က်ေနာ္သတိထားမိသေလာက္ဖိလစ္ပိုင္မွာပီေလာရြက္ကိုဆယ့္ႏွစ္ရာသီေစ်းထဲမွာေရာင္းတယ္။က်ေနာ္တုိ႔ဆီမွာကမုိးတြင္းမွာပဲပီေလာပင္ကိုအမ်ားဆံုးေတြ႔ရတာ။ေျပာင္းဖူးေပါင္းႏႈတ္ခ်ိန္ဆုိဖရံုညႊန္႔နဲ႔ပီေလာရြက္ႏုႏုကိုေရာျပီးဟင္းခ်ဳိခ်က္စားရတာအလြန္ေကာင္းပါတယ္။တခါတေလေျပာင္းဖူးဟင္းခ်ဳိထဲမွာပီေလာနဲ႔ဖရံုညႊန္႔
မွ်စ္ဆတ္ေလးေရာျပီးဟင္းခ်ဳိခ်က္စားၾကတယ္။
ပီေလာရြက္ဟင္းကပ်စ္ခၽြဲခၽြဲနဲ႔ဆုိတာ့ထမင္းစားရတာအလြန္အဆင္ေျပပါတယ္။ေျပာင္းထမင္းေျပာင္းဖူး
ထမင္းနဲ႔မ်ားလည္ေခ်ာင္းကျမိဳခ်ရတာအဆင္မေျပရင္ပီေလာဟင္းနဲ႔သာေမွ်ာလိုက္အလြယ္တကူဗိုက္ထဲ
ေရာက္သြားတာပဲ။အရင္ကေတာ့ပီေလာရြက္ကိုျမန္မာျပည္မွာပဲစားတယ္ထင္ထားတာ။ျမန္မာျပည္ေတာင္မွက်ေနာ္တုိ႔အညာဘက္မွာပဲဟင္းရြက္အျဖစ္စားတတ္ၾကတယ္ထင္တာ။ဂ်ပန္ေရာက္ေတာ့လည္းပီေလာကို
ေတြ႔တယ္။ဖိလစ္ပိုင္မွာကေတာ့အခ်ိန္တုိင္းကိုရတယ္။က်ေနာ္ထင္တာေတာ့ေသခ်ာစိုက္ပ်ဳိးျပီးေရာင္းခ်ဟန္
တူပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ပီေလာၾကိဳက္တဲ့အညာသားဂ်ပန္ျပည္မွာပီေလာဟင္းခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ရတာအလြယ္ကူဆံုးဟင္းတစ္ခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ညစာကိုထမင္းမစားဘဲပီေလာရြက္ကိုေရႊဖရံုသီးနဲ႔ေရာျပီးဟင္းခ်ဳိခ်က္ ေသာက္ပါတယ္။ပ်စ္ခၽြဲခၽြဲေလးနဲ႔ေသာက္ရတာတစ္မ်ဳိးအရသာရွိတာမို႔က်ေနာ္အငယ္ေလးကတည္းက
အလြန္သေဘာက်တဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။အဖြားကပီေလာရြက္ဟင္းခ်က္ရင္ၾကက္သြန္ျဖဴေလးထုထည့္ျပီးခ်က္ တတ္တယ္။
ဟင္းခ်က္နည္းကလည္းအေတာ္ေလးလြယ္ပါတယ္။ငါးပိလက္တဆစ္ေလာက္ကိုေရသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္လံုးေလာက္နဲ႔ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္။ဟင္းအိုဆူေတာ့ေရႊဖရံုသီးထည့္ျပီးက်က္ ေအာင္ထားေနာက္ဆံုးေရလည္းက်ေရႊဖရံုသီးလည္းက်က္ေတာ့မွေရေဆးထားတဲ့ပီေလာရြက္ကိုထည့္ျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာကိုဓားျပားရိုက္ျပီးအုပ္လိုက္ရင္ပီေလာဟင္းခ်ဳိပူပူေလးတစ္ခြက္ရပါျပီဗ်ာ။က်ေနာ္က
ဟင္းခ်ဳိခ်ည္းပဲေသာက္တာမို႔တျခားအမယ္ေတြမပါေတာ့ဘူး။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူး
အထူးတင္ရွိပါတယ္။
မွ်စ္ဆတ္ေလးေရာျပီးဟင္းခ်ဳိခ်က္စားၾကတယ္။
ထမင္းနဲ႔မ်ားလည္ေခ်ာင္းကျမိဳခ်ရတာအဆင္မေျပရင္ပီေလာဟင္းနဲ႔သာေမွ်ာလိုက္အလြယ္တကူဗိုက္ထဲ
ေရာက္သြားတာပဲ။အရင္ကေတာ့ပီေလာရြက္ကိုျမန္မာျပည္မွာပဲစားတယ္ထင္ထားတာ။ျမန္မာျပည္ေတာင္မွက်ေနာ္တုိ႔အညာဘက္မွာပဲဟင္းရြက္အျဖစ္စားတတ္ၾကတယ္ထင္တာ။ဂ်ပန္ေရာက္ေတာ့လည္းပီေလာကို
ေတြ႔တယ္။ဖိလစ္ပိုင္မွာကေတာ့အခ်ိန္တုိင္းကိုရတယ္။က်ေနာ္ထင္တာေတာ့ေသခ်ာစိုက္ပ်ဳိးျပီးေရာင္းခ်ဟန္
တူပါတယ္။
အလြန္သေဘာက်တဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။အဖြားကပီေလာရြက္ဟင္းခ်က္ရင္ၾကက္သြန္ျဖဴေလးထုထည့္ျပီးခ်က္ တတ္တယ္။
ဟင္းခ်က္နည္းကလည္းအေတာ္ေလးလြယ္ပါတယ္။ငါးပိလက္တဆစ္ေလာက္ကိုေရသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္လံုးေလာက္နဲ႔ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္။ဟင္းအိုဆူေတာ့ေရႊဖရံုသီးထည့္ျပီးက်က္ ေအာင္ထားေနာက္ဆံုးေရလည္းက်ေရႊဖရံုသီးလည္းက်က္ေတာ့မွေရေဆးထားတဲ့ပီေလာရြက္ကိုထည့္ျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာကိုဓားျပားရိုက္ျပီးအုပ္လိုက္ရင္ပီေလာဟင္းခ်ဳိပူပူေလးတစ္ခြက္ရပါျပီဗ်ာ။က်ေနာ္က
ဟင္းခ်ဳိခ်ည္းပဲေသာက္တာမို႔တျခားအမယ္ေတြမပါေတာ့ဘူး။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူး
အထူးတင္ရွိပါတယ္။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment