ဒီတစ္ခါေတာ့ခ်က္ရတာလြယ္ကူျပီးထမင္းျမိန္ေစတဲ့ခရမ္းသီးအစပ္ခ်က္ပံုေလးမွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
သတ္မွတ္ခ်က္ရယ္လို႔အတိအက်မထားဘဲခ်က္ခါနီးအခ်ိန္မွာေပၚလာတဲ့စိတ္ကူးကိုအေျခခံျပီးခ်က္ျပဳတ္တာမို႔ပါ၀င္ပစၥည္း
အတိအက်ေတာင္းရင္ပမာဏကိုခန္႔မွန္းရတာခက္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္က်ေနာ္ေရးတဲ့အစားအေသာက္ပို႔စ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမွာ
ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္ကိုအေသးစိတ္ေရးတာရွားပါတယ္။ဒါေပမဲ့ကိုယ့္စိတ္ကူးနဲ႔ကိုထည့္ခ်င္တာထည့္ခ်က္လို႔
စားတဲ့အခါအဆင္ေျပတာရွိသလိုမေျပတာမ်ဳိးလည္းရွိတတ္ပါတယ္။
ဒီဟင္းထဲမွာပါတာေတြကေတာ့ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး၊ခ်င္းလက္တဆစ္အရြယ္၊ရွမ္းၾကက္သြန္ျဖဴသံုးမႊာ
ငရုတ္သီးစိမ္းသံုးေတာင့္အားလံုးကိုေရာျပီးလက္လွည့္ၾကိတ္စက္နဲ႔ၾကိတ္ပါတယ္။
မီးဖိုေပၚဒယ္အုိးတင္ျပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ဆီပူလာေတာ့နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီးအေစာကၾကိတ္ထားတဲ့အေရာကိုထည့္၍
ဆီသတ္ပါတယ္။အေပၚ့အငန္အတြက္ငါးပိအနည္းငယ္နဲ႔ဆားသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးက်က္သြားေတာ့မွ
ေလးစိတ္ခြဲထားတဲ့ခရမ္းသီးပု၀ိုင္း၀ိုင္းေလးေတြကိုထည့္ပါတယ္။ခရမ္းသီးအရွည္ေတာင့္မ်ားနဲ႔လည္းခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးထည့္ျပီးေရအနည္းငယ္နဲ႔ဆယ္မိနစ္ခန္႔ဒယ္အိုးဖုံးအုပ္ျပီးခ်က္လိုက္ရင္စားလို႔ေကာင္းတဲ့ခရမ္းသီးအစပ္ခ်က္
ဟင္းတစ္ခြက္ရပါျပီ။ဟင္းအုိးခ်ခါနီးမွာနံနံပင္ရွိရင္ထည့္လိုက္ပါ။ခရမ္းသီးအစပ္ခ်က္ဟင္းကိုထမင္းပူပူေလးနဲ႔
ငါးပိေကာင္ကင္ေလးတြဲျပီးေလြးလိုက္ရရင္ျဖင့္အာဂပါးစပ္လူျဖစ္က်ဳိးနပ္ေပေပါ့လို႔ေျပာႏိုင္မွာေသခ်ာပါတယ္။
အသားသိပ္မစားတဲ့သူေတြအတြက္သင့္ေလ်ာ္တဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။အကုန္အက်လည္းသက္သာ
ခ်က္ျပဳတ္ရတာလည္းလြယ္ကူက်န္းမာေရးနဲ႔လည္းညီညြတ္တဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္တာမို႔အဆင္ေျပရင္
ခ်က္စားၾကည့္ပါလို႔တုိက္တြန္းပါရေစဗ်ာ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။အျမဲတမ္းလာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္း
ေက်းဇူးတင္ရွိေၾကာင္းပါဗ်ာ။
အစဥ္ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
1 comments:
စားခ်င္စရာေလးပါရွင္။
အုုိင္အိုုရာ
Post a Comment