photo from google images |
ဘယ္မွာေရာင္းတာလဲမသိပါဘူးဂူဂယ္ကေနရွာထားတာပါဗ်ာ...
တမာရြက္ၾကိဳက္တဲ႔သူေတြအတြက္အလြမ္းေျပေပါ့
အညာကတမာရြက္ျပဳတ္နည္းကေတာ့ဒန္အိုးသို႔မဟုတ္ေျမအိုးနဲ႔ေရဆူေအာင္အရင္တည္ပါတယ္။
ဆီးသီးေျခာက္သို႔မဟုတ္မန္က်ည္းသီးမွည့္အနည္းငယ္ထည့္ျပီးျပဳတ္ပါတယ္။အခါးကိုအခ်ဥ္နဲ႔ထိန္း
တဲ႔သေဘာပါ။ေရာင္းဖို႔အတြက္ဆုိရင္အေရာင္လွေစရန္တမာရြက္မထည့္ခင္ေရဆူအိုးထဲကိုနႏြင္းမႈန္႔
တစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ေမႊေပးျပီးမွတမာရြက္စည္းေလးေတြထည့္ျပီးျပဳတ္ပါတယ္။အ၀ါေရာင္သန္းလာ
ရင္မီးဖိုေပၚမွခ်ျပီးအခ်ဥ္ရည္နဲ႔စိမ္ထားယုံပါပဲ။အိမ္စားဖုိ႔ဆုိလည္းအခ်ဥ္နဲ႔ျပဳတ္ျပီးအိုးကိုဒီအတုိင္းအေအး
ခံထားလုိက္ယံုပါပဲ။အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးနဲ႔ဆုိေတာ့သိပ္ျပီးမခါးေတာ့ပါဘူး။တခ်ဳိ႕စားလုိ႔ေကာင္းတဲ႔အပင္ဆုိ
အခ်ဥ္နဲ႔ျပဳတ္လိုက္ရင္အခါးဓာတ္ကမပါသေလာက္ပါပဲ။
Photo from google images |
ငါးပိခ်က္နဲ႔တြဲျပီးတင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္...အေၾကာတက္ရင္ေတာ့ေဆးမကုတတ္ဘူး...:)
တမာရြက္ျပဳတ္ကိုေတာ့တို႔စရာအျဖစ္နဲ႔ပဲစားၾကတာမ်ားပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊ငံျပာရည္ခ်က္၊
ငါးပိရည္က်ဳိ၊စတာေတြလည္းတြဲဖက္စားလို႔အလြန္ေကာင္းပါတယ္။စားျပီးရင္အိပ္လို႔လည္းေကာင္း
ပါတယ္။လူၾကီးေတြကေတာ့အေၾကာတက္တယ္ေျပာတာပဲ။လူငယ္ေတြအတြက္ေတာ့ကိုယ္ခံအား
ေကာင္းေနေသးေတာ့သိပ္ျပီးမသိသာပါဘူး။ေရႊညာသားေလးတို႔ရြာမွာတမာရြက္ျပဳတ္နဲ႔တြဲစားတဲ႔
ဟင္းတစ္မ်ဳိးကထန္းနည္ဟင္းပါ။ထန္ရည္ခါးျပဳလုပ္ျပီးက်န္တဲ႔အနည္ကိုဟင္းခ်က္စားတာအလြန္
စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ရြာမွာေတာ့(အလင္)ဆိုျပီးေခၚၾကတယ္။တမာရြက္ျပဳတ္နဲ႔အင္မတန္
လိုက္ဖက္တဲ႔ဟင္းပါ။
photo from google images |
ဒါကေတာ့ငံျပာရည္ခ်က္ၾကိဳက္သူေတြအတြက္ပါဗ်...:)
ပံုေတြၾကည့္ျပီးေတာ့အေၾကာတက္ခ်င္လာသလိုပဲ...:)
တမာရြက္ျပဳတ္ကိုသုပ္စားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ငါးပိမီးဖုတ္အနည္းငယ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္၊
ကုလားပဲေလွာ္ကိုမညက္တညက္ေထာင္းထားတာနဲ႔ဆီစိမ္းဆမ္းျပီးသုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။ပဲမႈန္႔လည္း
သံုးႏိုင္ပါတယ္။ရြာမွာေတာ့ပဲမႈန္႔ကကုလားပဲကိုကိုယ္တုိင္ေလွာ္ျပီးအျခမ္းခြဲတာကိုငရုတ္ဆုံမွာ
လိုသလိုေထာင္းျပီးသံုးၾကပါတယ္။တမာရြက္သုပ္နဲ႔တြဲဖက္စားသံုးေလ႔ရွိတဲ႔ဟင္းေတြကေတာ့ပဲဟင္းခ်ဳိ၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊မန္က်ည္သီးနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရာျပီးနယ္စားခ်က္ထားတာေလးေတြနဲ႔လိုက္ဖက္ပါတယ္။
ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေလးပါပါရင္ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။ရြာမွာကငါးပိေကာင္ကိုဟင္းေကာင္းလုပ္ျပီးစားရတာမုိ႔
တခါတေလထမင္း၀ိုင္းမွာပါတတ္လို႔ပါ။
photo credit to www.shutterstock.com |
အခါးၾကိဳက္တတ္သူမ်ားအတြက္ကေတာ့တမာရြက္ကထမင္းျမိန္ေစပါတယ္။ရြာမွာဆုိရင္ေတာ့တမာရြက္
ေပါလို႔အိမ္စားဖို႔အတြက္ဆုိရင္အဖူးေလးေတြမ်ားမ်ားပါတဲ႔အပင္ကိုေရြးျပီးခူးပါတယ္။အဖူးေလးေတြက
စားရတာပိုျပီးဆိမ့္လို႔ပါ။ရြာကလူေတြကေတာ့ဥေလးေတြဆုိျပီးေခၚပါတယ္။တမာဖူးကိုဥလို႔ေခၚတာပါ။
ဒီအခ်ိန္ဆုိတမာရြက္ေတြေပၚစျပဳေနပါျပီ။ေနာက္ျပီးသမားမုန္းလို႔ေခၚတဲ႔သမုန္းပြင့္ေတြလည္းဒီအခ်ိန္ဆုိ
ပြင့္ပါျပီ။ဒီပို႔စ္ေရးရင္းနဲ႔ရြာမွာတုန္းကေျခရွည္ခဲ႔တာေလးေတြကိုသတိရမိပါရဲ႕ဗ်ာ။ေႏြရာသီေက်ာင္းပိတ္ရက္
ဆုိေတာထဲထြက္၊ပ်ားအံုေတြ႔ရင္ပ်ားဖြတ္၊ထင္းေျခာက္ေခြ၊စားလို႔ရတဲ႔အရြက္ေတြ႔ရင္ခူး၊ေခ်ာင္းရိုးထဲေရာက္
ေတာ့ေရခ်ဳိးအပူအပင္ကင္းျပီးေပ်ာ္စရာအတိနဲ႔ေပါ့။အမ်ားစုသံုးတာကေတာ့“ေတာလည္”တယ္လို႔သံုးၾက
တယ္။အိမ္မွာေမြးထားတဲ႔ေခြးကိုပါေခၚလာျပီးေတာထဲေရာက္ေတာ့အေကာင္ဘေလာင္ေတြ႔ရင္သူ႔ကလိုက္
ေဟာင္၊တကယ္ေတာေကာင္းတဲ့ေခြးၾကေတာ့ပုတ္သင္ညိဳေတာင္အလြတ္မေပးဘူး။ျမင္တာနဲ႔ေဟာင္ေတာ့
တာပဲ။
Photo from google image |
ေၾသာ္..အညာ..အညာ..ေပ်ာ္စရာ..လြမ္းစရာ..ေဆြးစရာေတြနဲ႔...ျပည့္ေနပါလားေနာ္...။ငါကေတာ့တစ္ခ်ိန္က
မင္းရင္ခြင္မွာေပ်ာ္ရႊင္ခဲ႔ရတာေလးေတြကိုပဲျပန္ျပီးျမင္ေယာင္ရင္..အညာမဟုတ္တဲ႔ေနရာကေနမင္းကို
အျမဲတမ္းတသတိရေနပါတယ္ကြာ...။တစ္ေန႔ေတာ့မင္းရင္ခြင္ဆီကိုငါျပန္လာႏိုင္မွာပါ...ဘာမွလည္းမဆုိင္
သလိုပဲ...:)
တမာရြက္ၾကိဳက္သူအေ၀းေရာက္ညီအစ္အကိုေမာင္ႏွမမ်ားဒီပို႔စ္ေလးဖတ္ျပီးအညာအလြမ္းတမာအလြမ္းေတြ
ေျဖႏိုင္ၾကပါေစ။ေရႊညာသားေလးလည္းတမာရြက္ပံုေတြျမင္ျပီးသြာရည္ေတြမ်ဳိခ်ရတာခဏခဏပါပဲ။
စားေကာင္းမေကာင္းကြန္မန္႔ေလးေတြခ်န္ထားခဲ႔ေပးဗ်ာ..:)
အားလံုးကိုေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
4 comments:
အခါးၾကိဳက္တာလို႔ တမာရြက္ျကိုလည္းၾကိဳက္ပါတယ္ ကိုေရႊညာသားရယ္....။
ဟင္းခ်က္ေကာင္းလြန္းလို႔ ဖိလစ္ပင္းကိုေရာက္ရင္ ၀င္ေတာင္လည္ခ်င္တယ္...။ :P
အလည္ေခၚပါဗ်ိဳ႕ ထမင္းအ၀စားခ်င္လို႔ :P
မနီလာကိုေရာက္ရင္၀င္ခဲ႔႔ပါဗ်ာ..ဖိတ္ေခၚပါတယ္...လာလည္တဲ႔အတြက္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
တမာခ်ဥ္လုပ္ပံုေလး ဖတ္ရေကာင္းခ်က္ဗ်ာ။ ကၽြန္ေတာ္လဲ အခါးၾကိဳက္တယ္ဗ်။ အညာသားေလးဆီ ခဏခဏ စာအသစ္ လာလာေမွ်ာ္ျဖစ္ပါတယ္။ ကြန္မန္႔သာ ေရးမသြားတာ။ အညာအလွဴလဲ ဖတ္လုိ႔ေကာင္းတယ္။ ဆက္ေရးပါဦး။
အျမဲလာလည္တယ္ဆုိတာသိရလို႔၀မ္းသာမိပါတယ္ဗ်ာ...။ေနာက္လည္းလာလည္ပါအံုး...
အတတ္ႏိုင္ဆံုးေတာ့ေရးျဖစ္တာေလးေတြတင္ပါတယ္။ဒီေနရာေလးကက်ေနာ္႔ရဲ႕
စိတ္အပန္းေျဖရာထြက္ေပါက္ေလးတခုပါ...။အညာအေၾကာင္းေလးေတြလည္းအဆင္ေျပသလို
ထပ္ေရးပါအံုးမယ္...။
Post a Comment