မေန႔ကအစ္မတစ္ေယာက္သုေသတနအတြက္ sample သြားယူတာကိုအေဖာ္လိုက္ေပးရင္းနဲ႔မနီလာျမိဳ႕
နဲ႔ႏွစ္နာရီခန္႔ကားစီးရတဲ႔ UPLB(University of Philippines, Los Banos)ကိုေရာက္ခဲ႔ပါတယ္။တကယ့္
တကၠသိုလ္အဂၤါရပ္နဲ႔ျပည့္စံုတဲ႔ေက်ာင္းၾကီးပါပဲ။ရႈခင္းေတြကလည္းလွပသာယာလိုက္တာျပန္ေတာင္မလာ
ခ်င္ေလာက္ေအာင္ပါပဲ။အထူးသျဖင့္ေတာ့သစ္ပင္၀ါးပင္ေတြေပါတာေၾကာင့္ကုိယ့္အညာေဒသကိုျပန္ေရာက္
သြားသလားထင္မွတ္ရပါတယ္။
Sample ယူတဲ႔ေနရာကေက်ာင္း၀န္းထဲမွာပါပဲ။ဒါေပမဲ႔ေက်ာင္းပရ၀ုဏ္ကက်ယ္၀န္းတာေၾကာင့္သစ္ေတာထဲ
ကိုေရာက္ေနသလိုပါပဲ။အပင္ကိုစိတ္၀င္စားသူပီပီျမင္သမွ်အပင္ေတြကိုလိုက္စူးစမ္းရင္းနဲ႔ခရမ္းကေဆာ့ပင္
တစ္ပင္ေတြ႔ပါတယ္။အပင္ေလးကသိပ္မၾကီးေပမဲ႔အသီးေလးေတြသီးေနတာေတြ႔လို႔ခူးခဲ႔ပါတယ္။အရင္တစ္ခါ
ခရမ္းကေဆာ့သီးအေၾကာင္းေရးကတည္းကခရမ္းကေဆာ့သီးဟင္းစားခ်င္ေနခဲ႔တာဒီေန႔ေတာ့ဆႏၵျပည့္၀သြား
ပါတယ္။ျပီးခဲ႔တဲ႔တပတ္ထဲတုန္းကလည္း Manila က Immigration ရံုးကိုေရာက္ေတာ့ရံုးေရွ႕မွာအလွစိုက္
ထားတဲ႔ခရမ္းကေဆာ့ပင္တစ္ပင္ေတြ႔ခဲ႔ပါေသးတယ္။အသီးေတြသီးေနတာလည္းအမ်ားၾကီးပါပဲဒါေပမဲ႔ရံုးေရွ႕
မွာလူအမ်ားနဲ႔ဆုိေတာ့ဒီအတုိင္းပဲထားခဲ႔ရတယ္။
ဒီေန႔ေတာ့ေရႊညာသားေလးစိတ္ၾကိဳက္ခရမ္းကေဆာ့သီးကိုရွိတာေလးနဲ႔ပဲထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ဟင္းတစ္ခြက္
ျဖစ္ေအာင္ဖန္းတီးလိုက္ပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုၾကက္သြန္တစ္လံုးေရာျပီးက်န္တဲ႔ဟင္းခတ္အဆာပလာ
ေလးေတြနဲ႔အရင္ဆံုးဆီသတ္ပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးက်က္ေတာ့ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာထည့္ပါတယ္။
ပုစြန္ေျခာက္အနည္းငယ္ကိုေရစိမ္ေထာင္းျပီးေတာ့ဆီသတ္တဲ႔ထဲထည့္ပါတယ္။ခရမ္းကေဆာ့သီးေလးေတြ
ကိုအညွာေျခြျပီးလြယ္လြယ္ကူကူငရုတ္ဆံုထဲမွာအလံုးကြဲယံုေလးေထာင္းျပီးဆီသတ္တဲ႔အိုးထဲထည့္ပါတယ္။
ငရုတ္ဆံုမွာကပ္ေနတဲ႔ခရမ္းကေဆာ့သီးအေစ့ေလးေတြကိုေရေဆးျပီးေတာ့ဟင္းအုိးထဲထည့္ပါတယ္။
ရွားရွားပါးပါးရတာဆုိေတာ့ႏွေျမာလု႔ိပါ။အဲ႔ဒီေနာက္ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ျပီးခရမ္းကေဆာ့သီးေလးေတြ
က်က္သည္အထိမီးေအးေအးနဲ႔ခ်က္ပါတယ္။ဟင္းအိုးပြက္ေတာ့ငရုတ္သီးငါးေတာင့္ကိုကတ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ျပီး
ထည့္ပါတယ္။နံနံပင္လက္က်န္ရွိေနတာေလးကိုလည္းျဖတ္ထည့္ျပီးအေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔မီးဖိုေပၚကခ်ပါတယ္။
ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ခရမ္းကေဆာ့သီးဟင္းတခြက္ပါ... |
ခရမ္းကေဆာ့သီးနံ႔ေလးေမႊးေနတဲ႔အညာဟင္းေလးတစ္ခြက္ခ်က္တာျပီးသြားေတာ့တြဲဖက္စားဖု႔ိဟင္းခ်ဳိအိုး
တည္ပါတယ္။ဟင္းခ်ဳိအတြက္ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ရွိတာေလးကိုလြယ္လြယ္ပဲခ်က္လိုက္ပါတယ္။ဟင္းအိုးထဲမွာ
ေရအတ၀က္ခန္႔ထည့္ျပီးၾကက္သြန္နီတစ္လံုး၊ငါးပိအနည္းငယ္၊ဆားနဲ႔ၾကက္သားမႈန္႔နည္းနည္းထည့္ျပီးဆူ
ေအာင္တည္ပါတယ္။ဟင္းအုိးပြက္ျပီးၾကက္သြန္နီက်က္သြားေတာ့ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္သင္ထားတာကိုထည့္ပါ
တယ္။ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေလးေတြဟင္းအုိးထဲေရာက္ျပီးခဏၾကာေတာ့ဟင္းအိုးကိုမီးဖိုေပၚမွခ်ပါတယ္။
ခရမ္းကေဆာ့သီးဟင္းနဲ႔တြဲဖက္စားသံုးဖုိ႔အတြက္ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ဟင္းခ်ဳိပူပူေလးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိေတာ့
ဗိုက္ကလည္းဆာလာျပီဗ်ာ။ဒီေန႔ကေတာ့ထမင္းစားလို႔အေတာ္ကိုျမိန္ပါတယ္။မစားရတာၾကာတဲ႔ကေဆာ့သီး
ဟင္းကလည္းစားလု႔ိေကာင္းမွေကာင္းဗ်...ဟင္းခ်ဳိေလးကလည္းပူပူေလးနဲ႔ေသာက္လို႔ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။
ဒီဟင္းခြက္ေလးေတြကေတာ့ေရႊညာသားေလးကိုယ္တုိင္ခ်က္ထားတဲ႔ခရမ္းကေဆာ့သီးအညာခ်က္ေလးနဲ႔
ဟင္းႏုႏြယ္ဟင္းခ်ဳိပူပူေလးပါ။သံုးေဆာင္သြားၾကပါအံုးေနာ္...။အသားဟင္းမပါေပမဲ႔ထမင္းျမိန္ပါတယ္ဗ်...။
ဟင္းႏုႏြယ္ဟင္းခ်ဳိပူပူေလး.... |
အားလံုးေသာမိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္နွမမ်ားစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုအင္ဆႏၵေတြ
ျပည့္၀ၾကပါေစဗ်ာ...။
ေလးစားမႈျဖင့္-
ေရႊညာသားေလး
3 comments:
ဒီေလာက္ေကာင္းတဲ့ဟင္းစားမေကာင္းမွာဘယ္ပူစရာလုုိပါ့မလဲလိုု ့...
မစားရတာၾကာေပါ့....း(
အိုုင္အိုုရာ
စားခ်င္လုိက္တာ... ဟင္းခ်က္ေကာင္းၿပီး အစပ္အဟပ္တည္႔ေအာင္လုပ္တတ္လြန္းတယ္ ကိုအညာသားရယ္
မအိုင္အိုရာ အျမဲတမ္းလာလည္တဲ႔အတြက္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...။
မဆုျမတ္မိုး...ဟင္းခ်က္ေကာင္းတယ္ဆုိလို႔ရယ္..
လာအားေပးတဲ႔အတြက္ရယ္ေက်းဇူးပါဗ်...။
အညာဟင္းေလးေတြနဲ႔အျပင္မွာ
ဧည့္ခံခ်င္တယ္ဗ်ာ...။
Post a Comment