ဒီဟင္းစပ္ကိုအရင္လည္းတင္ဖူးတယ္ထင္ပါတယ္။ဂ်ပန္မွာတုန္းကအစ္မတစ္ေယာက္ကသရက္သီးေျခာက္
လက္ေဆာင္ေပးလိုက္တာခ်က္မစားျဖစ္တာၾကာျပီ။တေန႔ကမွငါးဟင္းခ်က္ဖို႔စိတ္ကူးမိရင္းနဲ႔
သရက္သီးေျခာက္ထုပ္ကိုျပန္ရွာျပီးငါးနဲ႔ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
အညာခ်က္ဆုိတဲ့အတုိင္းဆီသတ္ခ်က္တာမ်ဳိးမဟုတ္ဘဲ၊ဟင္းအိုးထဲကိုၾကက္သြန္နီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး၊
ငါးပိၾကက္သြန္ျဖဴ၊နႏြင္းဆားအရသာမႈန္႔ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီးလံုးလိုက္ပါတယ္။အားလံုးႏြမ္းသြားျပီဆုိရင္
ေရစိမ္ထားတဲ့သရက္သီးေျခာက္သင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးခဏေမႊေပးပါ။အားလံုးသမသြားရင္ေရထည့္ျပီး
ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားလိုက္ပါ။အရင္ဆံုးသန္႔စင္ထားတဲ့ငါးကိုဆားနႏြင္းနယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ။ဟင္းရည္
ဆူပြက္လာရင္ငါးကိုထည့္ပါ။သရက္သီးေျခာက္အခ်ဥ္နဲ႔မို႔ငါးကေတာင့္ေတာင့္ေလးနဲ႔ဆယ္မိနစ္ေလာက္
ဆုိရင္က်က္ပါျပီ။ဟင္းအုိးခ်ခါနီးမွာငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္ျပီးထမင္းပူပူေလးနဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
ပင္လယ္ငါးေတြကိုအခ်ဥ္ေလးထိန္းျပီးခ်က္ေတာ့စားရတာအရသာတစ္မ်ဳိးျဖစ္ေစပါတယ္။အခုတစ္ခါေတာ့
တီလားပီးယားငါးကိုသံုးထားပါတယ္။ဆီနည္းနည္းနဲ႔အခ်ဥ္အရသာေလးစြက္ေနတဲ့ငါးသရက္သီးေျခာက္
ဟင္းတစ္ခြက္နဲ႔တင္ထမင္းစားလို႔ျဖစ္ပါတယ္။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ...။လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္း
ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...။
လက္ေဆာင္ေပးလိုက္တာခ်က္မစားျဖစ္တာၾကာျပီ။တေန႔ကမွငါးဟင္းခ်က္ဖို႔စိတ္ကူးမိရင္းနဲ႔
သရက္သီးေျခာက္ထုပ္ကိုျပန္ရွာျပီးငါးနဲ႔ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ငါးပိၾကက္သြန္ျဖဴ၊နႏြင္းဆားအရသာမႈန္႔ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီးလံုးလိုက္ပါတယ္။အားလံုးႏြမ္းသြားျပီဆုိရင္
ေရစိမ္ထားတဲ့သရက္သီးေျခာက္သင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးခဏေမႊေပးပါ။အားလံုးသမသြားရင္ေရထည့္ျပီး
ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားလိုက္ပါ။အရင္ဆံုးသန္႔စင္ထားတဲ့ငါးကိုဆားနႏြင္းနယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ။ဟင္းရည္
ဆူပြက္လာရင္ငါးကိုထည့္ပါ။သရက္သီးေျခာက္အခ်ဥ္နဲ႔မို႔ငါးကေတာင့္ေတာင့္ေလးနဲ႔ဆယ္မိနစ္ေလာက္
ဆုိရင္က်က္ပါျပီ။ဟင္းအုိးခ်ခါနီးမွာငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္ျပီးထမင္းပူပူေလးနဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
တီလားပီးယားငါးကိုသံုးထားပါတယ္။ဆီနည္းနည္းနဲ႔အခ်ဥ္အရသာေလးစြက္ေနတဲ့ငါးသရက္သီးေျခာက္
ဟင္းတစ္ခြက္နဲ႔တင္ထမင္းစားလို႔ျဖစ္ပါတယ္။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ...။လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္း
ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...။
အားေပးမႈ႕ကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment