ဒီေန႔မနက္ေစ်းထဲသြားျဖစ္လို႔ဗမာၾကက္သား၀ယ္ျပီးဗူးသီးနဲ႔အရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္းတစ္ခြက္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
အသားတုိးၾကက္သားနဲ႔ဗမာၾကက္သားေစ်းကႏွစ္ေထာင္ကြာေပမဲ႔အသားတုိးၾကက္သားစားျဖစ္တာကမနီလာေနစဥ္
တစ္ေလွ်ာက္လံုးလိုလိုပါပဲ။ဒါေၾကာင့္ဗမာၾကက္သား၀ယ္ခ်က္ျဖစ္တယ္။ျမန္မာျပည္ေရာက္ျပီးမွကိုယ္တုိင္၀ယ္ခ်က္တဲ့
ၾကက္သားဟင္းလည္းျဖစ္ပါတယ္။အရင္တစ္ခါပေဒါင္ဟင္းတုန္းကရြာကထည့္ေပးလိုက္တဲ့ၾကက္သားဟင္းကိုျပန္ျပဳ
ျပင္ဖန္တီးထားတာ။
ဟင္းခ်က္မယ္ဆုိေတာ့လိုအပ္တဲ့အဆာပလာနည္းနည္းစီကိုျပင္ဆင္၊ၾကက္သားကိုေရစင္ေအာင္ေဆးဆားနႏြင္းမႈန္႔
အရသာမႈန္႔နဲ႔နယ္ျပီးအိုးထဲထည့္ၾကက္သြန္ျဖဴနီခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးပါးပါးလွီးထည့္ငံျပာရည္၊ငါးပိအနညး္ငယ္ေရာျပီး
လံုးခ်က္အရင္ခ်က္၊ၾကက္သားမာျပီးအဆာပလာေတြက်က္ေတာ့မွေရေႏြဆူျပီးသားၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး
မီးေအးေအးနဲ႔တည္၊ဟင္းရည္ဆူပြက္ေတာ့အသင့္လွီးထားတဲ့ဗူးသီးထည့္ျပီးအဖံုးအုပ္ထား၊ဗူးသီးက်က္သြားေတာ့မွ
ပင္စိမ္းရြက္ေရေဆးျပီးအုပ္လိုက္၊ငရုတ္သီးစိမ္းသံုးေတာင့္ေလာက္ထက္ပိုင္းခ်ဳိးထည့္ျပီးမီးပိတ္လိုက္ေတာ့ပင္စိမ္းန႔ံ
ေမႊးျပီးငရုတ္သီးစိမ္းအရသာေလးနဲ႔ထမင္းျမိန္တဲ့ဗူးသီးၾကက္သားဟင္းတစ္ခြက္စားသံုးဖို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီဗ်ာ။
ကိုယ့္စတုိင္နဲ႔ကိုယ္ခ်က္တာမို႔တျခားသူေတြခ်က္တာနဲ႔တူခ်င္မွတူပါလိမ့္မယ္၊အဓိကကေတာ့စားသံုးသူခံတြင္းေတြ႔ဖို႔
က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ဖုိ႔၊စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ဖုိ႔ပါပဲ။ဒါေၾကာင့္တျခားစားဖိုမွဴးေတြခ်က္ျပဳတ္တဲ့နည္းေတြနဲ႔ႏိႈင္းယွဥ္ျပီး
မၾကည့္ေစလိုပါဘူး၊ဒီေနရာေလးမွာက်ေနာ္တင္ေပးေနတာက်ေနာ္ကိုယ္တုိင္ခ်က္ျပဳတ္စားျဖစ္တာေလးေတြထဲကမွ
ကိုယ့္ခံတြင္းမွာစားျမိန္လို႔အခ်က္အျပဳတ္စိတ္၀င္စားတဲ့ညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမေတြခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ႏိုင္ေအာင္
မွ်ေ၀ေပးျခင္းသက္သက္သာျဖစ္ပါတယ္ဗ်ာ။
အျမဲလာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္လည္းအထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာ
ၾကပါေစ။
အသားတုိးၾကက္သားနဲ႔ဗမာၾကက္သားေစ်းကႏွစ္ေထာင္ကြာေပမဲ႔အသားတုိးၾကက္သားစားျဖစ္တာကမနီလာေနစဥ္
တစ္ေလွ်ာက္လံုးလိုလိုပါပဲ။ဒါေၾကာင့္ဗမာၾကက္သား၀ယ္ခ်က္ျဖစ္တယ္။ျမန္မာျပည္ေရာက္ျပီးမွကိုယ္တုိင္၀ယ္ခ်က္တဲ့
ၾကက္သားဟင္းလည္းျဖစ္ပါတယ္။အရင္တစ္ခါပေဒါင္ဟင္းတုန္းကရြာကထည့္ေပးလိုက္တဲ့ၾကက္သားဟင္းကိုျပန္ျပဳ
ျပင္ဖန္တီးထားတာ။
ဗူးသီးၾကက္သားပင္စိမ္းဟင္း |
အရသာမႈန္႔နဲ႔နယ္ျပီးအိုးထဲထည့္ၾကက္သြန္ျဖဴနီခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးပါးပါးလွီးထည့္ငံျပာရည္၊ငါးပိအနညး္ငယ္ေရာျပီး
လံုးခ်က္အရင္ခ်က္၊ၾကက္သားမာျပီးအဆာပလာေတြက်က္ေတာ့မွေရေႏြဆူျပီးသားၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး
မီးေအးေအးနဲ႔တည္၊ဟင္းရည္ဆူပြက္ေတာ့အသင့္လွီးထားတဲ့ဗူးသီးထည့္ျပီးအဖံုးအုပ္ထား၊ဗူးသီးက်က္သြားေတာ့မွ
ပင္စိမ္းရြက္ေရေဆးျပီးအုပ္လိုက္၊ငရုတ္သီးစိမ္းသံုးေတာင့္ေလာက္ထက္ပိုင္းခ်ဳိးထည့္ျပီးမီးပိတ္လိုက္ေတာ့ပင္စိမ္းန႔ံ
ေမႊးျပီးငရုတ္သီးစိမ္းအရသာေလးနဲ႔ထမင္းျမိန္တဲ့ဗူးသီးၾကက္သားဟင္းတစ္ခြက္စားသံုးဖို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီဗ်ာ။
ဒယ္အုိးလိုက္ပံုရိုက္ျပီးတင္ထားတာ အ၀သာစားသြားေနာ္ဗ်ာ |
က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ဖုိ႔၊စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ဖုိ႔ပါပဲ။ဒါေၾကာင့္တျခားစားဖိုမွဴးေတြခ်က္ျပဳတ္တဲ့နည္းေတြနဲ႔ႏိႈင္းယွဥ္ျပီး
မၾကည့္ေစလိုပါဘူး၊ဒီေနရာေလးမွာက်ေနာ္တင္ေပးေနတာက်ေနာ္ကိုယ္တုိင္ခ်က္ျပဳတ္စားျဖစ္တာေလးေတြထဲကမွ
ကိုယ့္ခံတြင္းမွာစားျမိန္လို႔အခ်က္အျပဳတ္စိတ္၀င္စားတဲ့ညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမေတြခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ႏိုင္ေအာင္
မွ်ေ၀ေပးျခင္းသက္သက္သာျဖစ္ပါတယ္ဗ်ာ။
ျမင္ယံုနဲ႔စားခ်င္စရာမို႔ စားေကာင္းတယ္မေျပာေတာ့ဘူးဗ်ာ :) |
ၾကပါေစ။
အားေပးမႈ႕ကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
1 comments:
ဒီအခ်ိန္ဆိုဂ်ပန္မွာ ဘူသီး ပင္စိမ္းရနိုင္တာမို့ ပင္စိမ္းေလးခတ္ျပီးစားၾကည့္တာ ေကာင္းလိုက္တာ အယင္တုန္းက မသိဘူး ေက်းဇူးပါ ေဖ့စ္ဘြတ္ေလးရွိရင္ သူငယ္ခ်င္းျဖစ္ခ်င္ပါတယ္
Post a Comment