ဒီေန႔ျပီးခဲ႔တဲ႔စေနေန႔က၀ယ္လာတဲ႔ပိႏၷဲသီးကိုျပဳတ္ျပီးေတာ့သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။အရင္ကေတာ့ပိႏၷဲသီးကိုျပဳတ္ျပီး
တုိ႔စရာအျဖစ္စားဖူးတယ္။ဟိုတစ္ခါၾကက္သားနဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ခ်က္စားဖူးတယ္။ဒါေၾကာင့္ဒီတစ္ခါေျမပဲဆံေထာင္း
ျပီးေတာ့ဆီခ်က္နဲ႔သုပ္စားပါတယ္။ဒီမွာကပိႏၷဲသီးကိုလြယ္လြယ္၀ယ္လို႔ရေတာ့အသားသိပ္မစားတဲ႔အညာသား
အတြက္ေတာ့အဆင္ေျပလွတယ္။သုပ္တာကေတာ့အလြယ္တကာ့အလြယ္ဆံုးမုိ႔သုပ္နည္းမေရးေတာ့ပါဘူးဗ်ာ။
ဒါေပမဲ႔ပိႏၷဲသီးျပဳတ္ရင္ေတာ့အေစးေတြကျပဳတ္တဲ႔အုိးမွာကပ္ေနရင္ေဆးလို႔မလြယ္ပါဘူး။ဒါေၾကာင့္ပိႏၷဲသီးျပဳတ္
ျပီးရင္အေစးကပ္ေနတဲ႔ေနရာကိုဆီနဲ႔လူးျပီးငါးမိနစ္ေလာက္ထားလိုက္ပါ။ျပီးရင္ပန္းကန္ေဆးဆပ္ျပာနဲ႔ပြတ္ေဆး
လိုက္ရင္အလြယ္တကူေဆးလို႔အဆင္ေျပပါတယ္။လွီးတဲ႔ဓားကိုလည္းဆီနဲ႔သုတ္ျပီးေတာ့အေစးမကပ္ေအာင္လုပ္
လို႔ရပါတယ္ဗ်ာ။ေအာက္မွာေတာ့ေရႊညာသားေလးသုပ္ထားတဲ႔ပိႏၷဲသီးသုပ္ပံုေလးေတြၾကည့္သြားပါအံုးေနာ္။
ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့အ၀သာစားသြားေနာ္...အားမနာနဲ႔...:):):)
တုိ႔စရာအျဖစ္စားဖူးတယ္။ဟိုတစ္ခါၾကက္သားနဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ခ်က္စားဖူးတယ္။ဒါေၾကာင့္ဒီတစ္ခါေျမပဲဆံေထာင္း
ျပီးေတာ့ဆီခ်က္နဲ႔သုပ္စားပါတယ္။ဒီမွာကပိႏၷဲသီးကိုလြယ္လြယ္၀ယ္လို႔ရေတာ့အသားသိပ္မစားတဲ႔အညာသား
အတြက္ေတာ့အဆင္ေျပလွတယ္။သုပ္တာကေတာ့အလြယ္တကာ့အလြယ္ဆံုးမုိ႔သုပ္နည္းမေရးေတာ့ပါဘူးဗ်ာ။
ဒါေပမဲ႔ပိႏၷဲသီးျပဳတ္ရင္ေတာ့အေစးေတြကျပဳတ္တဲ႔အုိးမွာကပ္ေနရင္ေဆးလို႔မလြယ္ပါဘူး။ဒါေၾကာင့္ပိႏၷဲသီးျပဳတ္
ျပီးရင္အေစးကပ္ေနတဲ႔ေနရာကိုဆီနဲ႔လူးျပီးငါးမိနစ္ေလာက္ထားလိုက္ပါ။ျပီးရင္ပန္းကန္ေဆးဆပ္ျပာနဲ႔ပြတ္ေဆး
လိုက္ရင္အလြယ္တကူေဆးလို႔အဆင္ေျပပါတယ္။လွီးတဲ႔ဓားကိုလည္းဆီနဲ႔သုတ္ျပီးေတာ့အေစးမကပ္ေအာင္လုပ္
လို႔ရပါတယ္ဗ်ာ။ေအာက္မွာေတာ့ေရႊညာသားေလးသုပ္ထားတဲ႔ပိႏၷဲသီးသုပ္ပံုေလးေတြၾကည့္သြားပါအံုးေနာ္။
ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့အ၀သာစားသြားေနာ္...အားမနာနဲ႔...:):):)
အသားသုပ္ေလးလိုလို...ဘာလိုလို...:):) |
အနီးကပ္ရိုက္ခ်က္... |
ပန္းကန္ကၾကီးေနတယ္...:):) |
ပိႏၷဲသီးကခ်ဳိဆိမ့္ဆိမ့္ေလးမို႔ အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္း၊ငါးပိေထာင္းေလးနဲ႔တြဲဖက္စားလို႔အဆင္ေျပပါတယ္။
အသားမပါေပမဲ႔အကုန္အက်သက္သာျပီးထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ဟင္းေလးတစ္ခြက္ပါ။မစားဖူးေသးတဲ႔မိတ္ေဆြ
ညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားသုပ္စားၾကည့္ပါလို႔အၾကံေပးတယ္ေနာ္။စားျပီးရင္တစ္ခါတည္းစြဲသြားမွာေသခ်ာတယ္။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment