ၾကက္ေတာင္ပံခ်ဥ္စပ္ေသာက္ဆမ္း
ေက်ာင္းကအျပန္အျမန္ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။စိတ္ကူးတည့္ရာေတြထည့္ရင္းနဲ႔စားလို႔ေကာင္းအဆင္ေျပတာေၾကာင့္ခ်က္နည္းေလးမွ်ေ၀ေပးခ်င္လို႔တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ဗ်ာ။
ပါ၀င္တာေတြကေတာ့ၾကက္ေတာင္ပံအလယ္ပိုင္း(၆)ခု၊အာလူးအေသးႏွစ္လံုး၊မုံညွင္းတစ္ပင္၊ၾကက္သြန္နီ
တစ္လံုး၊ခ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္စီ၊ငရုတ္သီးစိမ္းသံုးေတာင့္၊ခေနာကထုတ္တဲ႔မန္က်ည္းသီးမႈန္႔နဲ႔
ပဲပုတ္အနည္းငယ္ထည့္ျပီးခ်က္ထားပါတယ္။
အရင္ဆံုးၾကက္သားကိုေရးေဆးျပီးခ်က္မည့္အိုးထဲမွာထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ခ်င္းကိုဓားျပားရိုက္ျပီးထည့္
ငါးပိ၊ဆား၊နႏြင္း၊အရသာမႈန္႔နဲ႔ဆီသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးၾကက္သားေတြမာသြားေအာင္လံုးလိုက္ပါတယ္။
လံုးတဲ႔ေရခမ္းျပီးၾကက္သားေတြမာလာေတာ့ဆူျပီးသားေရေႏြးကိုအိုးတစ္၀က္ေလာက္အထိထည့္ပါတယ္။
ေရေႏြးသံုးတာကျမန္ေစခ်င္လို႔ပါ။ပြက္ေနတဲ႔ဟင္းအုိးထဲကိုၾကက္သြန္နီတစ္လံုးေလးစိတ္ထိုးျပီးထည့္ပါ။
အားလူးအခြံႏႊာျပီးထက္ျခမ္းခြဲထည့္ပါ။ပဲပုတ္မီးကင္ျပီးသားႏွစ္ျပားကိုေခ်ျပီးထည့္ပါတယ္။အခ်ဥ္အရသာ
အနည္းငယ္လိုခ်င္လို႔ခေနာကထုတ္တဲ႔မန္က်ည္းသီးမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီးမီးေအးေအးနဲ႔ပြက္ပြက္ဆူ
ေအာင္တည္ပါတယ္။ဟင္းအုိးခ်ခါနီးမွာငရုတ္သီးစိမ္းကိုပါးပါးလွီးျပီးထည့္ပါတယ္။ေနာက္ဆံုးမွာမုံညွင္း
တစ္ပင္ကိုအေနေတာ္ခုတ္ျဖတ္ထည့္ျပီးဟင္းအုိးကိုမီးဖိုေပၚကခ်ပါ။
ေျခာက္ရွိရင္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ထမင္းပူပူနဲ႔ၾကက္ေတာင္ပံဟင္းရည္ေသာက္ခ်ဥ္စပ္ပူပူကိုငါးပိေထာင္းေလး
ပါေရာျပီးေလြးလိုက္ေတာ့ဘာေျပာေကာင္းမလဲ...ေခၽြးေတြ၊ႏွပ္ေတြပါထြက္ျပီးအခိုးေတြပြင့္သြားတာေပါ့။
ျမန္မာျပည္မွာဆုိရင္ေတာ့ပင္စိမ္းနံ႔ေလးပါအုပ္လိုက္ရရင္အနံ႔ကပိုျပည့္စံုသြားမွာေပါ့..ဒီမွာေတာ့ပင္စိမ္း
မရွိလို႔သတိရေပမဲ႔မထည့္လိုက္ရဘူး။ဒါေပမဲ႔အရသာကေတာ့ေဆြမ်ဳိးေမ႔ေလာက္ေအာင္ေကာင္းပါတယ္။
အလယ္ကပဲပုတ္မီးကင္ဖတ္ေလးကၾကည့္ရတာတစ္မ်ဳိးေလးျဖစ္ေနတယ္ဗ်...:)
ေရႊညာသားေလးကေတာ့ေက်ာင္းအျပန္ဆုိျမန္ျမန္ဆန္ဆန္နဲ႔ပူပူေလာင္ေလာင္ေလးခ်က္ျပီးအခုလိုပဲ
စားျဖစ္တယ္။တစ္ေန႔လံုးေက်ာင္းမွာပင္ပန္းလာသမွ်အစာနဲ႔ကုသလိုက္ေတာ့အခုိးေတြပြင့္ျပီးလန္းဆန္း
သြားတာပဲ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးလိုအင္ဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစလို႔ေရႊညာသားေလးမွဆုေတာင္း
ေမတၱာပို႔သပါတယ္ဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment