ေက်ာင္းထဲကညေနပိုင္းေရာင္းတဲ့ ဟင္းခ်က္စရာေစ်းမွာ ခရမ္းကေဆာ့သီးေတြ႔လို႔ ဝယ္ခ်က္စားတဲ့ဟင္းပါ။
ဆိုင္ကထမင္းဟင္းေတြကိုစားရတာျငီးေငြ႔တဲ့အခါ အေျပာင္းအလဲျဖစ္ေအာင္ ကိုယ္တိုင္ဖန္တီးခ်က္ျပဳတ္ျပီး
စားျဖစ္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။ ခ်က္ရတာလြယ္ကူျပီး ထမင္းျမိန္ေစသလို က်န္းမာေရးနဲ႔လည္းညီညြတ္ပါတယ္။
ရြာမွာဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အစား မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းျပီး ကေဆာ့သီးနဲ႔ေရာခ်က္ၾကပါတယ္။
ဒီမွာေတာ့မန္က်ည္းသီးစိမ္းအစားခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကိုသံုးျပီးခ်က္ထားပါတယ္။ကေဆာ့သီးကအစိမ္းကိုငါးပိရည္နဲ႔
တုိ႔စားလို႔လည္းေကာင္းပါတယ္။အလံုးကြဲရံုမွ်ေထာင္းျပီး ငါးပိနဲ႔ေၾကာ္စားႏိုင္သလို မီးဖုတ္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း တုိ႔နဲ႔ေရာေထာင္းစားလို႔လည္းေကာင္းပါတယ္။ ဟင္းခ်က္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ အလံုးကြဲေအာင္ အနည္းငယ္ေထာင္းျပီးခ်က္တာက သူ႔အရသာပိုထြက္ပါတယ္။ ဒီဟင္းကေတာ့ အခ်ဥ္နဲ႔တြဲခ်က္ထားတာမို႔
ငါးပိေကာင္မီးဖုတ္ ဒါမွမဟုတ္ ငါးေၾကာ္ အသီးအရြက္ဟင္းခ်ဳိနဲ႔တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္သလို သူ႔တစ္မ်ဳိးတည္းစား
လို႔လည္းျဖစ္ပါတယ္။
ခ်က္နည္းကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ဆားနႏြင္းငါးပိစသည္တုိ႔ကို ဒယ္အိုးထဲမွာအားလံုးစုျပီး အႏွစ္ရေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ခ်က္ပါ။ ဆီျပန္ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ဆီမ်ားမ်ားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ က်ေနာ္ကေတာ့ ဆီေတြမ်ားတာ ကိုမၾကိဳက္လို႔ ဆီကို နည္းနည္းပဲထည့္ပါတယ္။ အႏွစ္ရျပီဆုိရင္ အလံုးကြဲရံုေထာင္းထားတဲ့ ခရမ္းကေဆာ့သီးကို ထည့္ပါတယ္။ ေရေႏြးအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ျပီးမီးေအးေအးနဲ႔ခ်က္ပါတယ္။ ခရမ္းကေဆာ့သီး က်က္ျပီဆုိမွ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အနည္းငယ္ထည့္ျပီး လိုအပ္တဲ့ဟင္းအေနအထားရေအာင္ ေရေႏြးထပ္ထည့္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာ အေပါ့အငန္ျမည္း ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ဝက္ခ်ဳိးထည့္ နံနံပင္ သို႔မဟုတ္ ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ျပီး မီးဖိုေပၚကခါျပီး ထမင္းပူပူနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
ဒါကေတာ့ခ်ဥ္ဆိမ့္ဆိမ့္အရသာေလးနဲ႔ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ အညာသားလက္ရာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ခရမ္းကေဆာ့သီး ဟင္းတခြက္ပါ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီး ေကာင္းက်ဳိးလိုရာဆႏၵေတြျပည့္ဝၾကပါေစလို႔ ေရႊညာသားက ေမတၱာပို႔သပါတယ္ဗ်ာ။လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
0 comments:
Post a Comment