ဒီဆုိင္ကိုသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကေခၚလို႔ေရာက္တာႏွစ္ခါရွိျပီ။ေက်ာင္းေရွ႕မွာတင္ဆုိေတာ့လမ္းေလွ်ာက္ရင္း
ညေနစာသြားစားျဖစ္တယ္။ဆုိင္အျပင္အဆင္ေလးကသပ္ရပ္သန္႔ရွင္းေနတာပဲ။အတြင္းထဲမွာစားလို႔ရသလို
အျပင္ဘက္ကသစ္ပင္ေအာက္မွာလည္းခံုေတြျပင္ဆင္ထားေပးတယ္။ဌာနမွာစာအုပ္ကြန္ပ်ဴတာစက္ပစၥည္း
စတာေတြနဲ႔ေန႔စဥ္ေန႔တုိင္းျမင္ေတြ႔ေနရေတာ့မ်က္လံုးလည္းျမင္ကြင္းအေျပာင္းအလဲျဖစ္လူလည္း
စိတ္အပန္းေျပလို႔သေဘာက်တယ္။
စားေသာက္စရာစာရငး္မွာကထိုင္းလိုပဲေရးထားေတာ့ပံုကိုလက္ေထာက္မွာရတာတခုေတာ့အခက္အခဲျဖစ္ တယ္။ေရြးစရာမ်ားမ်ားမသိဘူးေပါ့။ႏွစ္ခါစလံုးမွာစားျဖစ္တာကမိႈဟင္းခ်ဳိနဲ႔ေျပာင္းဖူးေထာင္းထမင္းျဖဴႏွစ္ပြဲ။
ပထမဆံုးစျပီးစားတဲ့အခါကတည္းကဟင္းခ်ဳိးကိုသေဘာက်တာ။ဆုိင္ရဲ႕အဓိကဟင္းျဖစ္ဟန္တူပါတယ္။
လာတဲ့သူတုိင္းမလြတ္တမ္းမွာစားၾကတယ္။
ဟင္းထဲမွာပါသမွ်စူးစမ္းၾကည့္မိသေလာက္ေတာ့ဘာမွေထြေထြထူးထူးမပါဘူး။သူတုိ႔အေျပာမ်ားတဲ့
ငါးအခ်ဥ္ေဖာက္ထားတာကိုငါးပိအျဖစ္သံုးတယ္ထင္တာပဲ။အနံ႔ကထူးျခားလို႔။
ေနာက္တခုကငရုတ္သီးအလံုးကြဲေထာင္းထည့္ျပီးပင္စိမ္းရြက္ရယ္၊မိႈသံုးေလးမ်ဳိးနဲ႔ေနာက္အမည္မသိ
အရြက္တစ္မ်ဳိးရယ္သဘြတ္သီးႏု၊ေရႊဖရံုသီး။ၾကက္သားသုပ္ရာမွာသုံုးတဲ့ဆန္ေလွာ္မႈန္႔လည္းျဖဴးထားတယ္။
ပူပူစပ္စပ္ေလးနဲ႔အလုပ္မ်ားျပီးေခါငး္မၾကည္တဲ့အခ်ိန္မွာစားရတာေဆးတစ္မ်ဳိးပါပဲ။စားျပီးတာနဲ႔ေခၽြးထြက္ျပီး
လူကေပ့ါပါးသြားတာ။ေျပာင္းဖူးေထာင္းကလည္းခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေလးထမင္းျဖဴနဲ႔တြဲစားေတာ့ဟင္းရည္ေသာက္ရယ္
အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။တျခားဟင္းအမည္ေတြရေသးေပမဲ့တလံုးစႏွစ္လံုးစမွတ္မိတဲ့အေခၚအေဝၚနဲ႔
ေမးျပီးမွာျဖစ္တယ္။စားလို႔ေတာ့အေတာ္ေလးအဆင္ေျပတယ္။ေစ်းလည္းသိပ္မၾကီးဘူး။
ညေနစာသြားစားျဖစ္တယ္။ဆုိင္အျပင္အဆင္ေလးကသပ္ရပ္သန္႔ရွင္းေနတာပဲ။အတြင္းထဲမွာစားလို႔ရသလို
အျပင္ဘက္ကသစ္ပင္ေအာက္မွာလည္းခံုေတြျပင္ဆင္ထားေပးတယ္။ဌာနမွာစာအုပ္ကြန္ပ်ဴတာစက္ပစၥည္း
စတာေတြနဲ႔ေန႔စဥ္ေန႔တုိင္းျမင္ေတြ႔ေနရေတာ့မ်က္လံုးလည္းျမင္ကြင္းအေျပာင္းအလဲျဖစ္လူလည္း
စိတ္အပန္းေျပလို႔သေဘာက်တယ္။
ပထမဆံုးစျပီးစားတဲ့အခါကတည္းကဟင္းခ်ဳိးကိုသေဘာက်တာ။ဆုိင္ရဲ႕အဓိကဟင္းျဖစ္ဟန္တူပါတယ္။
လာတဲ့သူတုိင္းမလြတ္တမ္းမွာစားၾကတယ္။
ဟင္းထဲမွာပါသမွ်စူးစမ္းၾကည့္မိသေလာက္ေတာ့ဘာမွေထြေထြထူးထူးမပါဘူး။သူတုိ႔အေျပာမ်ားတဲ့
ငါးအခ်ဥ္ေဖာက္ထားတာကိုငါးပိအျဖစ္သံုးတယ္ထင္တာပဲ။အနံ႔ကထူးျခားလို႔။
ေနာက္တခုကငရုတ္သီးအလံုးကြဲေထာင္းထည့္ျပီးပင္စိမ္းရြက္ရယ္၊မိႈသံုးေလးမ်ဳိးနဲ႔ေနာက္အမည္မသိ
အရြက္တစ္မ်ဳိးရယ္သဘြတ္သီးႏု၊ေရႊဖရံုသီး။ၾကက္သားသုပ္ရာမွာသုံုးတဲ့ဆန္ေလွာ္မႈန္႔လည္းျဖဴးထားတယ္။
ပူပူစပ္စပ္ေလးနဲ႔အလုပ္မ်ားျပီးေခါငး္မၾကည္တဲ့အခ်ိန္မွာစားရတာေဆးတစ္မ်ဳိးပါပဲ။စားျပီးတာနဲ႔ေခၽြးထြက္ျပီး
လူကေပ့ါပါးသြားတာ။ေျပာင္းဖူးေထာင္းကလည္းခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေလးထမင္းျဖဴနဲ႔တြဲစားေတာ့ဟင္းရည္ေသာက္ရယ္
အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။တျခားဟင္းအမည္ေတြရေသးေပမဲ့တလံုးစႏွစ္လံုးစမွတ္မိတဲ့အေခၚအေဝၚနဲ႔
ေမးျပီးမွာျဖစ္တယ္။စားလို႔ေတာ့အေတာ္ေလးအဆင္ေျပတယ္။ေစ်းလည္းသိပ္မၾကီးဘူး။
ဒါက ဒုတိယတစ္ၾကိမ္သြားစားေတာ့ မွာစားတဲ့ ၾကက္သားသုပ္ ဆီမသံုးဘဲ
အခ်ဥ္နဲ႔သုပ္ထားတာ အညီွနံ႔လံုးဝမထြက္ဘူး
ဌာနမွာတစ္ေနကုန္ေခါင္းရႈပ္ရသမွ် ညေနပို္င္းဒီဆိုင္ကိုေရာက္လို႔ မိႈဟင္းခ်ဳိေသာက္လိုက္ရရင္
ဖိစီးမႈေတြအားလံုးလြင့္စင္ကုန္တယ္။သြားစားရင္းနဲ႔ပါဝင္ပစၥည္းေတြနဲ႔အရသာကိုမွတ္ထားတယ္။ကိုယ္ပိုင္
ဆုိင္ဖြင့္တဲ့အခါခ်က္ေရာင္းလို႔ရေအာင္လို႔ း) း)
ေရႊညာသားအလုပ္ေတြပိေနတာဗ်။ ဆရာမကလည္းအခ်ိန္တဝက္က်ဳးိလာျပီဆိုေတာ့နည္းနည္းတြန္းလာျပီ
ျမန္ႏိုင္သမွ်ျမန္ေအာင္လုပ္ဆုိတာခ်ည္းပဲ။အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။
အျမဲမဟုတ္ေပမဲ့စားျဖစ္တဲ့ထိုင္းအစားအစာေလးေတြကိုေတာ့မွတ္စုသေဘာနဲ႔ပံုေလးေတြလည္းသိမ္းရင္း
မွတ္တမ္းတင္ျဖစ္ပါတယ္။ဒါေလးေတြကေနာင္တခ်ိန္အသံုးတည့္မွာ း) း)
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
၈-၃-၂၀၁၉
4 comments:
သြား
သြားေရ ယိုမိသည္
သြားေရ ယိုမိသည္
သြားေရ ယိုမိသည္
Post a Comment