မုန္႔လံုးေရေပၚ လူစံုလံုးေတာ့ အရြယ္စံုစားရတယ္
သၾကၤန္အက် ေန႔တုန္းက ေက်ာင္းမွာရွိတဲ့ျမန္မာေမာင္ႏွမတစ္ေတြစုေပါင္းျပီးျမန္မာထမင္းဟင္းနဲ႔မုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္စားျဖစ္ၾကတယ္။ေက်ာင္းက ၅ ရက္ေလာက္ပိတ္ေတာ့နယ္ခံေက်ာင္းသားေတြအားလံုး
နီးပါးျပန္ၾကတယ္။အေဆာင္မွာႏိုင္ငံျခားေက်ာင္းသားေတြနဲ႔ထိုင္းအနည္းငယ္ပဲက်န္ခဲ့တယ္။ထမင္းဆုိင္ေတြ
လည္းပိတ္ကုန္ေတာ့ကိုယ္ရွိတဲ့ေခါက္ဆြဲေလးျပဳတ္စားေၾကာ္စားရတယ္။မိန္းခေလးေဆာင္ဘက္ကထမင္းခ်က္
စားဖို႔သတင္းေပးေတာ့ညေနစာကိုေက်ာင္းကမီးဖိုေဆာင္မွာစုျပီးခ်က္စားၾကတယ္။ေရႊညာသားနဲ႔မီးဖိုေခ်ာင္က
ရင္နီးေနေတာ့မီးဖိုနဲ႔ဒယ္အိုးျမင္တာနဲ႔ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္ခ်င္စိတ္ကတဖြားဖြားျဖစ္လာတယ္။အျပင္မွာ
သူမ်ားေတြမုန္႔လံုးလံုးေနတာကူလံုးျပီးအထဲဝင္ေတာ့ဟင္းခ်က္ေနတဲ့အဖြဲ႔နားေရာက္သြားတယ္။တခ်ဳိ႕က
ဟင္းခ်က္တတ္တာသိေတာ့ဟင္းကူခ်က္ဖို႔ေျပာၾကတယ္။ငိုခ်င္ရဲ႕လက္တုိ႔ဆုိသလို ခ်က္ခ်င္လ်က္ အိုးေတြ႔
ဘာခ်က္ဖုိ႔က်န္ေသးလဲေမးျပီး ပဲကုလားဟင္းကူခ်က္ေပးလိုက္ပါတယ္။
စားလို႔ေကာင္းတဲ့ထမင္းဝိုင္းပါပဲ။ကိုယ္စိတ္ၾကိဳက္မဟုတ္ေပမဲ့သူတုိ႔မွာရွိတာနဲ႔စားလို႔ျဖစ္ေအာင္လက္စြမ္းျပ
ေပးလိုက္ပါတယ္။အားလံုးထဲမွာပဲကုလားဟင္းမ်က္ႏွာပြင့္သြားတယ္။ကိုယ္တုိင္ကေတာ့သိပ္ျပီးစိတ္တုိင္းမက်
လွဘူး။သူမ်ားေတြကစားေကာင္းတယ္ဆုိေတာ့လည္းေပ်ာ္ပါတယ္။မုန္႔လံုးကေတာ့အၾကိဳက္ဆံုးပါပဲ။
ေကာက္ညွင္းဆန္စစ္ေတာ့ ပါးစပ္ထဲထည့္လိုက္တာနဲ႔ႏူးညံ့ျပီးစားလို႔အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္။
ေကာက္ညွင္းကေစးေတာ့မုန္႔လံုးကို ကိုက္လိုက္ရင္သြားခ်င္ထိသြားတာမုန္႔ပါတယ္ဆုိတာကိုမသိရေအာင္
ေစးေနတာ။စားဖူးသမွ်ထဲမွာအၾကိဳက္ဆံုးမုန္႔လံုးေရေပၚပါ။အိမ္မွာဆုိ အလြန္းဆံုး ငါးလံုးပဲ ပိုမစားဘူး။
ေကာက္ညွင္းနဲ႔ဆန္ၾကမ္းေရာျပီးလံုးေတာ့ဝါးရတာထန္းလ်က္ကုန္သြားရင္ေပါ့သြားတာ။အခုကအဲ့လိုမဟုတ္
ေစးေစးေလးနဲ႔စားလို႔ေကာင္းတာ။ေနာက္ဆံုးအားလံုးသိမ္းဆည္းျပီးလို႔အေဆာင္ျပန္ေတာ့က်န္ေနတဲ့မုန္႔လံုး
ကိုေယာက်ာ္းေလးေဆာင္ဘက္တထုပ္၊ငါးေျခာက္ေၾကာ္က်န္တာလည္းတဝက္ခြဲထည့္ေပးလိုက္တယ္။
ညပိုင္းဗိုက္ဆာေတာ့မုန္႔လံုးေရေပၚထပ္စားၾကတယ္။အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာတလံုးနဲ႔တလံုးကေတာ္ေတာ္ကပ္ေနျပီ
မနည္းဆြဲခြာျပီးစားရတယ္။
အညာသားလက္ရာ ပဲကုလားဟင္း
သၾကၤန္စာလြတ္ျပီလို႔တြက္ထားေပမဲ့မေမွ်ာ္လင့္ဘဲသူတုိ႔စီစဥ္တဲ့ျမန္မာထမင္းဝိုင္းေလးကျမန္မာျပည္အလြမ္းေျပသၾကၤန္စာေလးပါ စားလိုက္ရလို႔ ေက်နပ္မိပါတယ္။
ငါးေျခာက္ေၾကာ္ကလည္း ရွယ္ပါပဲ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္
ပဲကုလားဟင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ သရက္သီးတုိ႔စရာ
အညာသားလက္ရာ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္
ၾကက္သြန္နီသံပုရာရည္ဆမ္း ငရုတ္သီးစပ္
သၾကၤန္တြင္း ထမင္းဆုိင္ပိတ္လို႔ ကိုယ္တုိင္ဖန္တီးထားတာ
ၾကက္သြန္နီသခြားသီးသံပုရာဆမ္း
ထိုင္း ထမင္းဟင္းေတြနဲ႔အက်င့္ျဖစ္ေနေသာ္လည္း တခါတရံျမန္မာထမင္းဟင္းစားရတဲ့အခါဗိုက္ျပည့္လုိ႔
ေတာ္ရတယ္စိတ္ကစားခ်င္ေနတုန္းဆိုတာလို ေခါင္းမေဖာ္တမ္းလြဲလိုက္ၾကတာ အလွဴအိမ္ေရာက္ေနသလို
ပါပဲ။မိဘအိမ္နဲ႔ေဝးရာကိုေရာက္ေနတဲ့အခါအတမ္းတဆံုးကအေမ့လက္ရာထမင္းဟင္းေလးေတြကထိပ္ဆံုး
ကပါဗ်ာ။အိမ္မွာရွိတုန္းကခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းဆိုႏွာေခါင္းရံႈ႕ခ်င္ရံႈ႕မယ္ အိမ္နဲ႔ေဝးျပီဆုိရင္ေတာ့အဲ့ဒီဟင္းမ်ဳိးကိုပိုုျပီး
တမ္းတတတ္တယ္။တာဝန္ေတြျပီးဆံုးလို႔ အိမ္ကိုျပန္တဲ့အခါဒီမွာခ်က္စားခဲ့တာေလးေတြကိုျပန္တမ္းတမိအံုး
မယ္။အစားအေသာက္ပံုေတြနဲ႔ႏွိပ္စက္ရတာကိုအားေတာ့နာမိပါရဲ႕ ေနာင္တခ်ိန္မွာအမွတ္တရေလးေတြကို
ျပန္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္လို႔စုစည္းသိမ္းဆည္းတဲ့သေဘာပါ။
ႏွစ္သစ္မွာအားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
1 comments:
စားေကာင္းမဲ့ပံုုဘဲ။
ပဲကုုလားနဲ ့ငါးေျခာက္ေၾကာ္လုုိက္ပါ့။
အုုိင္အိုုရာ
Post a Comment