ထီလာကိုျပန္ေရာက္လို႔အေဆာင္မွာေနကတည္းကကိုယ္တုိင္ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ျဖစ္လို႔။
ေစ်းကိုလည္းမၾကာခဏေရာက္ျဖစ္တယ္။ေရာက္တုိင္းလည္းအျမဲတမ္း၀ယ္တာကပင္စိမ္းနဲ႔
နံနံရြက္။ပင္စိမ္းရြက္ကေဆးဖက္၀င္သလိုအနံ႔ကိုလည္းသေဘာက်လို႔အျမဲတမ္းလိုလိုစားျဖစ္
တယ္။ၾကက္သားဟင္းခ်က္ရင္ထည့္ခ်က္၊တခါတေလေခါင္းကိုက္ႏွာေစးျဖစ္ရင္ငရုတ္သီးနဲ႔
ေထာင္းစား၊ ေရေႏြးဆူဆူမွာငရုတ္သီးစိမ္းဓားျပားရိုက္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ခ်င္းနည္းနည္းစီဓားျပားရိုက္
ျပီးသံပုရာသီးတျခမ္းေလာက္ညွစ္ပင္စိမ္းရြက္ေလးငါးရြက္ထည့္ျပီးပူပူေလးမႈတ္ေသာက္လိုက္ရင္
ေခၽြးေတြႏွပ္ေတြထြက္ျပီးသာမာန္ေခါင္းကိုက္ႏွာေစးတာကေတာ့ေဆးထိုးေဆးေသာက္စရာ
မလိုပါဘူး။အေမေျပာသလိုအစားအေသာက္ဓာတ္က်မ္းကုတာနဲ႔ေပ်ာက္တယ္ :)
ေနာက္တမ်ဳိးကေတာ့ပင္စိမး္ရြက္ေတြေပါလာျပီဆုိရင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ခ်က္စားပါတယ္။
ပင္စိမ္းရြက္လက္တဆုပ္စာေလာက္ဆုိဟင္းခ်က္လို႔ျဖစ္တယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေနေတာ္သံုးလံုးခန္႔
ကိုၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴဆားနႏြင္းငါးပိထည့္ျပီးဆီနည္းနည္းနဲ႔လိွမ့္ငါးပိစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္လို႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီးက်က္ရင္ငရုတ္သီးစိမ္းအလံုးကြဲေထာင္းထားတာထည့္ပုစြန္ေျခာက္ထည့္လိုကထည့္
ေနာက္ဆံုးမွာပင္စိမ္းရြက္ကိုေရေဆးျပီးေရာေမႊခဏေနရင္အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းျပီးမီးဖိုကခ်
ပဲနီျပဳတ္လို၊အခ်ဥ္သုပ္လိုတမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔တြဲျပီးစားလို႔ေကာင္းတယ္။အရည္ေသာက္အတြက္ကေတာ့
က်ေနာ္အၾကိဳက္ေကာက္ညွင္းေမႊးလဘက္ေျခာက္ေရေႏြးၾကမ္းေပါ့။ဗူးသီးဟင္းခါးလို၊ဒန္႔သလြန္ရြက္
ဟင္းခ်ဳိလိုအရည္ေသာက္ေတြနဲ႔လည္းတြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
Photo credit Google images
အခုထိုင္းမွာလည္းပင္စိမ္းရြက္နဲ႔ခ်က္တဲ့ဟင္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားစားရတယ္။ဒါေပမဲ့အနံ႔က
က်ေနာ္တုိ႔ဗမာျပည္မွာရွိတဲ့ပင္စိမ္းနံ႔မဟုတ္ဘူး။ဒီကပင္စိမ္းေတြကအနံ႔ပိုျပင္းတယ္။
ဒါေပမဲ့ထိုင္းေတြခ်က္တဲ့လက္ရာကလည္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ဟင္းတုိင္းနီးပါး
ငရုတ္သီးစပ္တာကလြဲလို႔ ျမန္မာလွ်ာနဲ႔အဆင္ေျပပါတယ္။အခုခ်ိန္ထိေတာ့
ထိုင္းဟင္းေတြကိုမမုန္းေသးလို႔ ကိုယ္တုိင္ခ်က္ျပဳတ္မစားျဖစ္ေသးဘူးဗ်ာ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုရာဆႏၵေတြျပည့္ဝၾကပါေစဗ်ာ။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
2 comments:
ပင္စိမ္းခ်က္ က ဒို႔အိမ္ရဲ႕ေဖးဖရိတ္ဟင္းတခြက္ဘဲ။
စားခ်င္လိုက္တာ။
အခုဘယ္မွာလဲ
အိုင္အိုရာ
အခုထိုင်းကို ရောက် နေတယ် အစ်မ :)
Post a Comment