တေလာတုန္းကခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းစပ္ေလးတစ္မ်ဳိးပါဗ်။ေရႊဖရံုသီးဟင္းခ်က္ငါးပိေထာင္းကိုၾကက္သြန္နီနဲ႔
ျပန္ေၾကာ္ျပီးေဆာ္လမြန္ငါးတစ္ပိုင္းကိုဆားျဖဴးျပီးမီးကင္ထားတာပါ။အညာမွာဆုိရင္ေတာ့ေရႊဖရံုသီးဟင္းဆုိ
မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းေလးနဲ႔တြဲဖက္ျပီးစားၾကတယ္။ဒီမွာေတာ့မန္က်ည္းသီးမရွိေတာ့ငါးပိေထာင္းဗူးထဲက ငါးပိကိုၾကက္သြန္နီနဲ႔ျပန္ေၾကာ္လိုက္တာေရႊဖရံုသီးဟင္းနဲ႔တြဲစားလုိ႔အဆင္ေျပသြားပါတယ္။
ေရႊဖရံုသီးဟင္း
ငါးပိေထာင္းေၾကာ္
ေဆာ္လမြန္ငါးကင္ကို ၾကက္သြန္ေၾကာ္အုပ္၊ဆလပ္ရြက္ေပၚတင္ျပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး၊သံလြင္သီး
သံုးလံုးနဲ႔အလွဆင္ထားတာပါ... :)
ပန္းသစ္ေတာ္သီး
ငါးကင္ကလည္းအခုမွနည္းရျပီးမၾကာမၾကာကိုကင္စားျဖစ္ေနတယ္။ဆယ္မိနစ္ေလာက္နဲ႔စားလုိ႔ရတာမို႔ဟင္းခ်က္ရမွာပ်င္းတိုင္းငါးကင္စားျဖစ္တယ္။ေနာက္ျပီးဖိလစ္ပိုင္မွာေဆာ္လမြန္ငါးကေစ်းအရမ္းၾကီးတယ္။
သိပ္ျပီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မဟုတ္ေတာ့၀ယ္မစားျဖစ္ပါဘူး။ဒီမွာေတာ့ဆုိင္ေရာက္ရင္တျခားအသားထက္
ငါးကိုပဲ၀ယ္ျဖစ္တာမ်ားတယ္။ခ်က္ရတာလည္းလြယ္၊အရိုးလည္းမပါေတာ့ေတာ္ေတာ္ေလးအဆင္ေျပပါ တယ္။
အားလံုးေသာအြန္လိုင္းခ်စ္မိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ားကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။
လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment