ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုငါးေျခာက္အေသးေလးေတြနဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ပင္စိမ္းအုပ္ျပီးေၾကာ္ထားတာပါ။
ေတာ္ေတာ္ေတြ႔ရခဲတဲ့ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုေက်ာင္းထဲကညေနခင္းေစ်းမွာေတြ႔တုန္းဝယ္ျပီးခ်က္စားတာ။
အခါးအရသာရွိတဲ့အသီးအရြက္ေတြထဲမွာအၾကိဳက္ဆံုးအသီးပါ။အဖူးအပြင့္အစိုအေျခာက္၊အရြက္ႏုျပဳတ္
အသီးအကုန္စားလို႔ရတဲ့အပင္ျဖစ္ပါတယ္။မၽွတ္မွတ္ရရဒီကိုမလာခင္ထီလာကအေဆာင္မွာအေမက ငါးနီတူေျခာက္နဲ႔ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္ျပီးေကၽြးလိုက္ေသးတယ္။ေလယာဥ္တက္ဖို႔ရန္ကုန္ဆင္းခါနီး
ထီလာကိုအေမလာႏႈတ္ဆက္တဲ့ေန႔ကေပါ့။ထီလာမွာထမင္းအတူခ်က္စားတဲ့သူငယ္ခ်င္းကအေမ့လက္ရာ
ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္ကိုစားျပီးက်ေနာ္႔ကိုမင္းနဲ႔မင္းအေမလက္ရာကတထပ္တည္းပဲေနာ္တဲ့။က်ေနာ့္အတြက္
ကေတာ့အေမ့လက္ရာကစားလို႔ပိုေကာင္းတယ္လို႔။
ေတာ္ေတာ္ေတြ႔ရခဲတဲ့ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုေက်ာင္းထဲကညေနခင္းေစ်းမွာေတြ႔တုန္းဝယ္ျပီးခ်က္စားတာ။
အခါးအရသာရွိတဲ့အသီးအရြက္ေတြထဲမွာအၾကိဳက္ဆံုးအသီးပါ။အဖူးအပြင့္အစိုအေျခာက္၊အရြက္ႏုျပဳတ္
အသီးအကုန္စားလို႔ရတဲ့အပင္ျဖစ္ပါတယ္။မၽွတ္မွတ္ရရဒီကိုမလာခင္ထီလာကအေဆာင္မွာအေမက ငါးနီတူေျခာက္နဲ႔ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္ျပီးေကၽြးလိုက္ေသးတယ္။ေလယာဥ္တက္ဖို႔ရန္ကုန္ဆင္းခါနီး
ထီလာကိုအေမလာႏႈတ္ဆက္တဲ့ေန႔ကေပါ့။ထီလာမွာထမင္းအတူခ်က္စားတဲ့သူငယ္ခ်င္းကအေမ့လက္ရာ
ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္ကိုစားျပီးက်ေနာ္႔ကိုမင္းနဲ႔မင္းအေမလက္ရာကတထပ္တည္းပဲေနာ္တဲ့။က်ေနာ့္အတြက္
ကေတာ့အေမ့လက္ရာကစားလို႔ပိုေကာင္းတယ္လို႔။
အခုဒီဟင္းကိုလည္းေဘးအခန္းကစိုက္ပ်ဳိးေရးဌာနကအစ္ကိုတစ္ေယာက္ကိုေပးစားေတာ့ အညာသားလက္ရာကိုသေဘာက်သြားတယ္။ေနာက္ေစ်းမွာေၾကာင္လွ်ာသီးေတြ႔ရင္သူဝယ္ခဲ့မယ္ ခ်က္ေကၽြးပါအံုးတဲ့ း) ဒါတင္မကေသးဘူးျမန္မာျပည္အလည္ျပန္တုန္းခ်က္စားဖို႔ ခ်က္နည္းပါတခါတည္းေမးသြားတယ္။ ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ ကိုယ္တုိင္စားလို႔ေကာင္းမွ သူမ်ားလည္းစားေကာင္းမယ္လို႔မွတ္ယူျပီးခ်က္တာမို႔လားမသိဘူး စားဖူးသူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကေတာ့
ေနာက္တခါတမ္းတၾကတာမ်ားတယ္ း)ၾကံဳတုန္းၾကြားတာပါ း)
ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္နည္းကေတာ့ - ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုလက္တလံုးခန္႔အရြယ္လွီးျပီးဆားနည္းနည္းနဲ႔ေပ်ာ့ေအာင္နယ္ထား
ဒယ္အိုးထဲမွာၾကက္သြန္နီျဖဴခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးပါးပါးလွီးထည့္ျပီးဆီသတ္
ငါးပိသင့္ေတာ္သလိုထည့္ေမႊျပီးအေစာကနယ္ထားတဲ့ေၾကာင္လွ်ာသီးေတြကိုေရေဆးထည့္
ဆီသတ္ထားနဲ႔ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးအဖံုးအုပ္ထားပါ။ျပီးရင္ေၾကာင္လွ်ာသီးျမဳပ္ေအာင္
ေရထပ္ထည့္ျပီးမီးေအးေအးနဲ႔တည္ထားပါ။ငါးနီတူသို႔မဟုတ္ငါးေျခာက္ပုစြန္ေျခာက္အဆင္ေျပရာတခုခုကို
ေရေဆးျပီးထည့္ပါ။အစပ္အရသာအတြက္ငရုတ္သီးစိမ္းငါးေတာင့္ကိုအလံုးကြဲေထာင္းျပီးထည့္ပါ။
ေနာက္ဆုံုးမွာေၾကာင္လွ်ာသီးနဲ႔ငါးေျခာက္က်က္ရင္အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းျပီးပင္စိမ္းရြက္အုပ္ပါ။
ခါးစပ္စပ္အရသာနဲ႔ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္ခ်က္ဟင္းတခြက္စားဖို႔အသင့္ရပါျပီ။
ခါးစပ္စပ္အရသာေလးနဲ႔ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ အညာသားလက္ရာ ေၾကာင္လွ်ာသီးငါးေျခာက္ခ်က္
ၾကက္ဥ၊အာလူးေၾကာ္ထမင္းသုပ္
ဒါက အေဆာင္ေအာက္က သေဘာၤသီးေထာင္းဆုိင္က ဝယ္စားတာ အဲ့ဒီေန႔က ႏွာေစးေခါင္းကိုက္ေနလို႔ ငရုတ္သီးစပ္စပ္မွာလိုက္တာ တဝက္က်ေအာင္မနည္းစားရတယ္ စပ္လည္းစပ္ စားလို႔လည္းေကာင္း မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္နဲ႔တြဲစား ေရေႏြးပါေသာက္ေတာ့ တကိုယ္လံုးေခၽြးေတြထြက္ျပီး ႏွာေစးတာေရာ ေခါင္းကိုက္တာေရာေပ်ာက္ ငရုတ္သီးစပ္တာက ဗိုက္ေတြပါေအာင့္တယ္ း)
လာလည္ၾကတဲ့မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုရာဆႏၵေတြ
ျပည့္ဝၾကပါေစဗ်ာ။ လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကုိအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
0 comments:
Post a Comment