ဖရံုပြင့္
တေန႔ကအျပင္သြားရင္းဟင္းခ်က္စရာေတြေပါတဲ႔ဘူတာဘက္ေရာက္လို႔ေစ်းထဲမွာဖရံုပြင့္နဲ႔ေပါက္ပန္းျဖဴ
ပြင့္ေတြေရာင္းေနတာေတြ႔လို႔နည္းနည္းစီ၀ယ္လာခဲ့တယ္။မစားရတာလည္းၾကာလို႔သူတုိ႔ႏွစ္မ်ဳိးကိုေပါင္း
ျပီးခ်ဥ္စပ္ဟင္းတစ္ခြက္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ေပါက္ပန္းျဖဴပြင့္
အရင္ကေတာ့မန္က်ည္းသီးစိမ္းနဲ႔ခ်က္ဖူးတယ္။အခုကေတာ့ခေနာကထုတ္တဲ့မန္က်ည္းသီးမႈန္႔အနည္း
ငယ္ထည့္ျပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ႔ခ်က္ထားပါတယ္။အရင္ဆံုးခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးလံုးကိုေရေဆးျပီးဒယ္
အိုးထဲကိုပါးပါးလွီးထည့္ပါတယ္။ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္တစ္လံုး၊ငါးပိလက္တစ္ဆစ္ခန္႔၊ဆား၊နႏြင္းနဲ႔ဆီ
အနည္းငယ္ထည့္ျပီးလံုးပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ျဖစ္သြားေတာ့ေဆးေၾကာသန္႔စင္ထားတဲ့ဖရံုပြင့္နဲ႔
ေပါက္ပန္းျဖဴပြင့္ကိုထည့္ျပီးအဖံုးအုပ္ထားပါတယ္။မန္က်ည္းသီးမႈန႔္အနည္းငယ္ထည့္ျပီးေမႊပါတယ္။
ရံုးပတီသီးငါးေတာင့္ကိုသင့္ေတာ္ယံုအပိုင္းေလးေတြပိုင္းျပီးထည့္ပါတယ္။ငရုတ္သီးစိမ္းခ်ဳိးထည့္ပါတယ္။
ေရစပ္စပ္ေလးက်န္ေအာင္ထားျပီးခ်ခါနီးမွာနံနံပင္အုပ္လိုက္ပါတယ္။ပင္စိမ္းရြက္ရွိရင္နံနံပင္အစားသံုး
လို႔အဆင္ေျပပါတယ္။
ဖရံုနဲ႔ေပါက္ပန္းျဖဴပြင့္ခ်ဥ္စပ္ဟင္း
ခ်ဥ္စပ္ဟင္းနဲ႔ငါးေျခာက္မီးဖုတ္ဒါမွမဟုတ္အသားေၾကာ္တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔တြဲဖက္ျပီးစားလို႔အဆင္ေျပပါတယ္ဗ်ာ။
က်ေနာ္ကေတာ့ထမင္းပန္းကန္ထဲမွာဟင္းကိုပံုၾကက္သြန္နီဥတစ္လံုးကိုေလးစိတ္ခြဲထားတာေလးျမွဳပ္ျပီးအိမ္မွာစားသလိုပဲအားပါတရနယ္စားလိုက္ပါတယ္။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူး
အထူးတင္ပါတယ္။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
3 comments:
အေမရိကားမွာ ဖရံုုသီးေပါသေလာက္ ဖရံုုရြက္ တုုိ ့အပြင့္တုုိ ့မရွိဘူး။
ကယ္လီဖုုိးနီးယားမွာေတာ့ ရပါတယ္ေလ။
ေပါက္ပန္းျဖဴပြင့္ ေတာ့ ဗီယက္နမ္ေတြ ေရာင္းလိုု ့စားရတယ္။
ျပီးခဲ့တဲ့တပါတ္ႏွစ္ပါတ္ေလာက္ကေတာင္သုုပ္စားလိုုက္ေသးတယ္။
စားေကာင္းမဲ့ပံုုဘဲ ခ်က္ထားတာေလးက။
အုုိင္အိုုရာ
ဒီမွာလည္း ဖရံုရြက္မစားၾကဘူး အသီးနဲ႔အပြင့္ကေတာ့အျမဲတမ္းလိုလိုရတယ္။
ေပါက္ပန္းျဖဴလည္းအပြင့္ပဲစားၾကတယ္။ ဒါနဲ႔ဘယ္လုိသုပ္စားလဲအစ္မ :) ေပါက္ပန္းျဖဴပြင့္တ၀က္က်န္ေနေသးတယ္...။
အျမဲလာလည္တဲ႔အတြက္ေက်းဇူးပါဗ်...ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
ျမန္မာအသုုပ္ေတြအတုုိင္းဘဲေပါ့။
အပြင့္ကိုုျပဳတ္ျပီးေရညွစ္ပါးပါးလွီး။ ျပီးေတာ့ထံုုးစံအတုုိင္းပဲမွုုန္ ့ထဲ့၊ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းထဲ့။ ပုုစြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ေလးထဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီခ်က္ထဲ့ ။ဆားေလးထဲ့ သုုပ္လုုိက္တာဘဲ။ ေျမပဲၾကိဳက္ရင္ ပဲမွုုန္ ့အစားေျမပဲေလးေထာင္းထဲ့ေပါ့။ ဒိုု ့ကေတာ့ ေျမပဲသိပ္မၾကိဳက္လိုု ့ပဲမွုုန္ ့နဲ ့သုုပ္တာမ်ားတယ္။ စိမ့္စိမ့္သက္သက္ေလးေပါ့။
အခ်ဥ္ထဲ့ခ်င္ရင္ သံပုုရာသီး တုုိ ့ၾကက္သြန္စိမ္းတုုိ ့ျငဳတ္သီးစိမ္းတုုိ ့ထပ္ထဲ့ေပါ့။
သေဘၤာပြင့္သုုပ္လုုိမ်ဳိးဘဲအရသာေလးက။
ေရႊညာသားေလးက အညာစာေတြၾကိဳက္ေတာ့ အဲလိုုသုုပ္စားရင္ၾကိဳက္မွာပါ။
အုုိင္အိုုရာ
Post a Comment