အညာသားလက္ရာ ထိုင္း Green curry
ေရႊညာသားေလးပထမဆံုးခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ထိုင္းဟင္းတစ္မ်ဳိးပါ။Labမွာထိုင္းသူငယ္ခ်င္းမတစ္ေယာက္ခ်က္ေကၽြးတုန္းကမွတ္ထားတဲ႔နည္းပါ။နည္းဆုိတာထက္ ready made ဟင္းအႏွစ္ထုပ္ကိုသံုးျပီးခ်က္
တာဆုိေတာ့သိပ္မခက္ခဲပါဘူး။ျဖည့္စြက္အေနနဲ႔ၾကက္သား၊ခရမ္းသီးနဲ႔မွ်စ္ကိုေရာထည့္လိုက္တာပါပဲ။
က်ေနာ္ကေတာ့မွ်စ္အစားမိႈကိုထည့္ခ်က္ထားပါတယ္။ဟင္းအႏွစ္ထုပ္တစ္ထုပ္၀ယ္ျပီးျဖည့္စြက္ခ်က္ျပဳတ္
လိုက္ေတာ့ခ်ဳိဆိမ့္ဆိမ့္အရသာနဲ႔ထိုင္းဟင္းတစ္ခြက္ျပီးသြားပါတယ္။
ထည့္ျပီးေဖ်ာ္ထားလို႔စားရတာအေတာ္ေလးကိုေကာင္းပါတယ္။တစ္ေယာက္ထဲဆုိေတာ့တစ္ခါက်ဳိသံုးေလး
ရက္မကစားရပါတယ္။မိတၳီလာမွာေက်ာင္းတက္တုန္းကခဏခဏစားရတဲ႔ငါးပိရည္က်ဳိေဖ်ာ္နည္းအတိုင္း
အတတ္ႏိုင္ဆံုးတူေအာင္ၾကိဳးစားေဖ်ာ္ထားပါတယ္။အရင္ဆံုးငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီးက်ဳိထားပါတယ္။
အဆာပလာအတြက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး၊ၾကက္သြန္ျဖဴသံုးမႊာ၊ငရုတ္သီးစိမ္း(၇)ေတာင့္၊ၾကက္သြန္နီအရြယ္
ေတာ္တစ္လံုးနဲ႔သံပုရာႏွစ္စိတ္လိုပါတယ္။
အညာသားလက္ရာ ငါးပိရည္က်ဳိ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔အခြံခြာထားတဲ႔ၾကက္သြန္နီအရြယ္ေတာ္တစ္လံုးကိုပန္းကန္ျပားအေသးထဲမွာထည့္ျပီးမီးဖိုကေပါင္းေခ်ာင္ထဲမွာခုနစ္မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါတယ္။အထက္မီးေအာက္မီးနဲ႔မို႔မီးဖုတ္
ထားသလိုပါပဲ။အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္မီးဖုတ္ထားတဲ႔အဆာပလာေတြထဲကခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုငါးပိရည္
ေဖ်ာ္မည့္ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ျပီးဇြန္းနဲ႔ေခ်၊ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းကိုေတာ့ဓားျပားရိုက္ျပီးထည့္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ဓားနဲ႔ႏုတ္ႏုတ္စင္းထည့္ပါတယ္။ငရုတ္ဆံုရွိရင္အားလံုးေရာေထာင္းလိုက္ယံုပါပဲ။
ခံတက္ခ်ဥ္၊ဂ်ဴးျမစ္၊ဘရိုကိုလီနဲ႔ေဖာက္ခ်ည္ပိုးရြက္တုိ႔စရာ
ျပီးသံပုရာသီးစိတ္ကိုညွစ္ထည့္လိုက္ပါ။သံပုရာရည္ကအငံကိုထိန္းလိုက္တာမို႔ငါးပိရည္က်ဳိကသိပ္မငန္ပဲ
စားရတာတစ္မ်ဳိးေကာင္းပါတယ္။အတုိ႔ကေတာ့လက္တည္ခ်ဥ္၊အသီးအရြက္ျပဳတ္၊အစိမ္းစားလို႔ရတဲ႔အသီး
အႏွံနဲ႔တြဲဖက္ျပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
အရြက္နဲ႔တြဲဖက္ျပီးစားပါတယ္။ခံတက္ခ်ဥ္နဲ႔ဂ်ဴးျမစ္ကျမန္မာဆုိင္မွာေတြ႔လို႔၀ယ္ခဲ႔တာပါ။ထမင္းပူပူရယ္၊
ထိုင္းဟင္းဆိမ့္ဆိမ့္ေလးရယ္ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႔တြဲဖက္ျပီးစားရတာအရသာတစ္မ်ဳိးပါပဲ။
အဆင္ေျပရင္လုပ္စားၾကည့္ပါလို႔တုိက္တြန္းပါရေစဗ်ာ။အသားဟင္းေတြအျမဲတမ္းစားရလို႔ျငီးေငြ႔တဲ႔အခါ
လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႔အခုလိုဟင္းစပ္ေလးေတြကထမင္းျမိန္ေစပါတယ္။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေရႊညာသားေလမွေမတၱာပို႔သပါတယ္ဗ်ာ။လာလည္
ၾကတဲ႔အတြက္အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
2 comments:
ငါးပိရည္နဲ ့အဲလိုုတုုိ ့စရာဆုုိထုုိင္းဟင္းကုုိ လွည့္မၾကည့္ေတာ့ဘူး ဒိုု ့ကေတာ့။
အုုိင္အိုုရာ
ဟုတ္တယ္အစ္မေရ...က်ေနာ္လည္းအဲ့ဒီဟင္းခြက္ဘက္ကိုလက္ကသိပ္မေရာက္
ျဖစ္ဘူး...ငါးပိရည္နဲ႔အတုိ႔အျမွဳပ္နဲ႔တင္အဆင္ေျပေနတာ...
အျမဲတမ္းလာလည္လို႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ....ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ...:)
Post a Comment