တေန႔က ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။ ပင္လယ္စာ မစားဖူးလို႔ ၀ယ္စားၾကည့္တာ သိပ္မဆိုးပါဘူး။ စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ တစ္ခါမွ မခ်က္စားဖူးေတာ့ ဘယ္လိုခ်က္စားရမွန္း မသိလို႔ စိတ္ထင္ရာ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ေရခဲရိုက္ျပီးသား ၀ယ္ရတာမို႔ အထဲမွာပါတာေလးေတြက တံုးျပီးတစ္ျပီးသားေတြပါ။ အားလံုးကိုေတာ့ နာမည္မေခၚတတ္ဘူး။ ျမင္ဖူးတာေလးေတြကေတာ့ ပုစြန္၊ ေရဘ၀ဲ၊ ဂုံး(ေယာက္သြားလို႔လည္းေခၚတယ္ထင္တယ္)၊ အေကာင္မျမင္ဖူးတဲ႔ ျဖဴတူတူ အပိုင္းေလးေတြလည္း ပါေသးတယ္။ ေရဘ၀ဲကိုေတာ့ အေကာင္ျမင္တာနဲ႔ လူက တြန္႔ခ်င္တယ္။ စားလည္းမစားရဲဘူး။ စားမယ္ၾကံရင္ ေရဘ၀ဲေကာင္ကို ေျပးေျပး ျမင္လို႔ပါ။ ဂံုး ကုိေတာ့ ငယ္ငယ္တုန္းက စားဖူးတယ္။ ကယားျပည္နယ္က ဘီလူးေခ်ာင္းနားမွာ ေနခဲ႔ဖူးလို႔ပါ။ ဘီလူးေခ်ာင္းထဲမွာက ဂံုး ေတြ အေတာ္ေပါတယ္။ က်န္တာေတြကိုေတာ့ ဒီတစ္ခါ ပထမဆံုး စားဖူးတာပါပဲ။ စားဖူးတယ္ ဆုိရံုပဲ ဗူးသီးဖတ္ကိုပဲ မ်ားမ်ားေရြးစားတယ္။
ခ်က္တာကေတာ့ ရိုးရိုးေလးပါပဲ။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆား၊နႏြင္း၊ငံျပာရည္ စတာေတြကို စံုေအာင္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီသတ္ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း(ဂ်င္း) ေရာေထာင္းထားတာကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ ခဏထားပါတယ္။ အဲ့ဒါျပီးေတာ့ အေစာကေျပာတဲ႔ ပင္လယ္စာ အေရာအေႏွာကို ထည့္ျပီး လံုးပါတယ္။ ခဏၾကာေတာ့ ေရသင္႔ရံုထည့္ျပီး ဆူပြက္သည္အထိ တည္ထားလိုက္ပါတယ္။ ဟင္းအုိးပြက္ေတာ့မွ ဗူးသီးကို မထူးမပါးေလး လွီးျပီးထည့္လိုက္ပါတယ္။ ဗူးသီးက်က္ေတာ့ အရသာအေပါ့အငန္ျမည္း နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး မီးဖိုေပၚမွခ်လိုက္ပါတယ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔ မပ်စ္မက်ဲ ဗူးသီးပင္လယ္စာ ဟင္းတစ္ခြက္ စားရန္အဆင္သင့္ရပါျပီ။
ျဖဴျဖဴေလးနဲ႔ ပဲေစ့လိုလို ဟာေလးက ဂံုး လုိ႔ထင္တာပဲ။ ဟုတ္လားေတာ့ မသိဘူး။ နံနံပင္အစား ပင္စိမ္းတုိ႔၊ ရွမ္းနံနံတုိ႔ ထည့္ရင္လည္း စားေကာင္းမယ္ ထင္ပါတယ္။
လာလည္ၾကရင္း သံုးေဆာင္သြားၾကအံုးဗ်ာ...ဒါမ်ဳိးဟင္းက အညာမွာေတာ့ မစားရႏုိင္ပါဘူး....။
2 comments:
ေရႊညာသားေလးေရ ဗူးသီးနဲ႔ပင္လယ္စာ သိပ္ေကာင္းတယ္ဗ်ဳိ႕။ ၀ၿပဲေနေအာင္ တြယ္သြားပါတယ္။ က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ့...
ဗူးနဲ႔ထဲ႔ၿပန္သြားတယ္
အိမ္ေရာက္မွ အားရပါးရစားမလုိ႔ပါ...
Post a Comment