အေရာင္ကေတာ့ ထန္းလ်က္နဲလုပ္ထားသလိုပါပဲ |
ဒီေန႔သၾကၤန္အက်ေန႔ ဆုိေတာ့ မုန္႔လံုးေရေပၚနဲ႔ မုန္႔ဖက္ထုပ္ အတူတူလုပ္စားၾကမယ္ဗ်ာ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ အညာမွာက ထန္းလ်က္ေပါတယ္ဗ်။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ မုန္႔ဖက္ထုပ္လုပ္ရင္ ထန္းလ်က္နဲ႔ပဲ လုပ္စားၾကတယ္။ ေက်ာင္းေနတုန္းက ညညဆုိရင္ အေဆာင္နားကို လာ ေရာင္းတဲ႔ မုန္႔ဖက္ထုပ္ပူပူေလး ဆုိတာကေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖက္ထဲမွာ ရွာႏိုင္မွ ေတြ႔ပါတယ္။ ေနာက္ျပီး ငွက္ေပ်ာဖက္ကို ခြာရတာက ရင္ေတာင္ခုန္တယ္ဗ်ာ။ အထဲမွာမုန္႔ဆုိတာ ပါမွပါမလားလို႔ေလ။ ေဟာေတြ႔ပါျပီ လက္ညိွဳးေလာက္ရိွတဲ႔ မုန္႔ဖက္ထုပ္ဆိုတာေလး။ စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းပါရဲ႕။ တစ္ခါ၀ယ္ရင္ ဆယ္ထုပ္ေလာက္ စားမွအဆာေျပယံုပဲရိွပါတယ္။
ကၽြန္ေတာ္တို႔ အညာမုန္႔ဖက္ထုပ္ကေတာ့ ႏွစ္ထုပ္ေလာက္စားလိုက္ရင္ ဗိုက္ျပည့္တယ္ဗ်ဳိ႕။ ျမိဳ႕မွာေရာင္းတာေတြလို အုန္းဆံနဲ႔သၾကားကို အထဲမွာဌာပနာျပီး လုပ္တာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ကို ဆန္ၾကမ္းမႈန္႔ နဲနဲေရာျပီးေတာ့ ထန္းလ်က္ရည္ က်ဳိျပီးသားနဲ႔ သမေအာင္ေရာနယ္။ မုန္႔ညက္နယ္ျပီးသားကိုမွ ငွက္ေပ်ာဖက္မွာ ဆီသုတ္ ျပီးေတာ့ မုန္႔ညက္ကို သင့္ေတာ္ယံုယူျပီး လက္ေလးနဲ႔ျပားထည့္ ဟုိဘက္ဒီဘက္ ဖက္အစေလးေတြကို လံုေအာင္ေခါက္ျပီး ထုပ္လိုက္တာပဲ။ အဲ့ဒီထုပ္ျပီးသားေလးေတြကိုမွ ေကာက္ညွင္းေပါင္းတဲ့ ေျမေပါင္းအိုးထဲမွာ တစ္ထုပ္ခ်င္း စီျပီးထည့္။ မီးဖိုေပၚမွာ ေပါင္းအိုးတင္ျပီး ေတာ့ေပါင္းလိုက္တာပဲ။ တခ်ဳိ႕လည္း အုန္းသီးျခစ္ျပီးသားကို မုန္႔နယ္တဲ႔အထဲမွာ တစ္ခါထဲ ထည့္နယ္ၾကတယ္။ မုန္႔ေပါင္းအိုးမီးဖုိေပၚေရာက္လို႔ ငွက္ေပ်ာဖက္ေတြ အေရာင္ေျပာင္းသြားရင္ တစ္ထုပ္ေလာက္ယူျပီး အေနအထားျမည္းၾကည့္ မုန္႔နပ္ျပီးဆုိရင္ အညာမုန္႔ဖက္ထုပ္ပူပူေလး ရပါျပီ။ ငွက္ေပ်ာဖက္က တစ္ထပ္ထဲဆုိေတာ့ ခြာလိုက္တာနဲ႔ ထန္းလ်က္န႔ံေလးေမႊးေနတဲ႔ မုန္႔ဖက္ထုပ္ခ်ဳိခ်ဳိေလး စားယံုပဲ။ ဆန္ၾကမ္းမေရာဘဲ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ခ်ည္းဆုိရင္ ေစးေစးေလးနဲ႔ ပိုစားေကာင္းတယ္ဗ်။ ဒါကေတာ့ အညာကသၾကၤန္မုန္႔ဖက္ထုပ္လုပ္တာေလးေပါ့။
တီတီဆြီ ဆုိဒ္မွ သမလာတာ.....:P |
ဒါကေတာ့ ဂူဂယ္က မလာတာပါ |
မုန္႔လံုးေရေပၚၾကေတာ့လည္း ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ကို ဆန္ၾကမ္းမႈန္႔ေလး နဲနဲေရာျပီးေရနဲ႔ သမေအာင္နယ္ မုန္႔ညက္ကုိ လုံးလို႔ရေလာက္ရင္ ေလာက္စာလံုးသလို သင့္ေတာ္ယံုအရြယ္အစားေလးေတြလံုး ျပီးေတာ့ လက္ညိွဳးေလးနဲ႔ အရာေလးေပးျပီး ထန္းလ်က္ခဲေလးထည့္ အေပၚကေနထန္းလ်က္ခဲေလး လံုေအာင္ျပန္ပိတ္ျပီး ေရေႏြးအိုးထဲပစ္ထည့္လိုက္ယံုပဲ။ မုန္႔လံုးေတြ ေရေပၚေပါေလာေပၚလာရင္ ဆယ္ျပီးေတာ့ ေရေအးထဲမွာ ထည့္ျပီးေတာ့ အေအးခံ။ ေအးသြားရင္ မုန္႔လုံေရေပၚစားလို႔ရျပီေပါ့။ မခ်ဳိမွာကေတာ့ ဘာမွမပူနဲ႔ အထဲမွာ ထန္းလ်က္က အခဲလိုက္ေလး။ ၀ါးလိုက္တာနဲ႔ အျပင္ကမုန္႔သားေစးေစးေလးရယ္ ထန္းလ်က္ခဲ ခ်ဳိခ်ဳိေလးရယ္က ေရာ၀ါးျပီးသားပဲ။ အရသာကို ရိွေနတာပဲဗ်ာ။ အုန္းသီးျဖဴးျပီး စားတာကရွားပါတယ္။ ရြာဆုိေတာ့ အုန္းသီးက ရဖုိ႔မလြယ္ဘူးေလ။ ၀ယ္ျပန္ေတာ့လည္း ေစ်းကၾကီးတယ္ဆုိေတာ့ မပါလည္းျဖစ္တာပဲေနာ့။ သၾကၤန္တြင္းဆုိရင္ ေက်ာင္းမွာ ဥပုသ္ယူရင္း အိမ္တိုင္းက ယူလာတဲ႔ မုန္႔ဖက္ထုပ္၊ မုန္႔လံုးေရေပၚေတြက ဥပုသ္သည္ေတြ ျပန္ေကၽြးလို႔ကို မကုန္ဘူး။
သာကူက်ဳိခြက္ေလးလည္း ပါေသးတယ္ အမုန္းဆြဲ(photo from google) |
အားလံုးပဲ ႏွစ္သစ္မွာ စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း၊ ကိုယ္၏က်န္းမာျခင္းနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစ......
5 comments:
မုန္႔ဖက္ထုပ္ စားသြားပါတယ္...
သၾကၤန္ေရ ေလာင္းသြားတယ္ေနာ္...သေျပခက္နဲ႔ ေရပက္တာေပါ့
ေအးခ်မ္းေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ...
မုန္႔ဖတ္ထုတ္အေၾကာင္းက်က်နနေျပာျပထားေတာ့
လိုက္လုပ္ၾကည့္ရမလို ျဖစ္ေနျပီ။
နွစ္သစ္မွာ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ..။
လြမ္းေနတာၾကာေပါ့ စားသြားတယ္ တစ္ဝၾကိးပဲ...:D
ေရေလာင္းခဲ႕အံုးမယ္ေနာ္..ဗြမ္းးးးးးး:):):)
မဂၤလာရွီေသာနွစ္သစ္ေလးပါ အကိုေရ။
ကိုရာဇာ ေရလာေလာင္းတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးပါဗ်ာ...ႏွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ...
Angelhlaing မုန္႔စားရင္း ေရလာေလာင္းတာ ေက်းဇူးဗ်ာ...မဂၤလာရိွတဲ႔ ႏွစ္သစ္ေလးပါပဲ...ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ..
PAUK.... အညာကမုန္႔ဖက္ထုပ္လုပ္စားနည္းေလးပါ လုပ္နည္းက သိပ္မခက္ေတာ့ လုပ္စားမယ္ဆုိရင္ အဆင္ေျပတာေပါ့ဗ်ာ... ႏွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ လာလည္တဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...
မုန္ ့ဖက္ထုပ္ လုပ္စားၾကည့္အုံးမယ္ ..လုပ္နည္းမွတ္သြားတယ္
ေက်းဇူး....
Post a Comment