ဒီေန႔ညေနေတာ့မစားရတာၾကာတဲ့မိႈကန္စြန္းဟင္းတစ္ခြက္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ကန္စြန္းရြက္သီးသန္႔ေတာ့
မၾကာခဏစားျဖစ္ေပမဲ့မိႈနဲ႔ေရာျပီးမစားျဖစ္တာေတာ္ေတာ္ေလးကိုၾကာပါျပီ။မိႈကသိပ္မေပါတာရယ္၊ရွိတာ
က်ျပန္ေတာ့လည္းကန္စြန္းရြက္နဲ႔တြဲဖုိ႔ကသူေဌးသမီးနဲ႔ဆင္းရဲသားလိုျဖစ္ေနတာေၾကာင့္မစားျဖစ္တာဆုိပါ
ေတာ့ေလ :)
ဒါေပမဲ့အခုရက္ပိုင္း shopping mall ေရာက္ေတာ့မိႈတစ္ထုပ္ကိုကန္စြန္းရြက္ေစ်းနဲ႔တြက္ရင္သံုးစည္းစာ
ေလာက္ပဲရွိလို႔၀ယ္ျပီးတြဲေပးလိုက္တယ္ဗ်ာ။သူတုိ႔လည္းအဆင္ေျပကိုယ္လည္းဗိုက္၀ေပါ့ :) ေၾကာ္နည္း
ကလည္းအလြယ္ကူဆံုးမို႔ေသခ်ာမေရးေတာ့ဘူးဗ်ာ။မိႈကိုအရင္ေၾကာ္ဆီလည္ေရလည္ေလးျဖစ္ရင္ကန္
စြန္းရြက္သင္ထားတာထည့္ငရုတ္သီးစိမ္းဓားျပားရိုက္ထည့္ဒယ္အုိးခဏဖံုးအုပ္ထားျပီးကန္ကြန္းရြက္ႏြမ္း
လို႔အေရာင္မေျပာင္ခင္ျမန္ျမန္မီးဖိုေပၚကခ်။ အဲ့ဒါဆုိအရသာရွိတဲ့မိႈကန္စြန္းဟင္းတစ္ခြက္ရျပီေပါ့ဗ်ာ။
ဖ ဦးထုပ္ ေတြကေတာ့မိႈနဲ႔ကန္စြန္းရြက္ကိုတြဲစားတာမေတြ႔မိဘူး။ ကန္စြန္းရြက္ဆုိငါးနဲ႔မဟုတ္ရင္၀က္သား
နဲ႔ အခ်ဥ္ရည္ခ်က္တာမ်ားတယ္။သူတုိ႔ေခၚတာေတာ့ (ဆီနီဂန္)တဲ့ ပဲသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ေရာျပီးအရည္ ေသာက္ေပါ့။အသားစားတာမ်ားတဲ့သူတုိ႔လူမ်ဳိးေတြေယာက်ာ္းမိန္းမဗိုက္ေတြပူေနတာကျမင္တာနဲ႔ ဖ ဦးထုပ္မွန္းသိတယ္။မီးခိုးတိုက္တဲ့အကင္ေတြ၀က္သားၾကက္သားၾကက္ေခါင္း၊အသည္းအျမစ္၊၀က္ေခါက္
စတာေတြကိုေတာ္ေတာ္ေလးကိုစားၾကတယ္။က်ေနာ္ကေတာ့အဲ့လိုဟာေတြမၾကိဳက္တတ္ေတာ့၀ယ္မစား
ဘူး။
မၾကာခဏစားျဖစ္ေပမဲ့မိႈနဲ႔ေရာျပီးမစားျဖစ္တာေတာ္ေတာ္ေလးကိုၾကာပါျပီ။မိႈကသိပ္မေပါတာရယ္၊ရွိတာ
က်ျပန္ေတာ့လည္းကန္စြန္းရြက္နဲ႔တြဲဖုိ႔ကသူေဌးသမီးနဲ႔ဆင္းရဲသားလိုျဖစ္ေနတာေၾကာင့္မစားျဖစ္တာဆုိပါ
ေတာ့ေလ :)
ေလာက္ပဲရွိလို႔၀ယ္ျပီးတြဲေပးလိုက္တယ္ဗ်ာ။သူတုိ႔လည္းအဆင္ေျပကိုယ္လည္းဗိုက္၀ေပါ့ :) ေၾကာ္နည္း
ကလည္းအလြယ္ကူဆံုးမို႔ေသခ်ာမေရးေတာ့ဘူးဗ်ာ။မိႈကိုအရင္ေၾကာ္ဆီလည္ေရလည္ေလးျဖစ္ရင္ကန္
စြန္းရြက္သင္ထားတာထည့္ငရုတ္သီးစိမ္းဓားျပားရိုက္ထည့္ဒယ္အုိးခဏဖံုးအုပ္ထားျပီးကန္ကြန္းရြက္ႏြမ္း
လို႔အေရာင္မေျပာင္ခင္ျမန္ျမန္မီးဖိုေပၚကခ်။ အဲ့ဒါဆုိအရသာရွိတဲ့မိႈကန္စြန္းဟင္းတစ္ခြက္ရျပီေပါ့ဗ်ာ။
ဖ ဦးထုပ္ ေတြကေတာ့မိႈနဲ႔ကန္စြန္းရြက္ကိုတြဲစားတာမေတြ႔မိဘူး။ ကန္စြန္းရြက္ဆုိငါးနဲ႔မဟုတ္ရင္၀က္သား
နဲ႔ အခ်ဥ္ရည္ခ်က္တာမ်ားတယ္။သူတုိ႔ေခၚတာေတာ့ (ဆီနီဂန္)တဲ့ ပဲသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ေရာျပီးအရည္ ေသာက္ေပါ့။အသားစားတာမ်ားတဲ့သူတုိ႔လူမ်ဳိးေတြေယာက်ာ္းမိန္းမဗိုက္ေတြပူေနတာကျမင္တာနဲ႔ ဖ ဦးထုပ္မွန္းသိတယ္။မီးခိုးတိုက္တဲ့အကင္ေတြ၀က္သားၾကက္သားၾကက္ေခါင္း၊အသည္းအျမစ္၊၀က္ေခါက္
စတာေတြကိုေတာ္ေတာ္ေလးကိုစားၾကတယ္။က်ေနာ္ကေတာ့အဲ့လိုဟာေတြမၾကိဳက္တတ္ေတာ့၀ယ္မစား
ဘူး။
ဟင္းခြက္ပံုတင္ျပီးမဆုိင္တာေတြေရာဆုိင္တာေတြေရာ ေလွ်ာက္ေရးတတ္တဲ့အက်င့္ကိုျပင္သင့္မွန္းသိ
ေပမဲ့ပို႔စ္တင္ဖုိ႔စဥ္းစားျပီဆုိတာနဲ႔ဟင္းခ်က္နည္းသက္သက္အစားေနာက္ေၾကာင္းေလးေတြပါထည့္ျပီး
ေရးမိသြားတာမို႔နားလည္ေပးၾကပါလို႔...:)
အျမဲတမ္းလာအားေပးၾကတဲ့မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္းေက်းဇူးအထူးတင္ပါေၾကာင္းေျပာပါရေစဗ်ာ။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
1 comments:
မသက္ဆုုိင္တာေတြေရးတယ္လိုု ့မထင္မိပါဘူး။
ေဒသႏၱရဗဟုုသုုတေလးေတြသိရလိုု ့ပုုိေတာင္စိတ္၀င္စားဖုုိ ့ေကာင္းပါေသးတယ္။
ကန္ဇြန္းရြက္ေတာ့တရုုတ္ဆုုိင္သြားတုုိင္း၀ယ္တာဘဲ။ ဘယ္လုုိလုုပ္လုုပ္ၾကိဳက္တယ။
အုုိင္အိုုရာ
Post a Comment