spinach
ဒီေန႔သက္သတ္လြတ္အျဖစ္ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္သုပ္နဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးေထာင္းစားျဖစ္ပါတယ္။
Spinachလို႔ေရးထားတာdictionaryမွာရွာၾကည့္ေတာ့ဟင္းႏုႏြယ္လို႔ေတြ႔တာေၾကာင့္ဟင္းႏုႏြယ္
လို႔ပဲေခၚလိုက္တာပါ။အညာကဟင္းႏုႏြယ္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး။
လြယ္လြယ္ေလးနဲ႔အရသာရွိတဲ႔ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္တာရယ္က်န္းမာေရးနဲ႔လည္းညီညြတ္တာရယ္
ေၾကာင့္မၾကာမၾကာစားျဖစ္ပါတယ္။မ်က္ေစ့ေတြကမ်က္မွန္မပါရင္အေ၀းကိုမသည္းကြဲေတာ့လို႔
အရြက္ေတြမ်ားမ်ားစားျဖစ္တာလည္းပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကေတာ့မီးဖိုကေပါင္းေခ်ာင္ထဲမွာ
ပထမဆံုးထည့္ေပါင္းဖူးတာပါပဲ။ခါတိုင္းေတာ့မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ကိုပဲလြယ္လြယ္သံုးျပီးလုပ္စားျဖစ္တာ။
အရင္ဆံုးဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေတြကိုအျမစ္ဖယ္၊ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးအေနေတာ္ျဖတ္ပါတယ္။
ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူမွာထည့္ျပီးႏြမ္းသြားတာနဲ႔ခ်က္ခ်င္းဆယ္ျပီးေရေအးနဲ႔ေဆး၍ေရစစ္ထားပါ။
အရြက္ေတြကႏူးညံ့တာေၾကာင့္အၾကာၾကီးျပဳတ္ဖုိ႔မလိုပါဘူး။
ျပဳတ္ထားတဲ႔ဟင္းႏုႏြယ္ကိုေရကုန္ေအာင္အနည္းငယ္ညွစ္ျပီးသုပ္မည့္ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ပါ။
ေထာင္းထားတဲ့ေျမပဲ(သို႔မဟုတ္)ႏွမ္းတခုခုကိုထည့္ပါ။ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ဆားလိုအပ္သလိုထည့္
ျပီးနယ္လိုက္ရင္အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။ေရႊညာသားေလးကေတာ့ႏွမ္းေရာေျမပဲေရာႏွစ္ခုလံုးအဆင္သင့္
ရွိေနတာေၾကာင့္ႏွစ္မ်ဳိးစလံုးထည့္လိုက္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းအတြက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုေရေဆးထက္ျခမ္းခြဲျပီးပန္းကန္ျပားအေသးထဲ
မွာထည့္၍ငါးမိနစ္ခန္႔ဂက္စ္မီးဖိုမွာပါတဲ႔ေပါင္းေခ်ာင္ထဲမွာထည့္ျပီးေပါင္းလိုက္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္
အၾကီးတစ္မႊာကိုဓားျပားရိုက္ျပီးႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။ပန္းကန္ထဲမွာၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ငရုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔
ရယ္ေပါင္းထားတဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုဆားသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးဇြန္းနဲ႔ေခ်လိုက္ရင္ရပါျပီ။
အသားဟင္းေတြဆီေတြပါတဲ႔ဟင္းေတြစားရလို႔ျငီးေငြ႔တဲ႔အခါအခုလိုမ်ဳိးအသုပ္နဲ႔အေထာင္ေလးေျပာင္း
ျပီးစားရတာထမင္းျမိန္သလိုအခ်ိန္ကုန္လည္းသက္သာလို႔အဆင္ေျပလွပါတယ္။
အားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာျပီးလိုအင္ဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစ။လာေရာက္လည္ပတ္တဲ႔အတြက္
ေရႊညာသားေလးကေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment