အညာပဲဟင္းခ်ဳိ ပူပူေလးပါ
ပန္းသီးေထာင္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး
ဒီေန႔ ကၽြန္ေတာ္ခ်က္စားျဖစ္တာေလးကေတာ့ အညာပဲဟင္းခ်ဳိ၊ ပန္းသီးေထာင္းနဲ႔ ငါးပိရည္ ပါ။ အညာပဲဟင္းခ်ဳိ ဆုိတာက ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူး အိမ္မွာဆုိ ပဲဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ရင္ ေခြးေတာက္ရြက္၊ ဆူးပုပ္ရြက္၊ က်ီးအာရြက္ စတဲ႔ မုိးက်ရင္ ထြက္တတ္တဲ႔ အရြက္ေလးေတြနဲ႔ ေရာေႏွာျပီး ခ်က္တတ္လို႔ အညာပဲဟင္းခ်ဳိလို႔ နာမည္တတ္လိုက္တာပါ။ ခ်က္တာကေတာ့ လြယ္လြယ္ကူကူမို႔ မေျပာေတာ့ပါဘူးေနာ္။ ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့ ပန္းသီးေထာင္း။ အညာမွာဆုိရင္ေတာ့ ပဲဟင္းခ်ဳိခ်က္ရင္ အခ်ဥ္ေထာင္းေလးနဲ႔ တြဲစားတယ္။ ပဲဟင္းနဲ႔လိုက္ဖက္တာေတြကေတာ့ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္း၊ သရက္သီးစိမ္းေထာင္း၊ သရက္ခ်ဥ္သုပ္၊ ငါးပိေၾကာ္၊ ငါးေျခာက္ေၾကာ္၊ စတာေလးေတြနဲ႔ လိုက္ဖက္တယ္ဗ်။ ကၽြန္ေတာ္ဆီမွာေတာ့ အဲ႔ဒါေတြကမရိွလို႔ သရက္သီးနဲ႔မန္က်ည္းသီးစိမ္းအစား ပန္းသီးအစိမ္းေလးေတြကို ေထာင္းထားပါတယ္။ အငန္ကေတာ့ လက္ေဆာင္ရထားတဲ့ ငါးပိရည္က်ဳိထုပ္ က်န္ေနတာေလးကို ေဖ်ာ္လိုက္ပါတယ္။
မပ်စ္မက်ဲ နဲ႔ ေသာက္လို႔အေတာ္ေကာင္းတဲ႔ ပဲဟင္းခ်ဳိ
ပန္းသီးေထာင္းကလည္း မသိရင္ သရက္သီးေထာင္းလိုလိုနဲ႔
ပဲဟင္းခ်ဳိထဲကိုေတာ့ အားလူသံုးေလးလံုး၊ မုန္႔ညွင္းရြက္ နဲ႔ ကန္စြန္းရြက္ နည္းနည္းစီ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ အိမ္ကိုအလြမ္းေျပ ဟင္းေလးေတြခ်က္ျပီး ဒီေန႔စားဖို႔ရာအတြက္ ကိုယ္တုိင္ စိတ္ၾကိဳက္ စီမံခ်က္ျပဳတ္ထားတယ္ဗ်ာ။ လာလည္တဲ႔သူေတြလည္း စားသြားၾကအံုးေနာ္။ ပန္းသီးေထာင္းကေတာ့ အညာမွာ စားလို႔မလြယ္ႏိုင္ဘူး။ ဒီမွာက်ေတာ့လည္း ေပါလိုက္တဲ႔ ပန္းသီးေတြ သရက္သီးေတြက်ေနတာပဲဗ်ာ။ မွည့္လာရင္ စားတဲ႔ သူေတာင္မရိွဘူး။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ပန္းသီးအစိမ္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ေလးလည္း ခ်က္စားတယ္။ အခုဆို ပန္းသီးေတြ ေပါေနျပီဗ်။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ား အတြက္ေတာ့ အဆင္ကိုေျပေနတာပဲဗ်ဳိ႕။ ကဲ ေအာက္မွာ ပံုေလးေတြ တင္ေပးလိုက္တယ္ ကိုယ့္အိမ္လို သေဘာထားျပီး အားမနာတမ္းသာ သံုးေဆာင္သြားၾကဗ်...။
ႏွစ္မ်ဳိးထဲလည္း စားလို႔ျမိန္ပါတယ္ေနာ့...
ဒါေလးကေတာ့ သံုးမ်ဳိးလံုးကို တြဲရိုက္ထားတာ
နယ္ျပီးသားေလးဆုိေတာ့ အဆင္သင့္စားလို႔ရတာေပါ့ဗ်ာ...
အရသာကေတာ့ ေဆြမ်ဳိးေမ႔ေလာက္ရဲ႕
ေဟာ့ဒါေလးက ျမန္မာတုိင္းၾကိဳက္တဲ့ ငါးပိရည္က်ဳိပါ... နံနံပင္ေလးမ်ားပါ ထည့္ထားတယ္..။
အားလံုးပဲ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ...။
8 comments:
ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္းေပါ့ကြယ္။ ပန္းသီးေထာင္းေလးေတာ့ စိတ္ဝင္စားသြားၿပီ။ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာေလးေတြနဲ႔ ထမင္းဝိုင္းကို အလည္ေရာက္ခဲ့တယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
очень вкусно Приятного аппетита
စားခ်င္ပါတယ္ဆိုမွ ....ေနာ္ ဟင့္ဟင့္...:):)
ဝဋ္လည္မယ္ေနာ္အကို ၿပန္ခါနီးၿပီဆိုတိုင္းးးး:P:P
ဒိုု ့လည္းမရမ္းသီးေထာင္းအလြမ္းေျပ ပန္းသီးေထာင္းစားျဖစ္တယ္။ ေကာင္းပါတယ္။ ၾကိဳက္တယ္။ ပဲဟင္းကိုု အရြက္ေတြခပ္ထားရင္ ၾကိဳက္တယ္။
အညာအလြမ္းေျပဆိုေပမယ့္ ကိုယ္ေတြအတြက္လည္း
ေရႊျပည္ၾကီးအလြမ္းေျပ ပါပဲ။
၃ ခြက္လံုးေပါင္းထားတဲ့ ပံုေလးၾကည့္ရံုနဲ႔ ကိုယ့္အိမ္ထမင္းဝုိင္းကိုေတာင္ ျပန္ျမင္ေယာင္မိပါရဲ႕ဗ်ာ။
ထူးဆန္းပါေပ့ ပန္းသီးေထာင္းရယ္...
ဗိုက္ဆာသြားျပီ။ ပန္းသီးစိမ္းကိုေထာင္းတာလား။ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္တို႔ ငါးပိတို႔ေကာထည့္ရေသးလား။
ခင္မင္ေလးစားလ်က္
အန္တီတင့္ေရ...လာေရာက္အားေပးတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။
aungthulin ေရ အရသာရိွတယ္ဆုိလို႔ ၀မ္းသာမိပါတယ္:):)
အိန္ဂ်ယ္ေရ... ျပန္ခါနီးလို႔ရယ္မဟုတ္ပါဘူးေနာ္...။ ပန္းသီးစိမ္းေတြ ေပါတဲ့အခ်ိန္မို႔ စိတ္၀င္စားသူမ်ား ေထာင္းစားႏိုင္ေအာင္ မွ်ေ၀ေပးတာပါ။ ၀ဋ္လည္မွာေတာ့ ေၾကာက္တယ္...:):)
အိုင္အုိရာ... ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲ႔ ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားလည္းေကာင္းတယ္ဗ်၊ ငါးပိေလးနဲ႔ေၾကာ္စားရင္လည္း မရမ္းသီးေၾကာ္ေလးအတိုင္းပါပဲ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္ လွ်ာလည္သြားမယ္...လာေရာက္အားေပးတာကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...။
ကိုျမစ္က်ဳိးအင္းေရ... ေနာက္လည္း ေရႊျပည္ၾကီး အလြမ္းေျပ လာလည္ပါအံုးဗ်ာ...။
ကိုဟန္ၾကည္...ေရႊညာသားေလးလည္း သူမ်ားေတြကို စေျပာတုန္းက အားလံုးက ထူးဆန္းေနၾကတာ။ ဘာရယ္ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး ပန္းသီးပင္ေအာက္ ေရာက္လို႔ ခူးစားရင္းက အခ်ဥ္အရသာေလးေတြ႔လို႔ အညာက သရက္သီးကို သတိရမိရာကေန ပန္းသီးေထာင္းျဖစ္လာတာဗ်...:):)
ေမသိမ့္သိမ့္ေက်ာ္ေရ...ပန္းသီးအစိမ္းကိုပဲ ေထာင္းတာပါ။ ဆိုင္မွာေရာင္းတဲ႔ အစိမ္းေတြေလာက္ေတာ့ အရြယ္မၾကီးပါဘူး။ ေလာက္စာလံုး သာသာေလးေတြဆိုရင္ အေနေတာ္ပါပဲ။ ၾကီးသြားရင္ အခ်ဥ္ဓာတ္ေပါ့သြားတယ္။ ငါးပိတို႔၊ ပုစြန္ေျခာက္တုိ႔ထည့္ရင္ေတာ့ မရမ္းသီးေထာင္းအတိုင္းေပါ့ဗ်ာ။ အခ်ဥ္လည္းေပါ့တာေပါ့။ လုပ္စားၾကည့္ပါေနာ္ အၾကိဳက္ေတြ႔မွာ ေသခ်ာပါတယ္ဗ်ာ...။
အားလံုးပဲ လာေရာက္အားေပးၾကတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ေရႊညာသားေလး...။
Post a Comment