မေန႔မနက္တုန္းက၀ယ္ထားတာၾကာျပီျဖစ္တဲ႔ေကာက္ညွင္းဆန္ကီလို၀က္ကိုေပါင္းစားျဖစ္ပါတယ္။
အိပ္ယာေစာေစာထျပီးေကာက္ညွင္းေပါင္းတာ၀ီရိယရွိသလားမေမးနဲ႔ဗ်ာ။စာၾကည့္ရမယ္ဆုိရင္ေတာ့
ထျဖစ္မွာမဟုတ္ေလာက္ဘူး:):)။ရြာမွာတုန္းကေျမေပါင္းအိုးနဲ႔တစ္ခါေပါင္းဖူးတာပဲရွိတာမို႔မွတ္မိတာ
ေလးနဲ႔ထင္ရာလုပ္ထည့္လုိက္တာအဆင္ေျပသြားတယ္ဗ်ဳိ႕။အိမ္မွာတုန္းကစပါးေပၚခ်ိန္ေကာက္ညွင္း
ေပါင္းခဏခဏစားရတယ္။ေဆြမ်ဳိးေတြအိမ္ကေပါင္းရင္လည္းလာပို႔ကိုယ့္အိမ္ေပါင္းရင္လည္းျပန္ပို႔နဲ႔
အဆင္ကိုေျပလို႔။ေကာက္ညွင္းေပါင္းကိုအရမ္းၾကိဳက္တဲ႔အထဲမွာမပါေပမဲ႔မစားရတာၾကာလုိ႔တမ္းတမိ
တယ္။စားရင္လည္းပူပူေလးကိုႏွမ္းဆီေလးဆမ္းျပီးတစ္ပန္းကန္ေလာက္ေတာ့ကုန္ပါတယ္။
အညာေကာက္ညွင္းေပါင္းကပဲျပဳတ္ကိုတစ္ခါတည္းထည့္ျပီးေပါင္းတာမို႔အုိးခ်ျပီဆုိတာနဲ႔ခ်က္ခ်င္းစား
လုိ႔ရတယ္ဗ်။
ေကာက္ညွင္းေပါင္းနည္းကေတာ့လြယ္ပါတယ္။ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုညကတည္းကေရစိမ္ထားပါ။
ပဲကိုလည္းကိုယ့္ထည့္ခ်င္တဲ႔ပဲတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကိုညကတည္းကက်က္ေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။
ေရႊညာသားေလးကေတာ့ပဲတီစိမ္းအရြယ္အစားနဲ႔တူတဲ႔နာမည္မေခၚတတ္ေသာပဲနီေလးေတြကို
သံုးထားပါတယ္။ေကာက္ညွင္းေပါင္းေတာ့မယ္ဆုိရင္မနက္အိပ္ယာေစာေစာထကိုယ္လက္သန္႔စင္
ျပီးလုပ္ငန္းစေပါ့ေနာ္။အရင္ဆံုးေရစိမ္ထားတဲ႔ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုေရစစ္ပါ။ပဲျပဳတ္ကိုလည္းေရစစ္
ျပီးေတာ့ေကာက္ညွင္းဆန္နဲ႔သမေအာင္ေရာေမႊထားလိုက္ပါ။ျပီးရင္မီးထမင္းေပါင္းအိုးမွာေရတ၀က္
ခန္႔ထည့္ျပီးခလုတ္ႏွိပ္ထားလိုက္။အေပၚကဆန္ကာထဲမွာအေစာကေရာထားတဲ႔ေကာက္ညွင္းဆန္နဲ႔
ပဲကိုခပ္ျဖည္းျဖည္းျဖန္႔ထည့္ျပီးအဖုံးအုပ္လို႔ေရပြက္လာသည္အထိေစာင့္ပါ။ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ေပါင္း
တာတခုေကာင္းတာကေပါင္းအုိးကုိခါးပမ္းေပးစရာမလုိဘူးဗ်။သူ႔အိုးနဲ႔သူ႔ေပါင္းခံခြက္ကအံက်ျပီး
သားမုိ႔အေငြ႔ကေဘးကိုမထြက္ေတာ့ဘူး။
ရြာဓေလ့ေပါင္းရင္ေတာ့ေပါင္းအုိးမီးဖုိေပၚတည္ျပီးတာနဲ႔လူကအနားကမခြာရေတာ့ပါဘူး။ေပါင္းအိုးနဲ႔
ေပါင္းခံႏွစ္ခုၾကားကိုအ၀တ္စေသးေသးကိုေရဆြတ္ျပီးတစ္ပတ္ျပည့္ေအာင္ပတ္။ျပီးတာနဲ႔မီးဖိုေဘး
ကျပာႏုႏုေလးေတြကိုေရနဲ႔ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ျပီးအေစာကပတ္ထားတဲ႔အ၀တ္စေပၚကေနတပတ္ျပည့္
ေအာင္မံေပးရပါတယ္။ေပါင္းခံအိုးကထြက္လာမည့္ေရေႏြးေငြ႕ကိုအျပင္မထြက္ေအာင္ပိတ္ေပးရ
တာပါ။မဟုတ္ရင္ေရေႏြးေငြ႔ေတြကေပါင္းအုိးဆီကိုမေရာက္ဘဲအျပင္ထြက္ကုန္ရင္ေကာက္ညွင္း
ေပါင္းရတာအခ်ိန္ၾကာပါတယ္။ေပါင္းခံအိုးမွတဆင့္ေပါင္းအိုးဆီသုိ႔အေငြ႔တက္လာျပီဆုိရင္တာ့
ေရေႏြးဖ်န္းျပီးေယာက္မ(သို႔မဟုတ္)၀ါးေခ်ာင္းေလးနဲ႔ေမႊေပးရပါတယ္။ေရထိုးတဲ႔အေပၚမွာမူတည္
ျပီးေကာက္ညွင္းေပါင္းအေပ်ာ့အမာကြာသြားပါလိမ္မယ္။ေရေႏြးသံုးေလးခါေလာက္ထိုးျပီးသြားရင္
ေတာ့ေကာက္ညွင္းေပါင္းလည္းနပ္သေလာက္ျဖစ္ပါျပီ။ပူပူေႏြးေႏြးေကာက္ညွင္းေပါင္းေလးကိုအရင္
ဆံုးဘုန္းၾကီးေက်ာင္းအတြက္တစ္ဇလံု၊ဘုရားဆြမ္းေတာ္တင္ဖို႔ဖယ္ထားျပီးေဆြမ်ဳိးသားခ်င္းအိမ္ေတြ
ကိုတစ္ပန္းကန္စီေ၀ေပးလို႔ရပါျပီ။မနက္ေစာေစာမွာေကာက္ညွင္းေပါင္းပူပူေလးကိုႏွမ္းဆီေလးဆမ္း
ျပီးစားရတာကလည္းအရသာတစ္မ်ဳိးေကာင္းသဗ်။ျမိဳ႕မွာလိုေတာ့ငါးေျခာက္ဖုတ္၊ႏွမ္းေထာင္း၊
အေၾကာ္စံုစတာေတြမပါဘူးေပါ့။ကိုယ့္ယာထြက္ႏွမ္းကိုၾကိတ္ထားတဲ႔ႏွမ္းဆီေမႊးေမႊးေလးရႊဲေအာင္
ဆမ္းျပီးစားရင္တျခားဘာမွမလိုပါဘူး။
ဒါေလးကေတာ့ဆီဆမ္းျပီးနယ္ထားတာပါ...:):) |
ေရးထားတာေတာ့ေပါင္းစားျပီးကတည္းကဆုိပါေတာ့ဗ်ာ။တင္လို႔မရဘူးျဖစ္ျဖစ္ေနလို႔...။
ဘာျပႆနာတက္ေနလဲမေျပာတတ္ပါဘူး။စာေရးျပီးရင္အထက္မွာerrorဆိုတဲ႔စာတမ္းက
က်က်လာလို႔စိတ္ပ်က္ျပီးဆက္ေရးခ်င္စိတ္ကုန္ကုန္သြားတယ္။Templateလည္းေျပာင္းထား
ျပီးျပီ။တျခားဟာေတာ့မစဥ္းစားတတ္ေတာ့ပါဘူး။အခ်ိန္ရမွဂူဂယ္မွာရွာဖတ္ၾကည့္ပါအံုးမယ္။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ...။လာေရာက္လည္ၾကတဲ႔အတြက္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment