ်က္မစားခင္ေတာ့
ကင္မရာေလးဆြဲျပီးမွတ္တမ္းတင္ထားလိုက္တယ္။စက္ထဲေနရာလြတ္မက်န္လို႔စစ္လိုက္ျပီဆုိဟင္းခြက္ပံုကမ်ားမ်ားရယ္။
ဘာရယ္မဟုတ္ဘူးတခ်ဳိ႕ဟင္းေလးေတြက်ေတာ့လည္းပံုျမင္တာနဲ႔ဘာေတြဘယ္လိုထည့္ခ်က္လဲဆုိတာကိုယ့္မွတ္ဥာဏ္နဲ႔
မွတ္မိေအာင္သိမ္းထားျဖစ္တာပါ။ေနာင္တစ္ခ်ိန္ျပန္ၾကည့္ရင္အမွတ္တရလည္းျဖစ္က်န္ရစ္တာေပါ့။
ကင္မရာေလးဆြဲျပီးမွတ္တမ္းတင္ထားလိုက္တယ္။စက္ထဲေနရာလြတ္မက်န္လို႔စစ္လိုက္ျပီဆုိဟင္းခြက္ပံုကမ်ားမ်ားရယ္။
ဘာရယ္မဟုတ္ဘူးတခ်ဳိ႕ဟင္းေလးေတြက်ေတာ့လည္းပံုျမင္တာနဲ႔ဘာေတြဘယ္လိုထည့္ခ်က္လဲဆုိတာကိုယ့္မွတ္ဥာဏ္နဲ႔
မွတ္မိေအာင္သိမ္းထားျဖစ္တာပါ။ေနာင္တစ္ခ်ိန္ျပန္ၾကည့္ရင္အမွတ္တရလည္းျဖစ္က်န္ရစ္တာေပါ့။
ဒါေၾကာင့္ဒီတစ္ခါေတာ့ပံုေတြစုေပါင္းျပီးေတာ့အမ်ားၾကီးျဖစ္ေအာင္တင္ေပးလိုက္တယ္ဗ်ာ။ျမင္ရတဲ့သူေတြကိုဒုကၡေပးတာ
ေတာ့မဟုတ္ရပါဘူးေနာ္။ဒီထဲမွာေရာက္သြားရင္စက္ထဲမွာတခ်ဳိ႕တ၀က္ဖ်က္ပစ္လို႔ရေအာင္ပါ။
ခ်က္နည္းေလးေတြကလည္းအလြယ္ေလးေတြမို႔အေသးစိတ္မေရးေတာ့ပါဘူး။သိခ်င္တဲ့ဟင္းခ်က္နည္းကိုဟင္းနာမည္နဲ႔
စာခ်န္ထားခဲ့ႏိုင္ပါတယ္။က်ေနာ္ခ်က္နည္းအတုိင္းျပန္မွ်ေ၀ေပးပါ့မယ္။ပံုေတြမ်ားလို႔တစ္ၾကိမ္းတည္းခ်က္တာမထင္ပါနဲ႔
တစ္ေန႔စာတစ္မ်ဳိးပါပဲတခါတေလႏွစ္ရက္ေလာက္စားရပါတယ္ :)
ေန႔လယ္ခင္းအဆာေျပဗူးသီးေၾကာ္နဲ႔ေရေႏြးၾကမ္း
ျမန္မာျပည္အလြမ္းေျပမုန္႔ဟင္းခါး
ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္
ၾကက္သားခ်ဥ္စပ္ခ်က္
ဗူးညႊန္႔ဖရံုပြင့္ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေၾကာ္
အညာေျပာင္းဖူးေၾကာ္
ငါးကန္စြန္းရြက္အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ (ငါးဆီနီဂမ္ ဖိလစ္ပိုင္စတုိင္)
ညေနစာ ၾကာဇံေၾကာ္နဲ႔အခ်ဥ္သုပ္
ၾကာဇံေၾကာ္နဲ႔တြဲဖက္စားသံုးလို႔အဆင္ေျပလွတဲ့မုန္လာခ်ဥ္သုပ္
ငါးေၾကာ္တစ္ပိုင္းနဲ႔ငါးနီတူငရုတ္သီးစပ္ေၾကာ္
ပုစြန္ေကြးနဲ႔သီးစံုေၾကာ္
ၾကက္သားေခၚရခါးသီးဆီလည္ေရလည္ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္သုပ္နဲ႔တြဲဖက္
ငွက္ေပ်ာဖူးအုန္းႏို႔ (ဖိလစ္ပိုင္စတုိင္)
အျမဲတမ္းလာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အြန္လို္င္းမိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကိုေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္ဗ်ာ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုရာဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုရာဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစ။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
4 comments:
ခ်က္နုိင္လုိက္တာေနာ္။
အားလံုုးသားရည္ယိုုသြားပါတယ္ရွင္။
ဖိလစ္ပုုိင္စတုုိင္ငွက္ေပ်ာဖူးဟင္းလည္း စိတ္၀င္စားစရာဘဲ။
ဗူးညြန္ ့နဲ ့ဖရုုံပြင့္ ဟင္းေတြ ့ေတာ့ အားက်မနာလိုုျဖစ္မိ။ း)
အုုိင္အိုုရာ
ေဆာရီး။ သြားရည္ယိုု..လိုု ့ေရးမွမွန္မယ္ထင္တယ္။
အုုိင္အိုုရာ
အစ္မအိုင္အိုရာ...ငွက္ေပ်ာဖူးဟင္းက အုန္းႏို႔ပါတာေလးပဲထူးျခားတယ္
တခ်ဳိ႕ဆိုင္ေတြကေတာ့၀က္သားအဆီအေခါက္ကိုေသးေသးေလးေတြထည့္
တာေတြ႔တယ္။သူတုိ႔ကအသားမပါစားမရတဲ့လူမ်ဳိးေတြမို႔ဟင္းတုိင္းအသားလြတ္တာ
ခပ္ရွားရွားရယ္ :) ျမန္မာစတုိင္ေၾကာ္ခ်က္ေလးထဲကိုအုန္းႏို႔ထည့္ျပီးခ်က္တာပါပဲ
စားရတာပိုဆိမ့္တာေပါ့ဒီမွာေတာ့အုန္းသီးကေပါေတာ့ဟင္းထဲကိုအုန္းသီးထည့္
ခ်က္ၾကတယ္။ပိန္းရိုးေျခာက္ကိုအုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္တယ္၊ပိႏၷဲသီးစိမ္းကိုအုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္တယ္
အုန္းႏို႔ပါေတာ့အဆိမ့္အရသာနဲ႔တစ္မ်ဳိးစားလို႔ေကာင္းတာေပါ့... :)
ဗူးညႊန္႔ကေတာ့သံုးႏွစ္အတြင္းတစ္ၾကိမ္ပဲစားခြင့္ၾကံဳပါတယ္ဗ်ာ... :)
အျမဲတမ္းလာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
Post a Comment